8 ξεχωριστές προτάσεις στην Κέρκυρα

Καφέσας: Σου μαθαίνει την κερκυραϊκή κουζίνα με κλειστά μάτια

Σταθερό σημείο αναφοράς για την τοπική κουζίνα εδώ και περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καφέσας
Καφέσας
Καφέσας
Καφέσας
Καφέσας

Στον Άγιο Γεώργιο της Κέρκυρας, η ταβέρνα Καφέσας αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για την τοπική κουζίνα εδώ και περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, που ιδρύθηκε το 1978 και συνεχίζει να λειτουργεί με συνέπεια, ποιότητα και προσήλωση στην παράδοση.

Η κουζίνα της εστιάζει στην παραδοσιακή κερκυραϊκή γαστρονομία, με βασικό χαρακτηριστικό την επιλογή πρώτων υλών υψηλής ποιότητας. Πολλά από τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται καλλιεργούνται σε ιδιόκτητα στρέμματα της οικογένειας, γεγονός που διασφαλίζει φρεσκάδα και αυθεντικότητα σε κάθε πιάτο. Στο μενού περιλαμβάνονται επίσης φρέσκα ψάρια ημέρας, όπως γαύρος, συναγρίδες και επιλογές mix fish, ανάλογα με την ψαριά.

Η κάβα κρασιών της ταβέρνας διαθέτει ετικέτες από τη Σαντορίνη, με έμφαση στις ποικιλίες που συνοδεύουν ιδανικά τα θαλασσινά, καθώς και παραδοσιακά κρασιά από το οινοποιείο Pontiglio, που βρίσκεται στη Λευκίμμη, στη νότια Κέρκυρα.

Ο χώρος της ταβέρνας διατηρεί ρουστίκ αισθητική, με ξύλινα και πέτρινα στοιχεία, συνθέτοντας ένα φιλόξενο περιβάλλον για τους επισκέπτες, είτε πρόκειται για ντόπιους είτε για τουρίστες που αναζητούν αυθεντικές γεύσεις του Ιονίου. Με περισσότερα από 40 χρόνια συνεχούς παρουσίας, η Ταβέρνα Καφέσας συνεχίζει να υπηρετεί τη γαστρονομική παράδοση του νησιού με συνέπεια και επαγγελματισμό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου