- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
42 Barstronomy: το opening που συζητιέται τόσο πολύ αυτές τις μέρες
Καινούργιο, ωραίο και φωτεινό, ένα στολίδι στις αθηναϊκές μέρες αλλά και νύχτες που έρχονται…
Τα καυτά νέα ακούστηκαν το καλοκαίρι: ένα από τα πιο επιτυχημένα μπαρ της Αθήνας, το 42 του Χρήστου Χουσσέα, αλλάζει χέρια, νέος του ιδιοκτήτης ο γνωστός Σπύρος Κερκύρας, από τους «πρωτεργάτες» της περίφημης νέας αθηναϊκής drinking σκηνής. Μετά από μήνες πυρετωδών εργασιών το καινούργιο και πολύ λαμπερό 42 άνοιξε την Κυριακή που μας πέρασε. Φυσικά ήμουν εκεί και μεταδίδω: Το νέο είναι ωραίο… δηλαδή πολύ ωραίο! Έχει κρατήσει τη βάση από τον έτσι κι αλλιώς πολύ ωραίο και «μπαρίσιο» του διάκοσμο, έχει φρεσκαριστεί, έχει αλλάξει τον φωτισμό, έχει προσθέσει βελούδο, πολύ μάρμαρο αλλά και τον... Μαρμαρινό στην κουζίνα. Γιατί, ναι, όπως μου λένε και οι δύο, «έχει γίνει πολλή δουλειά στις μπάρες όλο τον τελευταίο καιρό στην Αθήνα, και παίρνουμε συνεχώς διεθνείς διακρίσεις, όμως στα του φαγητού έχουμε μείνει πίσω».
Το οποίον, ο νεαρός μεν αλλά πολύ ταλαντούχος Σταμάτης Μαρμαρινός που μέχρι τώρα τον συναντούσαμε στην κουζίνα του Poseidonion Grand Hotel των Σπετσών, βάζει δίπλα στα aperitivo, signature, new style cocktails που φτιάχνει η φοβερή και τρομερή 4μελής ομάδα του μπαρ, όχι αυτά τα ταπεινά ξηροκάρπια και τσιπσάκια που ήξερες μέχρι τώρα. Βάζει όμως «snacks» όπως ελιές μαριναρισμένες με καπνιστά αμύγδαλα, χειροποίητα πατατάκια με τρούφα και θυμάρι, γιαπωνέζικα φασόλια edamame με κονφί λεμόνι και δυόσμο, και άμα θες κάτι πιο πολύ έχει «bites» όπως row dog (από το hot dog) με ταρτάρ μοσχάρι, κατσικίσιο τυρί tempura με μέλι αρωματισμένο με τρούφα, mac n cheese σε κροκέτα με ντιπ μπέικον δίπλα και άλλα πολλά.
Τούτες τις μέρες και μέχρι να το «στρώσει», το λαμπερό 42 ανοίγει από τις 6.30 κάθε απόγευμα με guests κάποια από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, όπως το Lost+Found της Κύπρου. Από τις 9 του μήνα όμως, που κάνει και επίσημα εγκαίνια, θα ανοίγει κάθε μέρα από το πρωί με φοβερούς καφέδες και πρωινά, ενώ ανοιχτή σε λίγες μέρες θα είναι και η κουζίνα μεσημέρι-βράδυ με πιάτα που θυμίζουν bistrot αλλά στοχεύουν σε μια καθημερινή υψηλή όσο και προσιτή γαστρονομία.
Φυσικά Σ/Κ θα έχει και brunch, «όχι μόνο με αυγά» μου λένε με νόημα, θα παίζουν και live μουσικές (τις υπόλοιπες μέρες με εναλλασσόμενους djs)... «άντε μη φέρω και πιανίστα» μου φωνάζει ο Κερκύρας την ώρα που φεύγω. Να πάτε, τα παιδιά έχουν πολλά κέφια, το καινούργιο είναι ωραίο και φωτεινό, ένα στολίδι στις αθηναϊκές μέρες αλλά και νύχτες που έρχονται…
Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.