- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Αρχικά ήταν οι συνοικιακές καφετέριες, ύστερα ήρθαν οι brand name «αλυσίδες», σήμερα το ‘βγαίνω για καφέ ή ποτό’ είναι συνυφασμένο με την εξειδίκευση, το αυθεντικό, την τελειότητα.
Σε αυτή τη νέα τάση, το Κουκάκι «ακούγεται». Η ήσυχη γειτονιά στη σκιά της Ακρόπολης, στην «απόκεντρη» νοτιοανατολική πλευρά του Φιλοπάππου, διεκδικεί επάξια μερίδιο στην εναλλακτική καθημερινή διασκέδαση.
Ένα ταξίδι στις πιο ψαγμένες μεσογειακές γεύσεις ξεκινάει εδώ, στο μικροσκοπικό Drupes & Drips στο στενό δρομάκι της Ζήτρου. Απέναντι από τον θρυλικό για τις «ψωμένιες» ποικιλίες φούρνο του κ. Τάκη και της κ. Άννας, οι γιοι τους Αρτέμης και Θόδωρος μεταμορφώνουν το μικρό χώρο σε γοητευτικό café-deli με μεσογειακό ταμπεραμέντο. Στον λιτό, καλαίσθητο διάκοσμο κυριαρχεί το ξύλο και τα σκούρα γήινα χρώματα. Αλλά η φιλική, από «καρδιάς» εξυπηρέτηση είναι αυτό που τον «γεμίζει».
Από τον Ιούνιο του 2015 που άνοιξε, τα δυο αδέρφια βρίσκονται σε μια συνεχή αναζήτηση υλικών και συνδυασμών γεύσεων και αρωμάτων από τον πλούτο της μεσογειακής γης, κάτι που αντανακλάται και στο μενού του μαγαζιού που «δυσκολεύεται» να παραμείνει ίδιο για πολύ καιρό.
Αν και κατά βάση… στο όρθιο, τίποτα δεν απολαμβάνεις «στα γρήγορα», όποια ώρα της ημέρας κι αν το επισκεφθείς. Είτε το πρωί ή το μεσημέρι ή αργά το απόγευμα ο χρόνος δεν μοιάζει να σε απασχολεί ιδιαίτερα. Σταματά στο άρωμα του εκλεκτού espresso και των φρεσκοστυμμένων χυμών (δοκίμασε οπωσδήποτε τον ανάμεικτο με ρόδι), στις λεπτές και γλυκές γεύσεις των ιταλικών κρασιών, στις φυσαλίδες των prosecco, στη σπιρτάδα των campari spritz, στην ένταση της χειροποίητης κρητικής ρακής. Και μπροστά στους ξύλινους πάγκους με τα ιταλικά, τα γαλλικά και τα ελληνικά τυριά, το parmigiano reggiano, τη gorgonzola, το chevre, το brezain, τις κρητικές γραβιέρες και τα ανθοτύρια, το Μυκονιάτικο ξινοτύρι, τις πιπεριές φλωρίνης και τα τουρσιά, αλλά και τα γνωστά και άγνωστα αλλαντικά με τα περίεργα ονόματα, salame Finocchiona, salame dicinta, το prosciutto di Parma και το culatelo di zibello, την coppa και το ισπανικό jamon, τη λούτζα της Μυκόνου, στις γεύσεις των οποίων θα σε μυήσει με χαρά ο «ειδικός» Άγγελος Κωστόπουλος.
Και όλα συνδυάζονται υπέροχα με το πάντα φρέσκο ψωμί από τον οικογενειακό φούρνο απέναντι (από πού αλλού) που κόβεται και σερβίρεται «παραδοσιακά» με λάδι και χοντρό αλάτι.
Το κείμενο είναι μετάφραση απο το blog TRAVEL FOOD PEOPLE
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.