19 στέκια με υπέροχη ιταλική κουζίνα

Canarino Trattoria, ιταλικό comfort food

Η αγαπημένη trattoria του Νέου Κόσμου που σου ανοίγει την καρδιά

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Canarino Trattoria: Το αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο με πλούσιο κατάλογο από εμπνευσμένες πίτσες, πεντανόστιμες pasta και πολλά άλλα 

Περιποιημένη και φιλόξενη, αυτή η αγαπημένη trattoria του Νέου Κόσμου σου ανοίγει την καρδιά! Φωτεινή, με όμορφη, λιτή διακόσμηση και ανθρώπους που αγαπούν το καλό φαγητό, θα σου αποδείξει ότι η αυθεντική ιταλική κουζίνα μπορεί να πάει ένα γευστικό βήμα παραπέρα, χρησιμοποιώντας (και) ελληνικά υλικά. Στην Canarino αναζητούν και βρίσκουν μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ταιριάζοντας τέλεια τα παραδοσιακά και ιδιαίτερα προϊόντα τους σε ιταλικά πιάτα. Έτσι, αντί για παρμεζάνα χρησιμοποιείται γραβιέρα Σύρου 12μηνης παλαίωσης, η μπουράτα είναι από βουβαλίσιο γάλα Κερκίνης, η καρμπονάρα φτιάχνεται με σύγκλινο Καλαμάτας, ακόμη και τα ζυμαρικά, τα οποία είναι όλα φρέσκα και χειροποίητα, φτιάχνονται από ελληνικά άλευρα!

Στο Canarino ο κατάλογος είναι πλούσιος και προσεγμένος, έχει ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως πιάτα, αλλά μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι οι pasta και οι πίτσες. Και μιλάμε για αληθινά εμπνευσμένες πίτσες: δοκιμάστε την εξαιρετική Bresaola, με σάλτσα ντομάτας, μπρεσάολα, μοτσαρέλα και λάδι ελληνικής μαύρης τρούφας, αλλά και την πολύ ξεχωριστή Salerno, με μοτσαρέλα, ρικότα και μορταδέλα με φιστίκι Αιγίνης! Εξίσου πεντανόστιμες και οι pasta, σαν την Capri, που είναι φετουτσίνι με φιλετάκια κοτόπουλου, καρδιά αγκινάρας και ρόκα σε λεμονάτη σάλτσα, αλλά και τη Lasanga, δηλαδή λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά ραγού, μπεσαμέλ, καπνιστό μοσχαρίσιο ζαμπόν, pecorino romano και μοτσαρέλα, με κάλυψη σάλτσας Caruso! Κι αν πάλι θέλετε κάτι σε κυρίως, για ρίξτε μια ματιά στο επιβλητικό πιάτο που ονομάζεται Bistecca alla Fiorentina: μοσχαρίσια μπριζόλα με το φιλέτο της 550gr (Tbone), με πατάτες baby, αρωματισμένες με λάδι τρούφας και παρμεζάνα!

Σημείωσε ότι το Canarino είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα, καθώς και ότι προσφέρει brunch μέχρι τις 14.00, με Panini σάντουιτς, pancakes, healthy bowls και επιλογές σε πιάτα με αυγά, σαν το Napoli, με 3 αυγά, ντοματίνια, φύλλα βασιλικού, stracchino και πράσινη σαλάτα, αλλά και ότι διαθέτει μια πολύ ενημερωμένη κάβα, με ετικέτες από τον ελληνικό κυρίως αμπελώνα αλλά και signature κοκτέιλ με ιταλικές επιρροές. Και delivery μέσω Wolt και e-Food.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ