Resto

4 bar-restaurants που θα απογειώσουν το αθηναϊκό σου καλοκαίρι

Όλα δίπλα σου ή σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
ΤΕΥΧΟΣ 882
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Island Riviera

4 bar-restaurants με δροσιά το καλοκαίρι 2023: Island Athens Riviera, Bar8 στο GB Roof Garden, Abra Ovata, Deos Athens

Δεν θα πάμε όλοι τον Αύγουστο διακοπές, κι όσοι πάμε σίγουρα δεν θα λείψουμε από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα. Όμως, στον πιο καυτό μήνα του καλοκαιριού αξίζουν τα καλύτερα.Τα αυγουστιάτικα βράδια στην Αθήνα είναι ανέμελα, πολύχρωμα και ταξιδιάρικα ακόμα και στην περίπτωση που το ταξίδι σημαίνει να κάνεις αυτό το «άλλο», το εντελώς διαφορετικό από τις καθημερινές, συνηθισμένες σου διαδρομές μέσα στη χρονιά. Φέτος, λοιπόν, ζήσε το καλοκαίρι πίνοντας το ποτό σου σε έναν αστικό «πύργο» που βλέπει την Αθήνα από τα 80 μέτρα ύψος, δείπνησε μπροστά σε μια λίμνη με φωτισμένους κόκκινους βράχους και σπηλιές, πήγαινε για κλάμπινγκ στο κυκλαδονήσι της Αθηναϊκής Ριβιέρας, ζήσε τη χαρά μιας βραδιάς στο εντυπωσιακό roof του πιο όμορφου και ιστορικού ξενοδοχείου της Αθήνας. Όλα δίπλα σου ή σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης.

Deos Athens

Στο Deos Athens για φαγητό και ποτό στα 80 μέτρα ύψος
Για να φτάσεις κάνεις ένα μικρό «κατακόρυφο» ταξίδι, καθώς μπαίνεις στο ασανσέρ του ισογείου και… μονορούφι βγαίνεις στον 24ο όροφο! Μπροστά σου η συγκλονιστική θέα των 360 μοιρών στην πόλη θα σου προκαλέσει δέος – γι’ αυτό εξάλλου πήρε αυτό το όνομα το νέο all day restaurant που στήθηκε στην ταράτσα του πύργου Απόλλων στην Πανόρμου. Ο χώρος και το interior design του, με κομψά στρογγυλά τραπέζια από ξύλο, αναπαυτικές πολυθρόνες και εντυπωσιακή μπάρα με κυπαρισσί πλακάκι, εντυπωσιάζουν. Το μενού στο Deos Athens έχει επιμεληθεί ο πολύ καλός σεφ Γιάννης Στανίτσας και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γεύσης, από ωμές παρασκευές, κοπές κρεατικών, μέχρι μεσογειακά πιάτα και προτάσεις κρασιών από όλον τον κόσμο, αλλά μπορείς να πας και για πρωινό ή απλώς για ποτό και μάλιστα χωρίς κράτηση. Το concept ολοκληρώνεται στον 25ο όροφο, εκεί όπου έχει στηθεί και το rooftop pool με το cocktail bar ανάμεσα σε μπανανιές και φτέρες. Τέλειο για καφέ το πρωί, τέλειο και το βράδυ με τα φώτα όλης της πόλης από κάτω, εξαίσιο φυσικά και το ηλιοβασίλεμα.
Λουίζης Ριανκούρ 64, Πύργος Απόλλων, Αμπελόκηποι, 2160045685

Abra Ovata

Στο Abra Ovata για δείπνο στην ατμοσφαιρική λίμνη
Ήξερες ότι οδηγώντας μόλις 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας μπορείς να βρεθείς μπροστά σε ένα ξεχωριστό γεωλογικό φαινόμενο, με επιβλητικούς βράχους, ιαματικά νερά, δαιδαλώδεις υποβρύχιες σήραγγες και καταπράσινη βλάστηση; Πρόκειται για τη λίμνη Βουλιαγμένης και ακριβώς μπροστά σε αυτό το ατμοσφαιρικά φωτισμένο τοπίο φυσικού κάλλους βρίσκεται το νέο εστιατόριο Abra Ovata.Τα βράδια που ο ουρανός σκοτεινιάζει, ο βράχος φωτίζεται και οι αντανακλάσεις στην επιφάνεια του νερού δημιουργούν μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα που σε προδιαθέτει για μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία από τα χέρια του Ελληνοφιλιππινέζου σεφ John Σκoτίδα, που εδώ και αρκετά χρόνια μαγειρεύει και μαγεύει στο Λονδίνο. Στο Abra Ovata συνθέτει πιάτα με στοιχεία από όλον τον κόσμο, όπως –για να πάρεις μια ιδέα–empanadas με σπετσοφάι, taco με καρότο BBQ, pico de gallo και dukkah, στάκα και κρόκο αυγού με aji, χταπόδι με mole ελιάς, φάβα και σοκολάτα, κακαβιά αστακού με udon noodles και ούζο, αρνί με μελιτζάνα, miso, μαύρο σκόρδο και κρεμμύδι. Φυσικά μπορείς να επισκεφτείς το εστιατόριο και για μεσημεριανό, αλλά και για πρωινό, συνδυάζοντας παράλληλα και μια δροσιστική βουτιά στη λίμνη.
Αbra Ovata, Λίμνη Βουλιαγμένης, 2108962220

Bar8 στο GB Roof Garden

Στο open-airbar της Μεγάλης Βρεταννίας με service 5αστέρων
Το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, είναι μια σταθερά παντός καιρού για πολυτελή φιλοξενία και fine dining. Τα καλοκαίρια όμως προσφέρει κι άλλες εμπειρίες, σινεμά μπροστά στην πισίνα, πρωινό στον δροσερό κήπου του αιθρίου και ποτό στο Bar8 στο GB Roof Garden που βρίσκεται στον 8ο όροφο του ιστορικού ξενοδοχείου. Ένα ειδυλλιακό open-air bar που συνδυάζει μοντέρνα αισθητική και πανοραμική θέα με φόντο τον επιβλητικό λόφο του Λυκαβηττού. Στο live food station ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης εμπλουτίζει με fusion επιρροές τις γεύσεις του «Bar Bites menu» που συνοδεύουν το ποτό, ανάμεσά τους χειροποίητα sushi rolls με βασιλικό καβούρι, γαρίδα ή τόνο, θαλασσινά και στρείδια στον πάγο, nigiri με αιγαιοπελαγίτικο λαβράκι και αυγοτάραχο, dumplings λαχανικών, μπριός με μοσχάρι Wagyu στα κάρβουνα. Τα κοκτέιλς φτιάχνονται από τα χέρια των πιο έμπειρων bartenders – φέτος πρώτα στις τάσεις είναι τα λεγόμενα  Clarified Cocktails, που με ειδική επεξεργασία ενισχύονται οι φυσικές ουσίες των συστατικών του ποτού μετατρέποντας κάθε γουλιά σε μια εντελώς νέα εξαιρετική εμπειρία. Το βράδυ η μουσική δυναμώνει και την ατμόσφαιρα ζωντανεύουν τα City Summer Vibes events με live DJ sets σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό AthensVoice 102.5 και με ζωντανές μουσικές εμφανίσεις.
Bar8 στο GB Roof Garden, Βασιλέως Γεωργίου 1Α, Αθήνα, 2103330766

Island Riviera

Στο Island Athens Riviera για πάρτι με δυνατά vibes
Το επονομαζόμενο και νησί της Αθηναϊκής Ριβιέρας με τις ολάνθιστες μπουκαμβίλιες, τα ασβεστωμένα πεζούλια που θυμίζουν πλακόστρωτα κυκλαδίτικα σοκάκια και κάτω από τον βράχο την απέραντη, σαγηνευτική θάλασσα, είναι ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα σημεία συνάντησης και δίνει την αίσθηση πως βρίσκεται κανείς σε Greek-Chic διακοπές. H εμπειρία εκεί ξεκινά νωρίς με fine dining μπροστά στη μαγική θέα και όσο περνάει η ώρα ανεβαίνουν ο ρυθμός και τα ντεσιμπέλ. Το menu επιμελείται ο βραβευμένος Executive Chef του Ομίλου Πανά Νίκος Σκλήρας, χρησιμοποιώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες από το βιολογικό μποστάνι του Island, ενώ και το sushi corner έχει εδώ τους φανατικούς του οπαδούς. Την ίδια στιγμή κορυφαίοι mixologists και bartenders δημιουργούν τα πιο ιδιαίτερα καλοκαιρινά cocktails, αλλά και η winelist, περιλαμβάνει σπάνιες ετικέτες και αρκετές νέες ανακαλύψεις. Dj parties και ζωντανές εμφανίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού ανακοινώνονται στα social media του Island.
27ο χλμ. Αθηνών - Σουνίου, Βάρκιζα, 2109653563-564, 2108925101

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ