- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Με μότο το «Eat, Drink, Share», το ΖΑΚ Bistrot, ήρθε για να αλλάξει την εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας για την εστίαση. Στον όμορφο χώρο του μαγαζιού η κουζίνα είναι «ανοικτή» με όλη την έννοια της λέξης. Τουτέστιν, όχι μόνο δεν μένει κρυφή από τα βλέμματα, αλλά έχεις το ελεύθερο να την χρησιμοποιήσεις όποτε θελήσεις, κατόπιν συνεννόησης.
Έτσι στο ΖΑΚ, μπορείς να καλέσεις όλη την παρέα σου και να τους κάνεις το τραπέζι που θα έχεις μαγειρέψει εσύ. Φυσικά στη δίπλα κουζίνα, ο σεφ του ΖΑΚ πάντα ετοιμοπόλεμος, ώστε να προσφέρει συνοδευτικά πιάτα, σαλάτες, ή ό, τι άλλο χρειαστείς για να ολοκληρωθεί το τραπέζι.
Αλλά ακόμα και αν δεν έχεις όρεξη για μαγείρεμα, μπορείς να δοκιμάσεις τα νόστιμα μεσογειακά πιάτα που προτείνει το Ζακ καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας ή να πας από το πρωί για καφέ, τσάι ή χυμό και το βραδάκι για τέλεια home cocktails, ποτό και κρασί. Όλα σε έναν απόλυτα καλοκαιρινό και φιλόξενο χώρο, με θέα τη θάλασσα.
Και οι πρωτότυπες ιδέες του ΖΑΚ δεν τελειώνουν εδώ. Ο πάνω χώρος του καταστήματος λέγεται Exposé και διατίθεται ελεύθερα σε όποιον θέλει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, κάνοντας τη δική του έκθεση.
Ταξιαρχών 1, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, 213 0438921
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς μια παραλία του Πηλίου γίνεται τρεντ μέχρι να πεις «καλοκαίρι» και ένας νοστιμότατος λόγος για να την επισκεφτείς
Στην Κορωνησία που δεν είναι νησί, ούτε στεριά, ούτε λίμνη, ούτε ακριβώς θάλασσα
Ο σεφ Αντώνης Μουστάκης έχει δημιουργήσει ένα contemporary μενού που συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις και παραδοσιακές πινελιές
Πρόκειται για ένα από τα γνησιότερα concept brunch shops, μπορεί και σε όλη την Ελλάδα
Εδώ όπου η παράδοση συναντά τις νέες γευστικές τάσεις
Κομψότητα και νοστιμιά στο κέντρο της πόλης
Το αντισυμβατικό wine bistro της Θεσσαλονίκης
Χειροποίητα panini και απολαυστικά spritz στην πλατεία Αριστοτέλους
Εδώ η μαγειρική διαδικασία είναι ιερή
Η κουζίνα θα σας προτείνει πιάτα που βασίζονται στη μεσογειακή παράδοση με διεθνείς επιρροές, με έμφαση πάντα στη γεύση και με βάση την εποχικότητα και την επιλογή άριστων πρώτων υλών.
Κλείστε θέση στο πάσο και παρακολουθήστε πώς παρασκευάζονται πιάτα
Το εμβληματικό εστιατόριο επιστρέφει μεταμορφωμένο
Από τον σεφ-πατρόν Ανδρέα Γάβρη, μαζί και 700 ετικέτες κρασιού για ψαγμένους οινόφιλους
Από τις πιο αυθεντικές σελίδες στο καλοκαιρινό, ροδίτικο οδοιπορικό σου
Η Νίκη Σπανού έχει καταφέρει να κάνει το Μεϊντάνι της αρχηγείο, στρατηγείο και κατσαρόλα αναφοράς για όποιον αναζητά τη βεριτάμπλ γεύση της παράδοσης στη Ζαγορά
Σου σερβίρει με τη βούλα την πιο αυθεντική γεύση της Λήμνου
Ψαράκια, χταποδάκια, καλαμαράκια και λοιπά καλοκαιρινά δίπλα στη θάλασσα
Εδώ που η κατσαρόλα δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ για να μπει στη φωτιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.