- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°


Η Λουίζα στον Νέο Κόσμο είναι ένα all day στέκι για ποτό, brunch και μεζεδάκια
Ο Νέος Κόσμος δεν είναι πια «ανερχόμενος» αλλά μια γειτονιά με τη δική της σφραγίδα στο γευστικό χάρτη της πόλης. Κέντρο-απόκεντρο, με εύκολη πρόσβαση από παντού, έγινε γνωστός με το ΦΙΤΑ, που πρώτο τον έβαλε στις διαδρομές της νοστιμιάς. Πίσω λοιπόν, από το Intercontinental, κεντρικότατα και στον απόηχο της Λαγουμιτζή, όσοι -και είναι πολλοί-, δουλεύουν στις πολλές ολόγυρα εταιρίες, μπορούν να χαρούν, αφού πια έχουν ένα στέκι για το ποτό τους μετά το γραφείο. Και πολλά μεζεδάκια να τσιμπήσουν και πιάτα κανονικά να χορτάσουν την πείνα τους.

Βεραμάν και ροζάκι, με νοσταλγικά λευκά φερ-φορζέ και αντίστοιχη ρομαντική art de la table, η Λουίζα, θέλει να την αποκαλούν «εδεσματοπωλείο». Μια άλλη λέξη για να ορίσεις ένα all day στέκι, το οποίο ποντάρει πολύ στο brunch του. Μια παρέα επτά νέων παιδιών που όλοι έχουν τη δική τους εμπειρία στην εστίαση, αποφάσισαν να στήσουν εδώ, το μαγαζί που θα ήθελαν για προσωπική τους χρήση αλλά έλειπε από την περιοχή. Οπότε, τα παιδιά των γύρω εταιριών, που λέγαμε, μπορούν να κάνουν ένα πρωινό πέρασμα για γλυκές αβγόφετες με σοκολάτα, φράουλες και κρέμα πορτοκάλι, πιο πρωτότυπα ακόμη, αλμυρές αφγόφετες με κρέμα φέτας, αβγό και μπέικον ή πολύ απλά, ένα τοστ με αβοκάντο και αβγό.

Πολλοί θα προτιμήσουν την πρωτοτυπία μιας κροκέτας μουσακά εγώ χαίρομαι περισσότερο με τα τηγανητά αβγά με πατάτες-όλοι μια απλότητα νοσταλγούμε. Η ιδιαίτερη κατηγορία "to share" φροντίζει τις παρέες που θέλουν να μοιραστούν κάτι με το κοκτέιλ τους: μικρά μπεργκεράκια, pinza σε διαφορετικές γεύσεις, κλαμπ σάντουιτς που ξεφεύγει από το βαρετό-κλασικό, με ψητό κοτόπουλο, μαγιονέζα πιπεριού, αβοκάντο και μαρμελάδα κρεμμυδιού. Οι μακαρονάδες φλερτάρουν με την Ελλάδα και την παράδοση, ωραία ιδέα τα σπαγγέτι με απάκι και χωριάτικο λουκάνικο, πρωτότυπη ιδέα το ριζότο καρμπονάρα με παστό κρόκο αβγού ή το τραχανότο με κολοκύθα και φέτα.

Η προβατίνα, η οποία να σας ενημερώσω γνωρίζει τέτοιες δόξες στα μενού των εστιατορίων που η τιμή της έχει φτάσει στο Θεό και ταυτόχρονα αρχίζει να εμφανίζει σοβαρές ελλείψεις, εδώ σερβίρεται σε μπεργκεράκι με τζατζίκι, λάχανο και καρότο αλλά υπάρχει και ένα πιο κοσμοπόλιταν ριμπ-άι για όσους το κρέας τους το προτιμούν λιγότερο ρουστίκ. Οι γονείς θα χαρούν με το μικρό παιδικό μενού αν και οι τραγανές, ολόχρυσες μπουκίτσες τηγανητής πατάτας αρκούν να δώσουν χαρά μεγάλη σε μικρούς και μεγάλους.

Σφιγγός 13 & Λαγουμτζή, 2109218120
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πίτσα, μπίρα, ροκ μουσικές και ο θρύλος Μαραντόνα
Στα πέριξ της πλατείας Καραϊσκάκη, με ντεκόρ που θυμίζει παλιά Αθήνα
Φαγητό σαν της βιετναμέζας μαμάς και σέρβις με όλη τη χάρη της Άπω Ανατολής
Ένα στέκι που δεν μοιάζει με κανένα άλλο
Από τα πιο παλιά στέκια της Αθήνας
Προορισμός για όσους αγαπούν την αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας
Oι καλοφαγάδες έχουν βρει το στέκι τους σε έναν φιλόξενο χώρο γύρω από την πλατεία Κουνελίων
Αυθεντικές γεύσεις της ελληνική κουζίνας και σύγχρονες δημιουργικές πινελιές στο αγαπημένο μεζεδοπωλείο του Κορυδαλλού
Μια value for money εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις
Αν είσαι λάτρης του ψαριού και των θαλασσινών, το Θεραπευτήριο θα γίνει στέκι σου
Συνταγές μαγειρεμένες με σεβασμό στην παράδοση που μας μεγάλωσε
Εδώ το φαγητό δεν είναι απλά μία γευστική εμπειρία, είναι προσφορά αγάπης και ζεστασιάς
Δημιουργικοί μεζέδες με την υπογραφή του Χριστόφορου Πέσκια
Κομψό, φιλόξενο, με μοντέρνο design, είναι σίγουρη επιλογή για όλες τις ώρες της ημέρας
Εδώ το κρέας είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής
Ένα μεζεδοπωλείο-καφενείο όπου θα νιώσετε φιλόξενα και οικεία, απολαμβάνοντας τη βαθιά νοστιμιά της απλότητας.
Ένα καλό ιταλικό ristorante και γι’ αυτόν που δεν θα πλήρωνε ποτέ μια σουίτα στον Αστέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.