Resto

Μακαρόνια με κιμά λουκούμι και μόνο με 3 ευρώ

Ο Kirikos στην Κωλέττη εύκολα γίνεται στέκι σου

4669-35224.jpg
Τάκης Σκριβάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μακαρόνια με κιμά λουκούμι με 3 ευρώ

Πεντανόστιμη μακαρονάδα με μόλις 3 ευρώ στον Kirikos στα Εξάρχεια

Δεν είχα φαΐ στο σπίτι για το βράδυ και μετά από δυο τρείς μπίρες κι ένα δυο ουζάκια άρχισα να σκέφτομαι τα στανταράκια μου για τέτοιες περιπτώσεις: ή τρία σουβλάκια με πίτα, κεμπάπ και ντομάτα, ή μισό κοτόπουλο σούβλας, με σος και πατάτες τηγανιτές.

Εκεί που καθόμασταν με ένα φίλο για το ουζάκι που λέγαμε, στο Νίκο, στην Κωλέττη, ενημερωθήκαμε για την προσφορά του Kirikos: μακαρόνια με κιμά 3 ευρώ. Ο Νίκος επέμενε, μάλιστα, ότι και νόστιμα είναι και γενναία είναι η μερίδα.

Τίγκα ο Kirikos. Φτιάχνει και κάτι σάντουιτς τεράστια, που ένα σου φτάνει. Ένα το λέει φραντζολόπιτα σπέσιαλ και διαλέγεις αν δίπλα στις πατάτες, τις σος και τα λαχανικά (που δεν μας ενδιαφέρουν) βάλεις λουκάνικο, πανσέτα, κοτομπουκιές, φιλέτο κοτόπουλο ή σουτζούκι. Αυτό το πουλάει 2,90.

O Kirikos στα Εξάρχεια
O Kirikos στα Εξάρχεια

Ηλικίες τριγύρω ως επί το πλείστον μέχρι 25. «Μια μερίδα μακαρόνια με κιμά, παρακαλώ, για πακέτο». Ήρθε μετά από περίπου πέντε λεπτά. «Θέλετε τυράκι τριμμένο;» Δεν ήθελα, είχα σπίτι. «Ψωμί πάρτε μόνος σας». Κι απ’ αυτό είχα.

Είχα και μια κούραση ξεγυρισμένη εκείνη τη νύχτα. Έφτασα σπίτι κατά τις 2, άνοιξα το πακετάκι (μοσχομύριζε), μετέφερα τη μακαρονάδα σε ένα μπολάκι βαθύ για να το βάλω στο φούρνο να το ζεστάνω γιατί στο μεταξύ είχε κρυώσει και πριν από αυτό βάλθηκα με ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι να κόβω τα μακαρόνια, μιας και μου αρέσουν το μάκρος τους να μην ξεπερνά τα 10 εκατοστά.

Η ιεροτελεστία μου: Έβαλα στην τηλεόραση κάτι να μιλάει στα ελληνικά, για να μη χρειάζεται να διαβάζω υπότιτλους, το ψωμί και το νερό κοντά στο τραπεζάκι να τα φτάνω εύκολα και ξάπλωσα στον καναπέ με τα μακαρόνια μπροστά μου και με την απορία αν θα ήτανε τελικά νόστιμα. Λουκούμι. Όχι μόνο για τα τρία ευρώ, και ακριβότερα να τα είχε πάλι λουκούμι θα έλεγα. Και μετά ο ύπνος του δικαίου, εκεί, στον καναπέ, με την τηλεόραση ανοιχτή. Αν σας φέρει κι εσάς ο δρόμος από εκεί, ξέρετε.

Kirikos, Κωλέττη 9, Εξάρχεια

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY