19 στέκια σε Παγκράτι, Βύρωνα και Καισαριανή

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες: Οι γεύσεις του Αιγαίου με θέα όλη την πόλη

Mια γαστρονομική εμπειρία με πρωταγωνιστή το ψάρι από τα νερά του Αιγαίου

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μπαλκόνι στις Κυκλάδες: ένα από τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αθήνα

Στον Καρέα, ένας προορισμός σταθερή αξία για τους λάτρεις της θαλασσινής κουζίνας είναι το Μπαλκόνι στις Κυκλάδες. Εκεί, σε συνδυασμό με την υπέροχη θέα-πιάτο όλη η Αθήνα, θα γευτείτε γεύσεις φρέσκες και γνώριμες είτε στην κλασική τους εκδοχή, είτε με μαεστρία «πειραγμένες» σύμφωνα με τις νέες τάσεις της γαστρονομίας.

Οι άνθρωποι έχουν βαθιά μαγειρική γνώση και άπλετο μεράκι. Ο ιδιοκτήτης Άγγελος Κωβαίος, μεγαλωμένος στη Σχοινούσα και βαθύς γνώστης της θάλασσας, παρέα με την έμπειρη σεφ Φιλίτσα Καραμανλή με θητεία στο παριζιάνικο Septime, αλλά και στην Κυρά Ποθητή της Σχοινούσας και από φέτος μαζί και με τον ταλαντούχο Χρήστο Κυριακουλίδη, επιμελούνται μια γαστρονομική εμπειρία με πρωταγωνιστή το ψάρι από τα νερά του Αιγαίου. Επιλέγοντας μόνο την καλύτερη πρώτη ύλη, οι συνθέσεις του μενού αποτελούνται από υλικά που βγάζουν το απόλυτο γευστικό νόημα.

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ωμές κοπές με ασυναγώνιστα μαριναρίσματα, ψάρι γιουβέτσι στον ζωμό του, πεντανόστιμο αχνιστό με πατατούλες baby και τραγανό κολοκυθάκι –παραλλαγή του bianco-, αλλά και ψάρι φρικασέ με χόρτα εποχής. Σήματα κατατεθέν του μενού είναι η μπρουσκέτα σαρδέλας –με χειροποίητο ψωμί-, με κρέμα μαϊντανού και πίκλα πράσινου μήλου, καθώς και το κριθαρότο με τις γαρίδες ή το μπλε ελληνικό καβούρι. Να απολαύσετε αυτή την εμπειρία οπωσδήποτε.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου