- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Με μότο το «Eat, Drink, Share», το ΖΑΚ Bistrot, ήρθε για να αλλάξει την εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας για την εστίαση. Στον όμορφο χώρο του μαγαζιού η κουζίνα είναι «ανοικτή» με όλη την έννοια της λέξης. Τουτέστιν, όχι μόνο δεν μένει κρυφή από τα βλέμματα, αλλά έχεις το ελεύθερο να την χρησιμοποιήσεις όποτε θελήσεις, κατόπιν συνεννόησης.

Έτσι στο ΖΑΚ, μπορείς να καλέσεις όλη την παρέα σου και να τους κάνεις το τραπέζι που θα έχεις μαγειρέψει εσύ. Φυσικά στη δίπλα κουζίνα, ο σεφ του ΖΑΚ πάντα ετοιμοπόλεμος, ώστε να προσφέρει συνοδευτικά πιάτα, σαλάτες, ή ό, τι άλλο χρειαστείς για να ολοκληρωθεί το τραπέζι.
Αλλά ακόμα και αν δεν έχεις όρεξη για μαγείρεμα, μπορείς να δοκιμάσεις τα νόστιμα μεσογειακά πιάτα που προτείνει το Ζακ καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας ή να πας από το πρωί για καφέ, τσάι ή χυμό και το βραδάκι για τέλεια home cocktails, ποτό και κρασί. Όλα σε έναν απόλυτα καλοκαιρινό και φιλόξενο χώρο, με θέα τη θάλασσα.

Και οι πρωτότυπες ιδέες του ΖΑΚ δεν τελειώνουν εδώ. Ο πάνω χώρος του καταστήματος λέγεται Exposé και διατίθεται ελεύθερα σε όποιον θέλει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, κάνοντας τη δική του έκθεση.
Ταξιαρχών 1, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη, 213 0438921
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.