18 εστιατόρια που ξέρουν από καλή ιταλική κουζίνα

La Pasteria: Το ιταλικό εστιατόριο που αγαπήσαμε

Εδώ μάθαμε την ασύγκριτη γεύση μίας αυθεντικά ιταλικής μακαρονάδας...

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η La Pasteria συνεχίζει να γράφει ιστορία στην ιταλική κουζίνα

Όταν παραγγέλνεις την Pasta alla Parmigiana, σίγουρα δεν φαντάζεσαι αυτό που επακολουθεί. Στο τραπέζι σου έρχεται ο μάγειρας αυτοπροσώπως, αλλά όχι μόνος του. Μαζί του φέρνει ένα ολόκληρο κεφάλι παρμεζάνας. Ύστερα, παίρνει τα ζυμαρικά, καυτά ακόμη από το τηγάνι και με γρήγορες κινήσεις τα ρίχνει μέσα στην παρμεζάνα. Το τυρί λιώνει και, κάπως έτσι, μπροστά στα μάτια σου δημιουργείται η πιο απολαυστική μακαρονάδα που έχεις δοκιμάσει ποτέ! Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τη La Pasteria, το στέκι που πρώτο μας έμαθε την ασύγκριτη γεύση μίας αυθεντικά ιταλικής μακαρονάδας.

Η Pasta alla Parmigiana είναι μόνο η αρχή μιας ατέλειωτης, γευστικής ιστορίας. Στον κατάλογο της La Pasteria θα ανακαλύψεις δεκάδες μακαρονάδες που ξεκινούν από τις all time classic συνταγές της ιταλικής κουζίνας (όπως η ασύγκριτη Carbonara, ένα signature πιάτο της La Pasteria) και φτάνουν μέχρι τις πιο ιδιαίτερες συνταγές, βγαλμένες από τα βάθη της Ιταλίας. Και μια που το έφερε η κουβέντα, αν θες να κάνεις τον γευστικό γύρο της νόστιμης αυτής χώρας, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις το νέο menu Giro dItalia. Εδώ θα εξερευνήσεις βαθιά νόστιμα πιάτα που εμπνέονται από παραδοσιακές συνταγές διάφορων περιοχών σε όλη την Ιταλία!

Και φυσικά, όταν μιλάμε για Ιταλία, από την κουβέντα δεν μπορεί να λείπει η πίτσα! Αλήθεια, έχεις προλάβει να δοκιμάσεις τη νέα ζύμη της La Pasteria; Ωριμάζει για 72 ώρες πριν ψηθεί και αυτό είναι ένα από τα μυστικά που κάνουν αυτή την πίτσα ακαταμάχητη. Αν, ωστόσο, αυτό που λαχταράς δεν είναι ούτε πίτσα, ούτε pasta (πώς γίνεται;), η La Pasteria έχει μεριμνήσει δημιουργώντας ειδικά για εσένα μία μεγάλη γκάμα πεντανόστιμων συνταγών με βάση το κρέας ή το ψάρι.

Όλα αυτά θα τα απολαύεις στη ζεστή σάλα της La Pasteria ή στον όμορφα διαμορφωμένο εξωτερικό της χώρο, ιδανικά μαζί με ένα ποτήρι κρασί από την καλά ενημερωμένη wine list. Με φίλους, με το άλλο σου μισό, με την οικογένειά σου – το καλό φαγητό οφείλει να μοιράζεται!

Υ.Γ. Με τίποτα μην παραλείψεις το ξακουστό Tiramisu – είναι από τα καλύτερα της Αθήνας.

www.lapasteria.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου