Resto

Dirty Sanchez Cantina Mexicana: Το νέο μεξικάνικο στέκι σου βρίσκεται στο Ψυχικό

Πολύχρωμη διακόσμηση, μεξικάνικη κουζίνα, μουσικές και χοροί μέχρι αργά

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Dirty Sanchez Cantina Mexicana
© Δήμος Τσιγαρίδας

Το Dirty Sanchez Cantina Mexicana είναι το καινούργιο στέκι του Ψυχικού και προσφέρει μεξικάνικη κουζίνα και ωραία κοκτέιλ

«Λοιπόν άκου μου λέει η Μ., ετοιμάσου να πάμε μετά τη δουλειά σε μαγαζί εδώ στην γειτονιά μου που σίγουρα θα γίνει το επόμενο στέκι μας! Κόσμος μέσα και έξω χορεύει σε ξέφρενους ρυθμούς μέχρι αργά, πολύ αργά.... Μην πεις όχι γιατί κάτι έπιασε το αυτί μου πως έχει και πολύ σούπερ φαγητό». Eντάξει, να παραδεχτώ σαν γνωστή κοιλιόδουλη και περίεργη να δοκιμάσω κάθε τι νέο που κάνει εμφάνιση στην πόλη, η τελευταία πρόταση ήταν που με έψησε. Στο νέο σποτ Dirty Sanchez Cantina Mexicana που άνοιξε τις πόρτες του στα μέσα Ιουνίου και κέρδισε αμέσως την αγάπη των Βορείων φτάνουμε λίγο μετά τις εννιά. Τo γωνιακό μαγαζί της οδού Ολυμπιονικών στο Νέο Ψυχικό κάνει μπαμ από μακριά, έχει χρώμα πολύ καθώς και αρκετό κόσμο. Χαζεύω την ινσταγκραμική διακόσμηση ενώ ήδη το μεξικάνικο φαγητό που μου έχει σπάσει τη μύτη με καλωσορίζει ευχάριστα.

Dirty Sanchez Cantina Mexicana
Dirty Sanchez Cantina Mexicana

Όχι, δεν είναι μεξικάνικη καντίνα οι ιδιοκτήτες του (Γιάννης Μωράκης, Πέτρος Απαλάκης, Δημήτρης Μπαλλιάν, Ηλίας Μπόγδανος, Δημήτρης Παππάς, Βασίλης Ζώης και Νίκος Κοσκινάς), με χρόνια εμπειρίας στην αθηναϊκή εστίαση και διασκέδαση, έστησαν ένα ανάλαφρο χώρο που σε κάνει να νιώθεις όμορφα όσο τρως το "βρώμικο", το "αμαρτωλό" το υπέροχο μεξικάνικο φαγητό που προσφέρουν.

Dirty Sanchez Cantina Mexicana

Η όμορφη και δροσερή αυλή του μου μοιάζει χαρωπή και πολύχρωμη "φωλίτσα" ενώ υπέροχα ντιζαϊνάτα φωτιστικά και πολύχρωμες κορδέλες που κατεβαίνουν από την οροφή στέλνουν ρομαντικό και χαρούμενο φως στο αναπαυτικό τραπέζι που καθόμαστε. Δοκιμάσαμε πολλά και ωραία…Το σίγουρο είναι ότι δεν θα ξεχάσω το τάκος με μπακαλιάρο του Σπύρου Μαυροειδή. Ζουμερό, τραγανιστό και σούπερ γευστικό με πήγε γρήγορη βόλτα στον ...παράδεισο της γεύσης. Τα yuca με σάλτσα brava chipotle, το pulpo aquachille με χταπόδι και καμένο αβοκάντo αλλά και η δροσιστική σαλάτα Mexicana με καρπούζι συμπλήρωσαν το μεξικάνικο γεύμα μας και ήταν και τα τρία εξαιρετικά. Οκ, είμαι και φαγού και γλυκατζού (χειροκροτήστε με) οπότε έκλεισα και με τα τρία γλυκά του καταλόγου! Churros, Choco Loco -θα μπορούσα να τρέφομαι μόνο με αυτό- και Panna Cotta tres leches με γάλα βρώμης, σόγιας, αμυγδάλου, passion fruit, blueberries και τραγανό μπισκότο. 

Dirty Sanchez Cantina Mexicana

Κι επειδή είμαι περίεργη, θέλω να το εξερευνήσω όλο αυτό το θεσπέσιο μέρος. Μπαίνω στο εσωτερικό και το βλέμμα μου καρφώνεται στις ξεχωριστές τοιχογραφίες-γυναίκες με μεξικάνικο αέρα που σε σαγηνεύουν-, στους γορίλες και στους «ολοζώντανους» κάκτους που δεν έχω ξαναδεί σε κανένα άλλο bar restaurant. Αισθάνομαι πως βρίσκομαι σε ζούγκλα… χρώματα παντού, στο χώρο, στο φαγητό, στο ποτό μου.

Dirty Sanchez Cantina Mexicana
Dirty Sanchez Cantina Mexicana

Ποτό είπα και πήγαμε κατευθείαν να καθίσουμε και στην μπάρα, εκεί όπου ο Αλέξανδρος Στεπτσένκο υπογράφει τη λίστα των ποτών και των κοκτέιλ. Στο 'Dirty Sanchez' αν δεν δοκιμάσεις το ομώνυμο το Dirty Sanchez κοκτέιλ, αλλά και το Dirty Tommys και την Dirty Sangria είναι αμαρτία! Μεξικάνικοι ρυθμοί, συνόδευαν το φαγητό μας όμως μετά ήρθε η ώρα του live. Είχα και το party animal μαζί μου oπότε ήξερε ποια μέρα ακριβώς να με πάει. Αρχίζει να τραγουδά ο Ηλίας Μπόγδανος με τους Inco (κάθε Τετάρτη δίνουν εδώ το ραντεβού τους). Και ήταν η ώρα που όλο το μαγαζί έγινε μια παρέα που χόρευε με πάθος μέχρι αργά. Θα ξαναπάω...!

dsc_0222.jpg

Ολυμπιονικών 310, Νέο Ψυχικό, 210 6755345

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ