19 στέκια με υπέροχη ιταλική κουζίνα

Cupola, η αυθεντική ιταλική κουζίνα υπάρχει στο Παγκράτι

Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα που θα συναντούσες στις πιο φημισμένες τρατορίες της Ιταλίας

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Cupola: Γεύσεις της κλασικής παραδοσιακής ιταλικής κουζίνας στο Παγκράτι 

Η Ευφορίωνος είναι ένας μικρός, πανέμορφος πεζόδρομος στο Παγκράτι που στο νούμερο 13 κρύβει συμπυκνωμένη όλη τη νοστιμιά της Ιταλίας. Το Cupola άνοιξε τις πόρτες του το 2017 και από τότε μέχρι σήμερα οι Παγκρατιώτες μπορούν να υπερηφανεύονται ότι έχουν την αυθεντική ιταλική κουζίνα στο κατώφλι τους.

Στα τραπέζια του Cupola, έξω στον ήσυχο πεζόδρομο ή μέσα στη ζεστή σάλα του ισογείου με θέα την ανοιχτή κουζίνα, μπορείς να απολαύσεις γεύσεις της κλασικής παραδοσιακής ιταλικής κουζίνας, μέσα από πιάτα που εμπνέονται από τη μαγειρική παράδοση διαφορετικών περιοχών της Ιταλίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στις πρώτες ύλες, οι οποίες στην πλειονότητά τους έρχονται κατευθείαν από την Ιταλία. Αυτές τις υπέροχες πρώτες ύλες ο εξαιρετικός σεφ Δημήτρης Παντελιός τις αξιοποιεί στο έπακρο με αποτέλεσμα στο τραπέζι σου να φτάνουν πιάτα που θα συναντούσες στις πιο φημισμένες τρατορίες της Ιταλίας.

Από τα πρώτα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις στο Cupola είναι σίγουρα το φινετσάτο Vitello Tonnato αλλά και τα Arrancini Bolognese, μία ωραία, νόστιμη ιδέα που απογειώνει το κλασικό, ιταλικό ορεκτικό. Έπειτα, η προσοχή σου θα στραφεί στα αχνιστά ζυμαρικά. Κι αυτό γιατί τα περισσότερα φτιάχνονται καθημερινά εδώ, κι έτσι ολόφρεσκα και χειροποίητα αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τις παραδοσιακές ιταλικές συνταγές. Δοκίμασε τις βαθιά νόστιμες παπαρδέλες ραγού με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο χτένι και σάλτσα ντομάτας San Marzano, την εκπληκτική Carbonara με πεκορίνο, guanciale, pancetta και κρόκο αυγού, αλλά και τα Mezzi Rigatoni που σερβίρονται με ένα αξέχαστο pesto φιστικιού.

Οι πίτσες είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο στο Cupola. Μπροστά σου θα φτάσουν οι αυθεντικές ναπολιτάνικες πίτσες. Φτιάχνονται με ζυμάρι που ωριμάζει για 3 μέρες κι ύστερα ψήνονται σε παραδοσιακό ιταλικό φούρνο. Έτσι, μπροστά σου θα φτάσει μία κλασική ναπολιτάνικη πίτσα, λεπτή και μαλακή, απολύτως υπέροχη. Δοκίμασε την Bresaola με Bresaola Punta d’ anca, mozzarella di bufala, σάλτσα ντομάτας San Merzano, βαλεριάνα και ντοματίνια πίκλα. Ειδική μνεία αξίζει και στην Pancetta e Broccoletti, μία λευκή πίτσα με mozzarella, broccolini, pancetta, τυρί stracchino, μαριναρισμένο κρεμμύδι και peperoncino.

Μπορείς να συνοδεύσεις το γεύμα σου με κάποιο κρασί του ιταλικού αμπελώνα (σ.σ. η wine list που έχει την υπογραφή του γνωστού sommelier Γιάννη Μακρή καλύπτει όλη την Ιταλία από τον Βορρά μέχρι τον Νότο), και κάπως έτσι με ένα αρωματικό ποτήρι κρασί στο χέρι και υπέροχες γεύσεις στο πιάτο, είσαι ήδη στην Ιταλία.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ