- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Έχει – δεν έχει ανοίξει δυο εβδομάδες η παλιά ιστορική ταβέρνα Άμα Λάχει των Εξαρχείων. Από νέους, πλην πολύ έμπειρους ιδιοκτήτες (δικά τους και η πασίγνωστη Ροζαλία και το Αχιλλέας- Βεργίνα), στον χώρο που βρισκόταν πάντα, στο παμπάλαιο και νοσταλγικά υπέροχο δημοτικό σχολείο της Καλλιδρομίου. Έξω είναι η μεγάλη, καταπληκτική αυλή με τις νερατζιές, τις λεμονιές, τις πικροδάφνες, τα παλιά μωσαϊκά, ιδανική για όταν αρχίσουν οι καλοκαιρίες.

Μέσα, οι αίθουσες διδασκαλίας με τα ψηλά ταβάνια και τις βαριές ξύλινες πόρτες φιλοξενούν δύο «χρήσεις» του νέου Άμα Λάχει. Πάνω, βρίσκεται το παραδοσιακό καφενείο-μεζεδοπωλείο, με εξαιρετικούς μεζέδες και προϊόντα παραγωγών απ’ όλη την Ελλάδα, ανοιχτό καθημερινά από το πρωί, κάτω το χαριτωμένο γαλλικό μπιστρό με πιάτα κλασικής, σχεδόν «σπιτικής» γαλλικής κουζίνας (η γυναίκα ενός των ιδιοκτητών είναι Γαλλίδα), ανοιχτό μόνο βράδυ, από Τρίτη έως Κυριακή. Περισσότερα για τις γεύσεις και των δύο εντός των ημερών.
Καλλιδρομίου 69-Μεθώνης 66, Εξάρχεια, 2103845978
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.