Μπαχάρια, ανατολίτικες μυρωδιές και πικάντικες γεύσεις… σ’ αυτό το σταυροδρόμι δεν θα θυμάσαι από πού μπήκες, ούτε από πού θα βγεις. Δεν σε νοιάζει όμως, καμιά φορά είναι ωραίο να χάνεσαι σε σταυροδρόμια, ειδικά όταν μυρίζουν λιβανέζικες πίτες και νόστιμα κρέατα. Souk σημαίνει «αγορά» και με το χέρι στην καρδιά δηλώνω ότι το εστιατόριο στη Γλυφάδα δεν έχει μόνο τον τίτλο. Φτιαγμένο σαν υπαίθρια λιβανέζικη αγορά και βραβευμένο για το design με τα πολύχρωμα κιόσκια και τις νέον επιγραφές, «Just Baked», «Sushi Bar», «Pasta Bar», το Souk είναι ένα αληθινό σταυροδρόμι γεύσεων, αρωμάτων και πολιτισμών, αφού, πέρα από τα λιβανέζικα πιάτα, περιλαμβάνει και νοστιμιές απ’ όλο τον κόσμο.
Χάνεσαι, λοιπόν, γιατί στο ένα κιόσκι δοκιμάζεις πίτα ζατάρ ή πίτα αουάρμα με γιαούρτι ή αυγό, ερωτεύεσαι και ζητάς τη συνταγή από τον Λιβανέζο σεφ και την ξεχνάς δίπλα στα υπέροχα μαριναρισμένα, μαλακά φιλετάκια. Πιο κάτω συμβαίνει το ίδιο με το μπέργκερ σολομού, με το φαλάφελ, το σούσι, το μπιφτέκι, ο άνθρωπος είναι άπληστος. Ακούς lounge μουσική, δεν σε αγχώνει ο χρόνος, το Souk λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο και 24 ώρες το 24ωρο, και δοκιμάζεις. Τσιμπάς κάτι από κάθε κιόσκι, έχεις στο πιάτο σου μια λαχταριστή πανδαισία γεύσεων απ’ όλο τον κόσμο και, πριν το καταλάβεις, έχει γυρίσει στ’ αλήθεια γαστρονομικά τον πλανήτη. Όλες οι πρώτες ύλες είναι δικές τους και κάθε πιάτο παρασκευάζεται στο εστιατόριο απ’ την αρχή ως το τέλος. Σαουάρμα δοκίμασες; Οι φανατικοί κρεατοφάγοι μπορούν ακόμη και να παρακάμψουν το κεμπάπ, έλα να κλείσουμε τα μάτια, εδώ συναντιούνται τα δυο toppings της κρεατολαγνίας, ας φάμε μια μπουκιά διπλού γύρου από μοσχάρι και αρνί.
Γύρνα στο τραπέζι σου και παράγγειλε ένα ποτήρι κρασί από την πολύ πλούσια λίστα με τις πάνω από 30 ετικέτες. Σημείωσε ότι το Souk είναι από τα καλά και αγαπημένα εστιατόρια που σου δίνουν τη δυνατότητα να γευτείς καλές και γνωστές ετικέτες και σε ποτήρι. Όσο θα πίνεις το κρασί σου πολλά μπορούν να συμβούν. Όπως να πεταχτούν μπροστά σου οι Μαγγίρες, το εστιατόριο οργανώνει πολύ συχνά live shows-έκπληξη. Στα μεγάλα πλουσιοπάροχα τραπέζια μπορείς ακόμα να παίξεις χαρτιά ή να αφήσεις να στα ρίξει ο Μάριος ή η Άννα. Κι αν είσαι φαν του ναργιλέ, εδώ θα βρεις πολλές γεύσεις. Δεν θα θέλεις να φύγεις, ούτε θα σε διώξουν γιατί δεν κλείνουν ποτέ, αλλά μόλις χρειαστεί να το κάνεις ζήτα το τηλέφωνο του delivery. Στέλνουν μέχρι τις 2 το βράδυ και οι τιμές είναι κάτι παραπάνω από καλές.
Γρ. Λαμπράκη 3 & Ποσειδώνος, 210 8981000
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.