18 εστιατόρια που ξέρουν από καλή ιταλική κουζίνα

Signora Trattoria: Το ιταλικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης είναι πάντα γεμάτο

Αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, φτιαγμένες με άριστες πρώτες ύλες

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Signora Trattoria: το ωραίο ιταλικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης

Ιταλική φινέτσα στον γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης έχει δώσει η Signora Trattoria, στο κέντρο της πόλης, με μια αύρα που θα σας μεταφέρει νοερά στη γειτονική μας χώρα και στις νοστιμιές της. Κομψή και φιλόξενη, με ξύλινες καρέκλες που θυμίζουν παραδοσιακό εστιατόριο στην Τοσκάνη και ένα ξύλινο, μικρό μπαρ που υπογραμμίζει την αυθεντικότητα του χώρου, η Signora Trattoria προσφέρει αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, φτιαγμένες με άριστες πρώτες ύλες.

Ο κατάλογος, χωρισμένος σε πέντε κατηγορίες –Antipasti, Primi, Secondi, Pizza & Dolce–, είναι προσεκτικά σχεδιασμένος για να καλύψει όλα τα γούστα. Το Tartare di manzo αποτελεί μια εξαιρετική πρώτη επιλογή ορεκτικού. Συνεχίστε με μια αυθεντική Carbonara με guanchiale Τοσκάνης και χειροποίητη pasta fresca, την οποία θα βρείτε καθημερινά, για να απογειώσετε τη γευστική σας εμπειρία. Για τους λάτρεις της πίτσας, οι επιλογές είναι πλούσιες και το στιλ της ζύμης τους είναι ναπολιτάνικο: από την κλασική Margherita και την εκρηκτική Diavola μέχρι τη Verde που μαγεύει τις αισθήσεις, με ζυμάρι 48 ωρών ωρίμανσης.

Αν πάλι αγαπάτε το κρέας, το Osso Buco με χειροποίητο κριθαράκι milanese, το Pollo alla Cacciatore με πατάτες baby και τομάτα San Marzano και η Tagliata di Manzo με παλαιωμένο βαλσάμικο προσφέρουν μια αυθεντική ιταλική γαστρονομική εμπειρία. Μην παραλείψετε να ρίξετε μια ματιά και στα πιάτα ημέρας, που διαφοροποιούνται καθημερινά, και συνοδεύστε ιδανικά το γεύμα σας με κάποια ετικέτα από τον ιταλικό αμπελώνα, ένα special aperitivo ή ένα spritz. Όσο για το κλείσιμο; Τι πιο τέλειο από ένα παραδοσιακό tiramisu με χειροποίητα savoiyard, espresso, κρέμα mascarpone και κακάο που έχει γίνει talk of the town. Και όπως λένε και οι φίλοι μας οι Ιταλοί, buon appetito!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου