Resto

Μπαϊρακτάρης Eatery: το hot street food spot στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης

Μία νόστιμη πρόταση για κάθε στιγμή της ημέρας

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
breakfast_pita.jpg

Στο Μπαϊρακτάρης Eatery στην Πλατεία Αγίας Εριήνης για brunch, δροσερές σαλάτες, vegan πιάτα και πολλές ανατολίτικες λιχουδιές

Μόλις λίγα λεπτά μακριά από τους σταθμούς του μετρό στο Σύνταγμα και το Μοναστηράκι, στην ιστορική πλατεία της Αγίας Ειρήνης, βρίσκουμε ένα από τα πιο hot street food spots, που ακούει στο όνομα Μπαϊρακτάρης Eatery. Αγαπήθηκε για τα χοιρινά BBQ Spare Ribs με την ιδιαίτερη σος BBQ με ρόδι, το κοτόπουλο σισλίκ σε μαρινάδα γιαουρτιού, και φυσικά για το μοναδικό του κεμπάπ, που μετράει δεκαετίες επιτυχίας.

Τραγανό, χειροποίητο φαλάφελ

Στο Μπαϊρακτάρης Eatery θα βρεις πρωτότυπες δημιουργίες, που θα σε εντυπωσιάσουν από την πρώτη μπουκιά... Το μενού διαθέτει μία σειρά από ποιοτικά πιάτα για κάθε γούστο. Ας πούμε, αν δεν είσαι λάτρης των κρεατικών, μπορείς να δοκιμάσεις μία από τις vegan επιλογές του μενού, όπως το αφράτο και τραγανό φαλάφελ ή το χούμους. Το φαλάφελ είναι χειροποίητο και καταπράσινο (καθώς περιέχει άφθονα φρέσκα μυρωδικά), και σερβίρεται ως κυρίως πιάτο, αλλά και μέσα σε πίτα με σος ταχίνι, χούμους, καρότο-λάχανο και μελιτζάνα. Αξίζει να τονίσουμε ότι το χούμους ακολουθεί μία παραδοσιακή συνταγή με ταχίνι, σκόρδο, λεμόνι και κύμινο και σερβίρεται με τριμμένη φρέσκια ντομάτα, τραγανά ρεβίθια, ταχίνι, σος χαρίσα και χειροποίητη ζεστή πίτα, στοιχεία που το κάνουν πραγματικά πεντανόστιμο!

Το χούμους βασίζεται σε μια παραδοσιακή συνταγή
Το χούμους βασίζεται σε μια παραδοσιακή συνταγή

Στο Μπαϊρακτάρης Eatery θα ανακαλύψεις ακόμα υπέροχες σαλάτες με λαχανικά, φρούτα και μπαχάρια. Προτείνουμε τη δροσερή σαλάτα με πλιγούρι Δήμητρα, την 29 Slaw με λάχανο, καρότο, μήλο, ρόδι, κολοκυθόσπορο, γεμάτη μυρωδικά και τρίμμα πίτας, αλλά και τη σαλάτα Διόνυσος, με μανούρι, ψητά σταφύλια, φακές μπελούγκα, καρύδι και ρόκα.

Οι δροσερές σαλάτες του Μπαϊρακτάρης Eatery
Οι δροσερές σαλάτες του Μπαϊρακτάρης Eatery

Το Μπαϊρακτάρης Eatery είναι ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας, καθώς πέρα από μεσημεριανό και βραδινό, διαθέτει ένα πλήρες μενού, ικανό να καλύψει την πρωινή μας λιγούρα. Επίσης, προσφέρει πολύ νόστιμες εκδοχές για ένα υπέροχο brunch. Δοκίμασε το Breakfast pita sandwich, ή αν επιθυμείς ένα ελαφρύ vegan πρωινό μην παραλείψεις το Αβοκάντο toast, πάνω σε πίτα με τραγανά ρεβίθια ή το Veggie breakfast pita sandwich, με ομελέτα φούρνου, ψητό χαλούμι, αβοκάντο, ντομάτα, βασιλικό και φρέσκα μυρωδικά.

Αβοκάντο toast
Αβοκάντο toast

Τέλος, ειδικότερα τις καυτές μέρες του καλοκαιριού, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα σπιτικά ποτά και cocktails. Τη δροσιστική sparkling λεμονάδα με δυόσμο, το παγωμένο τσάι με πορτοκάλι, ένα frozen Αperol spritz, ένα Frose με φράουλα και το θεσπέσιο cocktail Μιμόσα,  με prosecco και χυμό ρόδι. Εάν βρεθείς στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, το Μπαϊρακτάρης Eatery είναι ένα σίγουρα ένα must-visit!

Αιόλου 29, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, 210 3220203, Fb: @bairaktariseatery, Instagram: @eateryathens

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ