- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ather: η νέα άφιξη της πόλης έχει την πιο ωραία θέα στην πλατεία Μοναστηρακίου
Και σύντομα ανοίγει και ταράτσα με όλη την Ακρόπολη στο κάδρο
Ερμού και Αθηνάς. Σκέφτομαι ότι αυτή η γωνία πρέπει να είναι το πιο πολυσύχναστο κομμάτι της πόλης. Το Ather (Αθηνάς και Ερμού) άνοιξε στις 16 Δεκέμβρη και έχει μια συγκλονιστική θέα στην πιο ζωντανή πλατεία του κέντρου.
Το Ather στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτίριο με μαρμάρινες κολόνες. Σπρώχνω τη γυάλινη πόρτα και βρίσκομαι μέσα σε μια ζεστή σάλα με μεγάλες τζαμαρίες που κοιτούν την πολυσύχναστη πλατεία κατάματα. Βελούδινοι πράσινοι καναπέδες, αναπαυτικές πολυθρόνες, ξύλινα τραπέζια και απαλός φωτισμός. Διαλέγω ένα τραπέζι με φόντο την πλατεία και χαζεύω τον Παρθενώνα που σιγά-σιγά αρχίζει να φωτίζεται.
Στο Ather μπορείς να έρθεις από το πρωί (για την ακρίβεια από πολύ πρωί, αφού ανοίγει στις 7π.μ.!) για να πιεις τον καφέ σου και να απολαύσεις ένα πλουσιοπάροχο πρωινό (την απόλυτη προσοχή μου κέρδισε ο τραχανάς με φέτα και αυγά μάτια με τραγανό ψωμί, που συνοδεύεται από καφέ φίλτρου ή τσάι του βουνού και φρέσκο χυμό πορτοκάλι). Μπορείς να έρθεις ξανά αργότερα για ένα πιάτο από το ωραίο μενού που επιμελήθηκε ο σεφ Δημήτρης Αϊβαλιώτης ή για κάποιο από τα φανταστικά γλυκά το απόγευμα. Και το βράδυ, θα δώσεις και πάλι ραντεβού εδώ για ποτό, κρασί ή ένα ωραίο cocktail με μουσική από Dj (κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή). Δοκίμασα τη Spicy Margarita με τεκίλα Reposado, αρωματικό σιρόπι αγαύης, χυμό λάιμ και το ινδικό μπαχαρικό sumac rim και τη βρήκα εκπληκτική.
Το μενού έχει ζουμερές πινελιές, ωραία ελληνικά προϊόντα και μερικά διαμαντάκια όπως τα ζυμαρικά Girasoli, γεμιστά με καρύδι, μυζήθρα και μυρωδικά, σερβιρισμένα με κρεμώδη σάλτσα από μανιτάρια και τρούφα, το κριθαρότο με σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα και παλαιωμένη γραβιέρα 12μηνης ωρίμασης από την Κρήτη, το ριζότο με άγρια μανιτάρια, φρέσκο κατσικίσιο τυρί με κομμάτια τρούφας και πάστα από βασιλομανίταρο ή το χοιροποίητο κοντοσούβλι (χοιρινό ή κοτόπουλο) με πίτα καλαμποκιού, φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες με μυρωδικά, ντομάτα και αρωματισμένο γιαούρτι.
Όλα αυτά όμως είναι μόλις το μισό πρόσωπο του Ather. Στο άλλο μισό, στο δεύτερο σκέλος του κτιρίου που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στην έξοδο του μετρό, θα ανακαλύψεις σφολιάτες, πίτες με χειροποίητο φύλλο (ανοίγεται καθημερινά εδώ), λαχταριστές προτάσεις σε σάντουιτς, παγωτά που θα σερβίρονται με σπιτικό γλυκό του κουταλιού (πρόσεξε τα τεράστια γυάλινα βάζα με γλυκό κυδώνι, πορτοκάλι ή μανταρίνι!), πληθωρικά γαλακτομπούρεκα, καρυδόπιτες και κανταΐφι που θα ξεφουρνίζονται επιτόπου και καφέ στο χέρι για τους βιαστικούς.
Αθηνάς 1& Ερμού, Μοναστηράκι, 210 3226897, www.ather.gr, Fb: @AtherCafeBar, Ανοιχτά καθημερινά: 07.00-4.00 π.μ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.