- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Tο υποψιάστηκα περνώντας-ήταν γεμάτο Τετάρτη βράδυ- , το επιβεβαίωσα μπαίνοντας. Το industrial design στην πιο ενδιαφέρουσα μορφή του, μπρούτζινα φωτιστικά, τεράστια φωτεινή κάβα σαν του γλυφαδιώτικου «Μικρό» και πιάτα με διάφορα πολύχρωμα ζαρζαβατικά στα τραπέζια. Κάθισα στο μπαρ και άρπαξα έναν κατάλογο να μάθω τι και πως.
Το ιντάστριαλ παρότι έχει φορεθεί πολύ, εδώ έχει πετύχει να είναι ζεστό και ιδιαίτερα προσεγμένο. Το μάτι πέφτει στις gaudi αγελαδίτσες σε κάθε τραπέζι και στην βιτρίνα με τα ιβηρικά μπούτια σαν αυτά που χαζεύεις στις βαρκελωνέζικες βινερίες με τα χαμόν. Άμα έχεις πάει στην Βαρκελώνη εδώ θα νιώσεις αρκετά κοντά. Προς το βάθος η κουζίνα είναι ανοιχτή, σε Μόντριαν αισθητική και μπορείς να δεις τους σεφ να ετοιμάζουν τα πιάτα. Πιάτα: Η ιδέα είναι ισπανικά tapas πειραγμένα από τον Δόξη Μπεκρή και άλλες ισπανικές γκουρμεδιές σε μικρές μεριδούλες που δεν πρόλαβα να δοκιμάσω αλλά φαίνονται/ μυρίζουν/ μας είπαν ότι είναι νοστιμότατες.

Πήγα με διάθεση για κρασί αλλά χαζεύοντας τον Benjamin στον μπαρ να πετάει παγάκια στον αέρα και να στριμώχνει αγγούρια σε ροζ ποτά σκέφτηκα ότι το να μην πιεις κοκτέιλ εδώ μοιάζει σχεδόν ιεροσυλία. Πήρα λοιπόν ένα τζιν τόνικ στην κοριτσίστικη εκδοχή του, «Pink G&T» έγραφε ο κατάλογος. Όσο παγωμένο κι όσο ξινό πρέπει, το καταευχαριστήθηκα. Ο Benjamin μου υποσχέθηκε ότι την επόμενη φορά θα μου φτιάξει εκείνο το πράσινο το διαστημικό, δεν θα σας το πω για να μην μπουρδουκλώσετε την γλώσσα σας. Την επόμενη Τετάρτη τα λέμε Cinco.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.