Resto

Θεσσαλονίκη έχεις Po’ Boys, το ξέρεις;

Θεσσαλονικείς τρέξτε στα Άνω Λαδάδικα για τα burgers της ζωής σας!

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Po’ Boys

Το Po’ Boys, το αγαπημένο μπεργκεράδικο της Αθήνας, άνοιξε νέο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη

Όταν το Po’ Boys άνοιξε σε εκείνη τη γωνία της Λεπενιώτου πριν 5 χρόνια, η Αθήνα έμαθε από την αρχή τι πραγματικά σημαίνει «αυθεντικό BBQ». Κάθε βράδυ, όλο το βράδυ, εκλεκτό κρέας ψήνονταν στο καπνιστήριο του υπογείου, για να βρει ύστερα τη θέση του σε λουκούλλεια σάντουιτς και burgers που δεν είχαν προηγούμενο. Δεν νομίζω ότι έχω φάει πιο τρυφερό brisket, πιο νόστιμο pulled pork ή πιο ζουμερό μπιφτέκι.

Po’ Boys

Όλα αυτά τα λαχταριστά πλέον δεν είναι προνόμιο μόνο της Αθήνας, αφού το Po’ Boys μόλις απέκτησε παράρτημα και στη Θεσσαλονίκη. Ο σεφ και ιδιοκτήτης του Po’ Boys Βασίλης Σπόρος σε συνεργασία με τον Σταύρο Σαββίδη και τον Γιώργο Βακαλέρη που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στη συμπρωτεύουσα, επέλεξαν τη γωνία Δραγούμη και Αγίου Μηνά για να στήσουν εδώ το σαλονικιώτικο Po’ Boys. Με άλλα λόγια, Θεσσαλονικείς τρέξτε στα Άνω Λαδάδικα για τα burgers της ζωής σας!

Po’ Boys

Συνταγή που πετυχαίνει, δεν την αλλάζεις για αυτό και το Po’ Boys της Θεσσαλονίκης σερβίρει ό,τι και στην Αθήνα: παραδοσιακές νεορλεανέζικες συνταγές, γεύσεις από τον αμερικάνικο νότο και αυθεντικό σιγοκαπνιστό BBQ που μας κάνει να γλείφουμε τα δάχτυλά μας. Ο custom offset smoker ψήνει σταθερά σε θερμοκορασία 120ο C και για τουλάχιστον 8 ώρες brisket, pork ribs, crispy pork belly και pulled pork που ύστερα θα σερβιριστούν μέσα σε burgers ή πιατέλες μαζί, βεβαίως, με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά.

Po’ Boys

Όχι μόνο όμως… Ως αυθεντικό στέκι της αμερικάνικης κουζίνας το Po’ Boys φτιάχνει επίσης ένα σωρό σχετικές λιχουδιές όπως το παραδοσιακό χειροποίητο λουκάνικο Andouille (τη μυστική συνταγή του οποίου ο Βασίλης Σπόρος έφερε από τη Νέα Ορλεάνη), τραγανό Buttermilk Fried Chicken, αλλά και το best seller Mac ‘N’ Cheese. Μαθαίνουμε, επίσης, πως η μαγειρική ομάδα επέλεξε να κρατήσει κρυφά τα υπόλοιπα (εξίσου πολύ) δυνατά χαρτιά της, για αυτό και σχεδόν κάθε μήνα το κοινό της Θεσσαλονίκης θα βλέπει να προστίθενται νέα πιάτα στο μενού.

Po’ Boys

Τι άλλο; To burger σου θα βρει την ιδανική συνοδεία σε μία μπίρα από κάποια ελληνική μικροζυθοποιία (υπάρχουν πραγματικά πολλές ετικέτες), ενώ για το τέλειο κλείσιμο υπάρχουν τα γλυκά που λάτρεψαν όλοι οι Αθηναίοι: Chocolate Brownie, ρολάκια κανέλλας με Dulce de Leche, παγωτό μηχανής και τα υπέρτατα Beignets (δηλαδή λουκουμάδες αλά Νέα Ορλεάνη) – ειδικά το τελευταίο μην το παραλείψεις για κανένα λόγο.

Ίωνος Δραγούμη 17, Θεσσαλονίκη, 2311218281, Instagram: @poboys_skg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ