- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Για φαντάσου. Πέστροφα καπνιστή, λέει, σε τυλιχτό. Συνοδεία χειροποίητης φάβας, κάππαρης, κρεμμυδιού και ντομάτας. Κι όλα μέσα σε μια υπέροχα αφράτη πίτα από καλαμπόκι. Αυτό το μεγαλείο μόνο ένας αληθινός πρίγκιπας θα μπορούσε να φανταστεί και να υλοποιήσει και δεν είναι άλλος από τον γνωστό σου πρίγκιπα της Χαριλάου Τρικούπη.
Ο πρίγκιπας που λέτε, που σερβίρει την παραπάνω εκδοχή και με καπνιστό χέλι (πέστροφα και χέλι έρχονται από τα Γιάννενα), έγινε διάσημος γιατί αγαπάει τη λεπτομέρεια, περνώντας το τυλιχτό σε άλλο επίπεδο. Με μεγάλους πρωταγωνιστές τα κεμπάπια Φλωρίνης (μίξη από χοιρινό, μοσχάρι και πρόβειο κιμά), τη χοιρινή πανσέτα, την προβατίνα, το βουβαλίσιο κρέας, όλα φερμένα από φάρμες μικρών Ελλήνων παραγωγών. Όπως θα σου πει κι ο ίδιος, πίνοντας ένα από τα καλύτερα τσίπουρα της ζωής σου, σκοπός είναι να απολαύσεις, ακόμα και περπατώντας, γεύσεις που θα δοκίμαζες μόνο σε κάποιο καλό εστιατόριο – σε τιμές γειτονιάς.
Ωράριο Λειτουργίας: 12.00-24.00, διανομή: 13.00-23.30, Κυριακή κλειστά.
Χαριλάου Τρικούπη 23, 2114050070, www.prigkipas.gr, Fb: @Prigkipas.Exarcheia, Instagram: prigkipas.exarcheia
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.