- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Με τους κολυμβητές της Μαρίας Φιλοπούλου στους τοίχους, τη θάλασσα στα πόδια σας και τη Λιν στην κουζίνα η καινούρια ταβέρνα Foodie είναι σίγουρο bet. Γιατί η Λιν μαγειρεύει τέλεια, σπιτικά και με τα καλύτερα υλικά (έχω φάει από τα χεράκια της και ξέρω τι σας λέω). Το μενού επιμελείται η Κωνσταντίνα Αθανασίου, γνωστή μας από το I Cook Greek. Η Κωνσταντίνα έχει συνεργασθεί με εκδοτικές επιχειρήσεις ως διευθύντρια σε περιοδικά μαγειρικής, ενώ λειτουργεί και τους ιστότοπους icookgreek.com και icookgreekpoducts.gr. απ’ όπου μπορεί κανείς να παραγγείλει μερικά από τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών. Μαζί ο Χρήστος Κύρτσος, νέος επιχειρηματίας που έχει στο ενεργητικό του δυο επιτυχημένα bar, το Mouky στη Νεα Ερυθραία και το Blow στη Γιάλοβα, μεταξύ Πύλου και του συγκροτήματος Costa Navarino.
Το Foodie λοιπόν, που άνοιξε στις αρχές του καλοκαιριού, είναι all day μοντέρνα ταβέρνα με πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό ακόμα και παράδοση στο σπίτι. Οργανώνουν επίσης πάρτι και δεξιώσεις. Βρίσκεται στον χώρο του Costa Ilios, στον Ορνό. Δεν είναι όμως μόνο η ταβέρνα. Υπάρχει και το Boozeroo, pool bar που σου φέρνει από το πρωί μέχρι το βράδυ καφέδες, κοκτέιλ, σνακ και αναψυκτικά στην παραλία και στην πισίνα και είναι επίσης διαθέσιμο για καυτά αυγουστιάτικα πάρτι.
Και ένα τελευταίο νέο που μάθαμε: Οι δυο τους θα λειτουργήσουν και το μεζεδοπωλείο «Σκάντζα» στον Άγιο Δημήτριο στην Κηφισιά, που το περιμένουμε κατά τα μέσα Ιουλίου. Ραντεβού εκεί με όσους ξεμείνουν στην Αθήνα τον Αύγουστο…(Foodie, Costa Ilios, Ορνός, Μύκονος τηλ. κρατήσεων 22890 77262)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.