Resto

Το Monster στου Ψυρρή φτιάχνει τα πιο τιτανοτεράστια μπέργκερς

Ό,τι πιο κοντά στην αμερικάνικη σκηνή του μπέργκερ

Ελένη Ψυχούλη
Ελένη Ψυχούλη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Monster Burgers & Beers

Τα μπέργκερς του Monster της Πρωτογένους στου Ψυρρή έχουν ξεχωριστή προσωπικότητα και σερβίρονται με τηγανητές, αληθινές πατάτες.

Η Κατερίνα Μπακάλου είναι από τη Νάξο, τέως καλοτεχνίτισσα και καλλιτέχνις. Ο Γιώργος Σταυρακάκης είναι Ανωγειανός, γνωστός και αγαπητός σε όλη την αθηναϊκή εναλλακτική μουσική σκηνή και επιχειρηματίας σε μαγαζιά εστίασης που αγαπήσαμε στο αθηναϊκό μας παρελθόν. Και οι δυο μαζί είναι ζευγάρι φωτεινό και γελαστό σαν ήλιος, με το δικό του-black is the color στιλ. Ο συνδυασμός τους δεν θα μπορούσε παρά να γεννήσει ένα μαγαζί σαν το Monster, το οποίο μαγαζί δεν θα μπορούσε παρά να ψήνει μπέργκερς, τα οποία μπέργκερς με τίποτα δεν θα μπορούσαν να ταυτιστούν με τα άλλα μπέργκερς της κατηγορίας «ανοίγω απλά ένα μπεργκεράδικο επειδή έτσι το θέλει η μόδα». 

Κατερίνα Μπακάλου και Γιώργος Σταυρακάκης
Κατερίνα Μπακάλου και Γιώργος Σταυρακάκης

Οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν, ό,τι κάνουν το κάνουν να διαφέρει. Και ευτυχώς, αυτοί εδώ, δεν έχουν την πρόθεση να σε ζαλίσουν με περίπλοκες φιλοσοφίες και θεωρίες για ένα μπιφτέκι. Το οποίο μπιφτέκι το θέλουν απλά να τους αρέσει, φτιαγμένο μόνον και αποκλειστικά από 200 (ολόκληρα) γραμμάρια σωστό μοσχαρίσιο κρέας. Μέσα στο τέλειο ψωμάκι και με ατού τις διαφορετικές σάλτσες, πρωτότυπες και σπιτικές: μαγιονέζα τρούφας, γουακαμόλε, σάλτσα La vache qui rit, sweet chili ή σκορδάτη μαγιονέζα, σος με μπλε τυρί, τσένταρ, κάρι, πίκλα ή καυτερή μαρμελάδα. Καθότι η σος φτιάχνει το μπέργκερ.

Η μπεργκεροκατάσταση, λοιπόν, εδώ κινείται σε 5 επίπεδα: με βάση το μοσχαρίσιο μπιφτέκι, με χαρακτηριστικό το ομώνυμο Monster που χωρά μέσα του μπιφτέκι, τσίλι κον κάρνε, τσένταρ σος, μαγιονέζα με γλυκό τσίλι, άισμπεργκ, τηγανητό κολοκυθάκι και τηγανητό αβγό σε ψωμάκι πρέτσελ. Στα υπόλοιπα επίπεδα έχουμε και κοτόπουλο, και βετζετέριαν και βίγκαν και ένα εξαίρετο pulled pork που μπορεί να παίξει σε πολλές κατηγορίες και συνδυασμούς.

Monster Burgers & Beers

Ιδιαίτερη μνεία και ωδή αξίζει στην αληθινή, λεπτοκομμένη όσο πρέπει, ολοτράγανη τηγανητή πατάτα η οποία σερβίρεται μόνη της αλλά και σε συνδυασμούς που μπορεί να σε κάνουν να περιφρονήσεις το κεντρικό θέμα μπέργκερ: σερβιρισμένες με μπέικον και σάλτσα τσένταρ, με chorizo, jalapenos και σάλτσα μπίρας, με μπέικον, μαγιονέζα και παρμεζάνα αλλά και με pulled pork και σάλτσα τσίλι. Και να σου τονίσω ότι οι τηγανητές πατάτες μπορεί να γίνουν και από γλυκοπατάτα ενώ μπορείς και να τις αντικαταστήσεις με τα πιο αυθεντικά onion rings. Με φόντο proto metal 70's μουσικές, εξάλλου με ονόματα από τραγούδια ή συγκροτήματα είναι βαφτισμένα και όλα τα νόστιμα του μενού.

Monster Burgers & Beers

Το Monster άνοιξε τις δύσκολες μέρες του εγκλεισμού πριν 3 χρόνια αλλά ευτυχώς καβατζάρισε τους καιρούς με επιτυχία. Σε ντεκόρ που αντιγράφει με γούστο και ιδιαίτερα στοιχεία ένα κλασικό '50'ς αμερικάνικο μπεργκεράδικο πάνω σε παλιά, αθηναϊκά μωσαϊκά και έχοντας την πόρτα του ορθάνοιχτη στην πιο απολαυστική περαντζάδα του Ψυρρή. Παρέα με μια φρέσκια κρητική draft ή κάποια από τις σπάνιες παραγωγές εγγλέζικων ή αμερικάνικων breweries -ιδιαιτέρως χάρηκα που έχει και μαύρη σε ποτήρι-, χάνεσαι στο υπερθέαμα της Πρωτογένους, μια πασαρέλα μοναδική από διαφορετικές εκδοχές του τί μπορεί να είναι μια δήλωση στιλ στις μέρες μας.

Monster Burgers & Beers

Αν, τέλος, μέσα σου ξύπνησε μια γλυκιά διάθεση για ζάχαρη, ψάξε την Αφροδίτη ή αλλιώς την πανώρια του σέρβις, επιτέλους ένα σέρβις χωρίς στολή, χωρίς πλαστικοποιημένο και διεκπεραιωτικό λόγο με άλλα λόγια ένα κορίτσι που ξεχωρίζει για το στιλ του. Θα σε βάλει να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα μαλακό παγωτό με σάλτσα από αλμυρή καραμέλα ή ένα τσιζ κέικ με τριμμένο κούκις και αλμυρή καραμέλα. Το πιο σύντομο ταξίδι στην Αμερική όπως την έχουμε αγαπήσει.

Monster Burgers & Beers, Πρωτογένους 8, Ψυρρή, 210 3250324

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ