18 εστιατόρια που ξέρουν από καλή ιταλική κουζίνα

I Frati: Αυθεντική ιταλική κουζίνα

Εξαιρετικό φαγητό βασισμένο σε αυθεντικές ιταλικές συνταγές και εκλεκτές πρώτες ύλες

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

I Frati: το ωραίο ιταλικό εστιατόριο της Κηφισιάς

Με ιταλική φινέτσα, luxurious αισθητική και όραμα να ταξιδέψει τον κόσμο στις πιο ψαγμένες γωνιές της Ιταλίας, το I Frati έχει κερδίσει από το 2014 μία πολύ ξεχωριστή θέση στο αθηναϊκό κοινό. Συνδυάζοντας minimal σχεδιασμό, υπέροχα χρώματα και μοναδικά αρώματα, είναι το σημείο αναφοράς από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αργά το βράδυ, προσφέροντας εξαιρετικό φαγητό βασισμένο σε αυθεντικές ιταλικές συνταγές και εκλεκτές πρώτες ύλες.

Εκτός από τον μυρωδάτο καφέ, το πεντανόστιμο brunch και το περιβόητο μενού του, το I Frati κρατάει καλά κρυμμένο το μυστικό της πιο νόστιμης πίτσας των Αθηνών, αναμφίβολα το σήμα κατατεθέν του εστιατορίου που, όχι άδικα, θεωρείται κορυφή στην αυθεντική ιταλική κουζίνα και την καθαρόαιμη ναπολιτάνικη πίτσα.

Η διαφοροποίηση του I Frati έγκειται στο πάντρεμα της παράδοσης 130 ετών με το μεράκι, τη γνώση και τις σύγχρονες τεχνικές. Εδώ το παραδοσιακό ναπολιτάνικο μείγμα από 3 διαφορετικά άλευρα δουλεύεται στο χέρι από ειδικά εκπαιδευμένους pizzaiolo και απαιτεί 48 ώρες ωρίμανσης. Τα αλλαντικά και τα τυριά κόβονται από ειδικές μηχανές κοπής, ώστε να κρατούν τις ιδιαίτερες γεύσεις τους, ενώ το ψήσιμο πραγματοποιείται σε συγκεκριμένο ξυλόφουρνο στους 410 βαθμούς με ξύλο οξιάς για να επιτευχθεί η ιδανική μυρωδιά καπνίσματος. Την ίδια ώρα, τα παραδοσιακά υλικά όπως η ιταλική μοτσαρέλα fior di latte και η αυθεντική ναπολιτάνικη σάλτσα San Marzano συνδυάζονται με εκλεκτές πρώτες ύλες.

Προσθέστε στα παραπάνω το private cellar του I Frati, την Cantinetta για ιδιαίτερες περιστάσεις με 120 ετικέτες σαμπάνιας, σπάνια κρασιά και ένα ζηλευτό cigar room και το I Frati Delicatessen, ένα σύγχρονο «παντοπωλείο» με εκλεκτά προϊόντα από κάθε γωνιά της Γης να διακοσμούν τα καλόγουστα ράφια του, και έχετε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία στην καρδιά της Κηφισιάς για τους γνώστες της ιταλικής κουλτούρας!

www.frati.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου