- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το Nudibranch μόλις βγήκε στην επιφάνεια της Αθήνας
Το νέο brunch, light lunch, salad bar της πόλης είναι εξωτικά νόστιμο
Επίσκεψη στο Nudibranch, το νέο brunch, light lunch, salad bar της Αθήνας, στην Πραξιτέλους 5Α: Το μενού, η ιστορία του και η εμφάνιση του chef Χρόνη Δαμαλά.
Υπάρχουν περισσότερα από 3.000 διαφορετικά είδη Nudibranch, τα θαλάσσια πλάσματα, τα χαριτωμένα μαλάκια που συναντάς στον βυθό τροπικών κλιμάτων, αλλά στην Αθήνα θα βρεις μόλις ένα. Ο δρόμος του είναι η Πραξιτέλους, στον αριθμό 5Α, και το καινούργιο, ανάμεσα στις παλιές τσιμεντένιες αρτηρίες της πόλης, σποτ έχει μια ιστορία αισιόδοξη και μάλιστα σε καιρούς που δεν ευνοούν την ιδέα για ένα νέο ξεκίνημα στις ζωές των ανθρώπων.
Με μια δεκαετία στη Μύκονο ως σερβιτόρα, με πάθος για τη θάλασσα, τις καταδύσεις και όλα τα πλάσματα της Γης, η Ιωάννα Μαρκάκη κατάφερε σε λίγα τετραγωνικά μέτρα να ανοίξει έναν χώρο που από τις 09.00 μέχρι τις 18.00 σου δίνει την ευκαιρία να φας extraordinaire brunch, veggie πιάτα, «πράσινες» προτάσεις και glutten free επιλογές, να αράξεις για street spotting στη μια σταλιά καβάντζα του πίνοντας καφέ ή ρουφώντας κάτι με αλκοόλ. Για να μη νιώθει αποκομμένη από τους υδάτινους κόσμους που συνηθίζει να καταφεύγει αποφάσισε να τοποθετήσει σε περίοπτη θέση έναν πίνακα τύπου «παράθυρο στη θάλασσα».
Οι «αυγουλάδες» είναι πιθανόν να το έχουν βάλει ήδη στις διαδρομές τους αλλά για τους πιο δύσκολους τύπους η ίδια καμαρώνει για δύο πιάτα της: το «Croque Madame» που μεταφράζεται σε nudibread γεμιστό με ζαμπόν, τυρί, επικάλυψη καπνιστής μπεσαμέλ και τηγανιτό αβγό, και τη «Vegan Στραπατσάδα» με tofu και beyond μπέικον.
Η ίδια γίνεται «σφεντόνα» για να καλύψει τη ζήτηση από τα γραφεία του κέντρου, ελέγχει τον χώρο με την αυστηρότητα της τελειομανίας για αντισηπτικά κι eco friendly μαχαιροπίρουνα μιας χρήσεως, μου λέει «δοκίμασε και κάτι άλλο εκτός από scrambled με brioche, ρε συ», και χαίρεται που ο πολυβραβευμένος σεφ Χρόνης Δαμαλάς δεν χάνει ευκαιρία για να περάσει από εκεί και να πιει ένα smoothie ενώ εγκρίνει και το μενού που ετοίμασε ο συνάδελφός του Μάνος Φραγκιαδάκης.
Μακάρι, Nudibranch παντού, λέω από μέσα μου, το να προσπαθείς να κάνεις αυτό που θες και να κερδίζεις τους άλλους είναι μια συνταγή που κάνει την καθημερινότητα να μη σου κάθεται στο στομάχι.
Nudibranch, Πραξιτέλους 5Α, 210 3231400, facebook.com/NudibranchAthens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.