- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κάτω από τη μεγάλη αχλαδιά, που σε πείσμα των περιβαλλοντικών συνθηκών ήταν γεμάτη καρπούς, και γλυκούς απ’ ό,τι μαθαίνω, απλώνεται ένας από τους πιο ωραίους κήπους της Αθήνας. Δροσερά φυλλώματα καλύπτουν κάθε πόντο τοίχου, η αχλαδιά που λέγαμε υψώνεται στη μέση σχεδόν, και μια φωτογραφία της Marylyn Monroe μάς χαμογελάει πίσω από τις πρασινάδες. Κάτω από τα δέντρα το μπαρ και η «φωλιά» του dj – όπου τις προάλλες έπαιζε μουσική ο φίλος Κωνσταντίνος Παντζόπουλος. Τραπεζάκια πάνω στα χαλικάκια, μοντέρνες καρέκλες και χαλαρότης. Γελαστές και νεανικές φάτσες γύρω γύρω, που κι αυτές σε πείσμα των περιβαλλοντικών συνθηκών γελούσαν, χόρευαν, μερικοί έτρωγαν, το καταδιασκέδαζαν. Vodka tonic με τρέλα, που μας ήρθε όπως τη ζητήσαμε, βυθιστήκαμε μέσα στα παγάκια της και αρχίσαμε τις παραγγελίες. Μας έλειψε η κουζίνα του Almaz, γιατί όλο το χειμώνα σέρβιραν finger food. Από τον κατάλογο που μας ήρθε σε συσκευασία LP, πολύ καλαίσθητη (για τους νεότερους έτσι λέγαμε παλιά τα βινύλια), διαλέξαμε: λιβανέζικα κίμπε, εύθρυπτα, νόστιμα και αλάδωτα (φωλιές από πληγούρι με γέμιση κιμά, κρεμμύδι, κουκουνάρι και μπαχαρικά με ντιπ γιαουρτιού) και χούμους με ταχίνι (πόσο πιο αυθεντικό να γίνει όταν η ιδιοκτήτρια έλκει καταγωγή από αραβική χώρα;). Επίσης, γλυκόξινη σαλάτα με διάφορα λαχανικά και σταφίδες, καβουρδισμένο κουκουνάρι, βινεγκρέτ μηλόξιδου, μπιφτεκάκια αφράτα, αρωματισμένα με φρέσκια ρίγανη, κονφί ντομάτας και πατατούλες τηγανητές, πένες με φρέσκο σολομό, σβησμένο με vodka και κρεμώδη σάλτσα άνηθου, κεμπάπ γιαουρτλού από αρνίσιο και μοσχαρίσιο κιμά με κόκκινη πικάντικη σάλτσα και ρύζι, «διαμαντένιες» γεύσεις καθαρές, απροσποίητες. Όσο για τα γλυκά τους, ήταν… του ονείρου, προεξάρχοντος του μπανόφι.
Το Almaz αγαπάει τις εκδηλώσεις, διοργανώνει συχνά παρουσιάσεις βιβλίων, live με γνωστούς performers και νύχτες με εναλλασσόμενους djs – η μουσική μετά από κάποια ώρα γίνεται έντονα χορευτική. Το Almaz θα μας κάνει παρέα όλο το καλοκαίρι και ίσως αργότερα ανοίξει και τα Δευτερότριτα που τώρα είναι κλειστό.
Almaz bar-restaurant: Τριπτολέμου 12, Γκάζι, 210 3474.763, ανοικτά Τετάρτη-Κυριακή, 8.00 μ.μ.- 2.00 π.μ. Κατανάλωση/άτομο 20-25 ευρώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.