- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η Λουίζα στον Νέο Κόσμο είναι ένα all day στέκι για ποτό, brunch και μεζεδάκια
Ο Νέος Κόσμος δεν είναι πια «ανερχόμενος» αλλά μια γειτονιά με τη δική της σφραγίδα στο γευστικό χάρτη της πόλης. Κέντρο-απόκεντρο, με εύκολη πρόσβαση από παντού, έγινε γνωστός με το ΦΙΤΑ, που πρώτο τον έβαλε στις διαδρομές της νοστιμιάς. Πίσω λοιπόν, από το Intercontinental, κεντρικότατα και στον απόηχο της Λαγουμιτζή, όσοι -και είναι πολλοί-, δουλεύουν στις πολλές ολόγυρα εταιρίες, μπορούν να χαρούν, αφού πια έχουν ένα στέκι για το ποτό τους μετά το γραφείο. Και πολλά μεζεδάκια να τσιμπήσουν και πιάτα κανονικά να χορτάσουν την πείνα τους.
Βεραμάν και ροζάκι, με νοσταλγικά λευκά φερ-φορζέ και αντίστοιχη ρομαντική art de la table, η Λουίζα, θέλει να την αποκαλούν «εδεσματοπωλείο». Μια άλλη λέξη για να ορίσεις ένα all day στέκι, το οποίο ποντάρει πολύ στο brunch του. Μια παρέα επτά νέων παιδιών που όλοι έχουν τη δική τους εμπειρία στην εστίαση, αποφάσισαν να στήσουν εδώ, το μαγαζί που θα ήθελαν για προσωπική τους χρήση αλλά έλειπε από την περιοχή. Οπότε, τα παιδιά των γύρω εταιριών, που λέγαμε, μπορούν να κάνουν ένα πρωινό πέρασμα για γλυκές αβγόφετες με σοκολάτα, φράουλες και κρέμα πορτοκάλι, πιο πρωτότυπα ακόμη, αλμυρές αφγόφετες με κρέμα φέτας, αβγό και μπέικον ή πολύ απλά, ένα τοστ με αβοκάντο και αβγό.
Πολλοί θα προτιμήσουν την πρωτοτυπία μιας κροκέτας μουσακά εγώ χαίρομαι περισσότερο με τα τηγανητά αβγά με πατάτες-όλοι μια απλότητα νοσταλγούμε. Η ιδιαίτερη κατηγορία "to share" φροντίζει τις παρέες που θέλουν να μοιραστούν κάτι με το κοκτέιλ τους: μικρά μπεργκεράκια, pinza σε διαφορετικές γεύσεις, κλαμπ σάντουιτς που ξεφεύγει από το βαρετό-κλασικό, με ψητό κοτόπουλο, μαγιονέζα πιπεριού, αβοκάντο και μαρμελάδα κρεμμυδιού. Οι μακαρονάδες φλερτάρουν με την Ελλάδα και την παράδοση, ωραία ιδέα τα σπαγγέτι με απάκι και χωριάτικο λουκάνικο, πρωτότυπη ιδέα το ριζότο καρμπονάρα με παστό κρόκο αβγού ή το τραχανότο με κολοκύθα και φέτα.
Η προβατίνα, η οποία να σας ενημερώσω γνωρίζει τέτοιες δόξες στα μενού των εστιατορίων που η τιμή της έχει φτάσει στο Θεό και ταυτόχρονα αρχίζει να εμφανίζει σοβαρές ελλείψεις, εδώ σερβίρεται σε μπεργκεράκι με τζατζίκι, λάχανο και καρότο αλλά υπάρχει και ένα πιο κοσμοπόλιταν ριμπ-άι για όσους το κρέας τους το προτιμούν λιγότερο ρουστίκ. Οι γονείς θα χαρούν με το μικρό παιδικό μενού αν και οι τραγανές, ολόχρυσες μπουκίτσες τηγανητής πατάτας αρκούν να δώσουν χαρά μεγάλη σε μικρούς και μεγάλους.
Σφιγγός 13 & Λαγουμτζή, 2109218120
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.