19 στέκια σε Παγκράτι, Βύρωνα και Καισαριανή

Το Καπλάνι: Βραβευμένο εστιατόριο μας ετοιμάζει έξτρα νοστιμιές για την Τσικνοπέμπτη

Αρνίσια παϊδάκια, χοιρινά και μοσχαρίσια μπριζολάκια, χειροποίητο λουκάνικο από πρόβατο και πολλά ακόμα

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Καπλάνι: το ξακουστό εστιατόριο στην Καισαριανή ετοιμάζεται για την Τσικνοπέμπτη

Το πολυεπίπεδο από κάθε άποψη –χωροταξική και γευστική– και καλαίσθητο εστιατόριο του Μανώλη Ρωμανάκη στην Καισαριανή, όπου επιμελείται το μενού ο ίδιος μαζί με τον σεφ Δημήτρη Σκαφίδα, το ξέρεις. Όπως ξέρεις και την ποιότητα των πρώτων υλών, πολλές από τις οποίες έρχονται απευθείας από την Κρήτη, καθώς και τη δημιουργικότητα των πιάτων του. Αυτό που πιθανόν να μην έχεις σκεφτεί και για αυτό είμαστε εμείς εδώ, είναι ότι λόγω της ημέρας που το τσίκνισμα έχει την τιμητική του, έχουν κατά νου να ρίξουν στη σχάρα εκλεκτά κρέατα που θα γλείφεις τα δάχτυλά σου. Ο λόγος για τα αρνίσια παϊδάκια, τα χοιρινά και μοσχαρίσια μπριζολάκια, το χειροποίητο λουκάνικο από πρόβατο που θα συνοδεύσεις με χόρτα τσιγαριαστά, αλλά και το αρνάκι το οφτό στον φούρνο που θα βρεις στο μενού ειδικά για την περίσταση.

Δεν θα παραλείψεις όμως να παραγγείλεις και κάποιες από τις καθιερωμένες νοστιμιές, όπως είναι το παραδοσιακό γαμοπίλαφο και τα πεντανόστιμα γαρδουμπάκια με το πλιγούρι, και για επιδόρπιο τη σφακιανόπιτα με μέλι και χειροποίητο παγωτό κανέλα.

Όπως πάντα η γευστική εμπειρία στο Καπλάνι συνοδεύεται από την άρτια και προσωποποιημένη εξυπηρέτηση που προσφέρουν οι άνθρωποί του και που μαζί με την υψηλή γεύση το έχουν καθιερώσει ψηλά στην προτίμηση του κόσμου. Και δεν είναι διόλου τυχαίο ότι φέτος ο παγκόσμιος οργανισμός Greek Taste Beyond Borders GTBB έδωσε στο εστιατόριο τη σημαντική πιστοποίηση-βραβείο Αυθεντικής Ελληνικής Κουζίνας ® Authentic Greek Cuisine Awards – Gold Awards.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου