- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Spin the Bottle: Την Τρίτη 27/2 στου Vezene παρέα με τον οινοποιό Απόστολο Θυμιόπουλο
Το εξαιρετικό εστιατόριο συνεχίζει τις οινικές βραδιές που αγαπά το αθηναϊκό κοινό
Ένα από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια της Αθήνας κι ένα πολύ καλό οινοποιείο συναντιούνται την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, για μια μοναδική βραδιά –γαστρονομική εμπειρία
Είναι εδώ και αρκετά χρόνια που το εστιατόριο Vezene πρωτοπορεί στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή χάρη στην εξαιρετική κουζίνα που παρουσιάζει και προσφέρει ο σεφ-πατρόν Άρης Βεζενές. Γνωρίζοντας την προτίμηση των θαμώνων του σε κάθε τι νόστιμο και ουσιαστικό, συνεχίζει την σειρά των οινικών dinners που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο και υποδέχεται την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες παραγωγούς, τον οινοποιό Απόστολο Θυμιόπουλο.
Στο τρίτο αυτό dinner που υλοποιείται στο πλαίσιο της σειράς εμπειριών κάτω από τον τίτλο Spin the Bottle, ο Απόστολος Θυμιόπουλος, σε μια από τις πολύ σπάνιες παρουσιάσεις του, φέρνει μαζί του εμβληματικές ετικέτες για να μοιραστεί με τους καλεσμένους της βραδιάς. Ο οινοποιός είναι θερμός υποστηρικτής της αειφόρου αμπελοκαλλιέργειας φροντίζοντας να παρεμβαίνει ελάχιστα στο αμπέλι και στην διαδικασία της οινοποίησης. Φυσικά, είναι αφοσιωμένος στην σημαντικότερη βορειοελλαδίτικη ποικιλία, το ξινόμαυρο, την πιο ευγενή, γηγενή ποικιλία του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, της οποίας τις δυνατότητες επιχειρεί να ανακαλύψει και να αναδείξει στο οικογενειακό του κτήμα και οινοποιείο που βρίσκεται στην άκρη του χωριού του Τριλόφου Ημαθίας, στους πρόποδες του όρους Βερμίου, σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.
Η ομάδα του Άρη Βεζενέ έχει συνθέσει ένα μοναδικό μενού τεσσάρων σταδίων που θα αγκαλιάσει και θα αναδείξει γευστικά το κάθε κρασί. Τα πιάτα, εμπνευσμένα από την έντονη προσωπικότητα του ξινόμαυρου, θα ακολουθήσουν την προσέγγιση του εστιατορίου Vezené με την κλασική εμμονή στη λεπτομέρεια και σκοπό την απόλυτη απόλαυση.
Θα είναι και πάλι μια εμπειρία για μία μόνο βραδιά.
Κόστος Spin the Bottle Dinner: 95 ευρώ/ άτομο
Για κρατήσεις: reservations@vezene.gr και στο 210 7232002
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.