- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Δύο νεαρά παιδιά, φίλοι και παλιοί συνάδελφοι, είναι οι ιδιοκτήτες του (σχεδόν κανούργιου – άνοιξε λίγο πριν το καλοκαίρι) εστιατόριου Pasta… με νου. Πρώτα ο δρόμος τους τούς πήγε στη Νάπολη για να μάθουν όλα τα μυστικά της γνήσιας ιταλικής κουζίνας, ύστερα δούλεψαν παρέα σε ναπολιτάνικο ristorante και όταν ήρθαν πίσω ήταν έτοιμοι πια να ανοίξουν το δικό τους αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο στην Αθήνα. Ένα μικρό χαριτωμένο σπιτάκι στη γειτονιά των Αμπελοκήπων, με μικρή αυλή, χαριτωμένο διάκοσμο τρατορίας, πίνακες με παλιές διαφημίσεις, κυρίως ιταλικές, ωραία φωτιστικά, μπουφέδες με προϊόντα ιταλικά και όλα αυτά μέσα σε έξτρα αλέγκρα ατμόσφαιρα. Το σέρβις γίνεται αποκλειστικά από τους ίδιους και είναι πολύ ζεστό και φιλικό. Τα κρασιά τους είναι όλα από την «Μπότα», εμείς διαλέξαμε το Lacryma dei Christi del Vezuvio, ωραίο κρασί, ευωδιαστό, που ταίριαξε ιδανικά με όλα μας τα πιάτα. Σαλάτα με σπανάκι τρυφερό, καρύδια, ψητές κόκκινες πιπεριές, και ψητό κατσικίσιο τυρί με ωραιότατη καραμέλα balsamico και 6 πιτσάκια με διαφορετικές γεύσεις ήταν τα πρώτα μας. Το καλύτερο πιτσάκι αναδείχτηκε εκείνο με την καπνιστή παντσέτα. Όταν βλέπω μεγάλο κατάλογο γίνομαι φιλύποπτη, αρχίζει και μου «μυρίζει» κατεψυγμένη κατάσταση, σάλτσες τριών ημερών και βάλε και γενικά χαλιέμαι. Αντιθέτως με τις μικρές λίστες φτιάχνομαι, με προδιαθέτουν για φρεσκάδα, μαγειρική άποψη, καλή εκτέλεση. Τα ίδια πιστεύουν και οι της Pasta. Μικρό μενού, με φρέσκα υλικά, αυθεντικά και όχι «περιπετειώδη», εκτελέσεις… με νου, κοντά στις αυθεντικές συνταγές. Γι’ αυτό ευχαριστηθήκαμε τόσο πολύ τις μακαρονάδες που πήραμε, τις παπαρδέλες με σολομό και ελαφριά –πλην πληθωρικά νόστιμη– ροζ σάλτσα, τα σπαγγέτι siciliana με κεφτεδάκια σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, αλλά και το πεντανόστιμο ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι και λάδι τρούφας.
Τα γλυκά μας τα απολαύσαμε το ίδιο και παραπάνω: κλασική σπιτική pannacotta με υπέροχη homemade sauce καραμέλας και θαυμάσιο μασκαρπόνε με φρέσκιες φράουλες.
Pasta… με νου, Πανόρμου & Δ. Πλακεντίας 73, Αμπελόκηποι, 210 6984.846. Ανοιχτά έως 12.30 π.μ. Κυρ. και μεσημέρι. Κατανάλωση/άτομο 20-25 ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.