- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Έχει – δεν έχει ανοίξει δυο εβδομάδες η παλιά ιστορική ταβέρνα Άμα Λάχει των Εξαρχείων. Από νέους, πλην πολύ έμπειρους ιδιοκτήτες (δικά τους και η πασίγνωστη Ροζαλία και το Αχιλλέας- Βεργίνα), στον χώρο που βρισκόταν πάντα, στο παμπάλαιο και νοσταλγικά υπέροχο δημοτικό σχολείο της Καλλιδρομίου. Έξω είναι η μεγάλη, καταπληκτική αυλή με τις νερατζιές, τις λεμονιές, τις πικροδάφνες, τα παλιά μωσαϊκά, ιδανική για όταν αρχίσουν οι καλοκαιρίες.

Μέσα, οι αίθουσες διδασκαλίας με τα ψηλά ταβάνια και τις βαριές ξύλινες πόρτες φιλοξενούν δύο «χρήσεις» του νέου Άμα Λάχει. Πάνω, βρίσκεται το παραδοσιακό καφενείο-μεζεδοπωλείο, με εξαιρετικούς μεζέδες και προϊόντα παραγωγών απ’ όλη την Ελλάδα, ανοιχτό καθημερινά από το πρωί, κάτω το χαριτωμένο γαλλικό μπιστρό με πιάτα κλασικής, σχεδόν «σπιτικής» γαλλικής κουζίνας (η γυναίκα ενός των ιδιοκτητών είναι Γαλλίδα), ανοιχτό μόνο βράδυ, από Τρίτη έως Κυριακή. Περισσότερα για τις γεύσεις και των δύο εντός των ημερών.
Καλλιδρομίου 69-Μεθώνης 66, Εξάρχεια, 2103845978
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.