- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Στην Τριπλέτα στη Μάνη για το σουβλάκι της ζωής σου!
Μόνο με χοιρινό, κασέρι ωρίμανσης και πίτα τραβηχτή
Η Τριπλέτα στη Μάνη έχει το καλύτερο σουβλάκι σε ολόκληρη την περιοχή
Εάν ποτέ βρεθείς στη Μάνη, έστω κι αν είναι να κάνεις παράκαμψη, πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσεις στην Τριπλέτα στο Γύθειο για το καλύτερο σουβλάκι που θα φας σε αυτή τη ζωή! Με χοιρινό, κασέρι ωρίμανσης, και τη φημισμένη τραβηχτή πίτα Μάνης – απλώς θεΐκό!
Ο Ανέστης Κυφρίδης, ιδιοκτήτης και οικοδεσπότης, προσφέρει την πιο παραδοσιακή λιχουδιά που θα γευτείς σε ολόκληρη τη Μάνη μέσα σε ένα παλιακό μαγαζάκι που βρίσκεται στα στενά της πόλης. Το μόνο πράγμα που υπάρχει στον κατάλογο; Το Τρίο (ή αλλιώς «Τριπλέτα») με κρέας, τυρί και τραβηχτή. Μπουκιά και συχώριο!
Μία καυτή, καλοκαιρινή μέρα περάσαμε από το Γύθειο και κάναμε μια γρήγορη στάση για να δοκιμάσουμε αυτό το φημισμένο στέκι της Μάνης. Ήταν αργά το απόγευμα και ο κόσμος είχε αρχίσει να φεύγει, καθώς η κουζίνα κλείνει στις 16.00 για την καθιερωμένη απογευματινή σιέστα. Ευτυχώς, φτάσαμε λίγο μετά τις 15.00 και μας υποδέχτηκε ο Ανέστης μαζί με τους γιους του. Παραγγείλαμε δύο Τριπλέτες και δυο κρύες μπίρες και καθίσαμε σε ένα από τα τραπέζια στην άκρη του δρόμου. Μέσα, το μαγαζί είναι σαν μουσείο, γεμάτο με αντικείμενα από το παρελθόν: παλιές φωτογραφίες και κατάλογοι, ανέκδοτα γραμμένα σε όλη την επιφάνεια του τοίχου, και άλλα πολλά ακόμα που μας θύμισαν τις καλές, παλιές μέρες των παραδοσιακών καφενείων.
Παρόλο που καθόμασταν στη σκιά, η μέρα ήταν αρκετά καυτή, οπότε πήραμε και μία σαλάτα. Σαλάτες δεν υπάρχουν στο μενού, αλλά ο σερβιτόρος πρόθυμα έτρεξε στο διπλανό μανάβικο, πήρε μερικές ντομάτες και… ορίστε! Σαλάτα a la minute!
Έπειτα κατέφτασαν οι Τριπλέτες μας και… ορμήσαμε! Η πίτα είναι φτιαγμένη από το φημισμένο αλεύρι της Μάνης και τηγανισμένη μέχρι να αποκτήσει την τέλεια κρούστα… τι λιχουδιά αυτή η τραβηχτή! Η Μάνη μπορεί να μην έχει το γόνιμο έδαφος που χρειάζεται για να καλλιεργήσεις λαχανικά, αλλά εδώ οι άνθρωποι ξέρουν τα πάντα γύρω από τα δημητριακά, το αλεύρι και τις πίτες.
Ο Ανέστης ήταν στα κέφια του και μας είπε ότι θέλει να επεκτείνει την επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη –τολμηρό εγχείρημα, αν σκεφτεί κανείς τη γαστρονομική παράδοση αυτής της πόλης. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα με την ελπίδα να συναντηθούμε πάλι πολύ σύντομα…
Αρχαίου Θεάτρου 2, Γύθειο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.