- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Λευτέρης Λαζάρου: «Το καλοκαίρι θέλει ταράτσα, έναν κεφτέ και την αύρα της θάλασσας του Πειραιά»
Όταν ο πιο διάσημος σεφ της δημιουργικής ψαροφαγίας μαγειρεύει κρέας στο Bites & Wine…
Όταν μετράς τα κατάρτια του Μικρολίμανου από ψηλά, νιώθεις πως οι διακοπές σου έχουν ξεκινήσει, κι ας είσαι στην Αθήνα. Ίσως μάλιστα η ανταμοιβή για την παραμονή σου σε αυτή την αυγουστιάτικη πόλη να είναι αυτή ακριβώς η ειδυλλιακή ταράτσα με τα καραβάκια να λικνίζονται νωχελικά μπροστά σου, τα αστέρια της Αθήνας να παίρνουν θέση στον αττικό ουρανό και τις καινούργιες δημιουργίες του Λευτέρη Λαζάρου να κλέβουν την προσοχή σου από τη θέα για ακόμη μία φορά.
Ο Λευτέρης Λαζάρου μας σύστησε το Bites & Wine στα μέσα του χειμώνα ως ένα θαλασσινό tapas bar που δίνει έμφαση στους λαχταριστούς μεζέδες και στο καλό κρασί. Τότε δεν φανταζόμασταν όμως ότι η καλοκαιρινή ταράτσα του, εκτός από αυτή την ασύγκριτη θέα θα αποκάλυπτε και μια νόστιμη ανατροπή. Ανατροπή, διότι ο διάσημος σεφ που έχει σημαδέψει με το όνομά του τη δημιουργική ψαροφαγία της χώρας, καταπιάνεται αυτή τη φορά με το κρέας. Και νόστιμη γιατί αποδεικνύει ότι το ταλέντο του τελικά κυριαρχεί σε στεριά και θάλασσα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λευτέρης Λαζάρου παρουσιάζει δημιουργίες με κρέας. Οι γνώστες θα θυμούνται ίσως το αμιγώς κρεατοφάγο και πρωτοποριακό για την εποχή εστιατόριο «Παρέα» που ο σεφ είχε ανοίξει στην Πειραιώς το 2004. Βέρος Πειραιώτης ο ίδιος, μου λέει πως «η θάλασσα του Πειραιά είναι η προέκταση της ψυχής μου. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, από μωρό ακόμα, αυτή τη θάλασσα βλέπω και αναπνέω». Ίσως για αυτή τη μεγάλη του αγάπη να θεωρείται μέγας γνώστης του ψαριού. Αλλά, για να λέμε την αλήθεια, ένας μεγάλος σεφ, παραμένει εξαιρετικός είτε μαγειρεύει ψάρι, είτε κρέας (είτε μπάμιες).
Στο καλοκαιρινό Bites & Wine, λοιπόν, θα βρείτε τις καινούργιες δημιουργίες του σεφ, που έχουν όμως έντονη την comfort food διάσταση. Το Vitello Tonnato με σάλτσα τόνου και κάππαρη (€9) είναι η βελούδινη γέφυρα που ενώνει τη θάλασσα με τη στεριά. Από εκεί να ξεκινήσετε το ταξίδι της εξερεύνησης. Έπειτα, δοκιμάστε τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και κριθαράκι (€12) που ξυπνούν αθώες αναμνήσεις περασμένων καλοκαιριών, τη δροσερή σαλάτα με φρέγκολα, prosciutto και πεπόνι (€8) το spaghetti cipriani (€12) με αρωματικό μοσχαρίσιο κιμά (δηλαδή το υπέρτατο comfort food πιάτο ολόκληρου του κόσμου), ένα πρωτότυπο πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο ταρτάρ και αυγό ποσέ (€10), λαχανοντολμάδες με μοσχαρίσιο κιμά και σάλτσα κουρκουμά (€7) και πολλά ακόμα. Συνοδευτικά θα βρείτε μεγάλη γκάμα από εξαιρετικά κρασιά και αποστάγματα, ενώ για επίλογο τις δημιουργίες του καλλιτέχνη pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη (το γλυκό του burger ειναι ιντριγκαδόρικο, ανατρεπτικό και εξαίσιο). Πόσο πιο νόστιμο να γίνει το αθηναϊκό καλοκαίρι;
Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, 210 5228400, Ανοιχτά Δευτέρα έως Σάββατο από τις 19.30
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.