- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Είναι ολοκαίνουργιο, την Πέμπτη 4 Απριλίου είχε τα επίσημα εγκαίνια. Θέμα του το αγαπημένο ελληνικό φαγητό δρόμου, τα σουβλάκια. Τα σουβλάκια δεν τα δοκιμάσαμε ακόμα, αλλά είδαμε την αρχιτεκτονική του και πέσαμε ξεροί! Ότι πιο προχωρημένο και όμορφο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ακόμη και σε ένα σούπερ μοδάτο εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας, πόσο μάλλον σε ένα απλό και «ταπεινό» σουβλατζίδικο.

Δημιουργός του χώρου ο νέος αρχιτέκτονας Ελευθέριος Αμπατζής που εμπνεύστηκε από την παραδοσιακή πλατεία της ελληνικής υπαίθρου με το δέντρο στο κέντρο της κάτω από τα κλαδιά του οποίου συγκεντρώνονται όλοι, φίλοι και γνωστοί για να ψήσουν και να γιορτάσουν. Εδώ, μια παλιά κολόνα μετατράπηκε σε σιδερένιο δέντρο με τα κλαριά του να μπαίνουν στο ταβάνι αλλά και να ξανακατεβαίνουν σχηματίζοντας ράφια πάνω στα οποία τοποθετούνται τα βότανα, τα μπαχαρικά και άλλα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα.

Τα χρώματα που παίζουν είναι το άσπρο, το μαύρο και το γκρι ενώ κόκκινα στολίδια-γλόμποι και ένα υπέροχο παλιό γραμμόφωνο σε σχήμα λουλουδιού βάζουν την «ένταση». Τα τραπέζια και οι καρέκλες είναι όπως παλιού καφενείου, στον ένα τοίχο προβάλλονται ταινίες, το γραμμόφωνο παίζει ωραίες μουσικές μ’ εκείνον τον παλιό «γρατζουνισμένο» ήχο του, όλα σε ταξιδεύουν πολύ όμορφα σε άλλο χώρο και χρόνο. Μαζί σε ταξιδεύουν και οι γεύσεις, δηλαδή τα άπαντα από κρέατα-και καλαμάκια φτιαγμένα στο χέρι, πολλές σαλάτες και ορεκτικά, πιτούλες ξεροψημένες με ξινομυζήθρα, σαρικοπιτάκια Κρήτης, ποικιλίες από «μπουκίτσες», κεμπάπ τυλιχτά με καπνιστό μπέικον, λουκάνικα χωριάτικα και πολλές ακόμη νοστιμιές.

Αυτά όλα τα αναλαμβάνουν οι ιδιοκτήτες, γνώστες εδώ και πολλά χρόνια του αντικειμένου, δίπλα υπάρχει το γνωστό και επίσης δικό τους «Κάτι ψήνεται»…, οπότε το καινούργιο τους απόκτημα …«Στην Πλατεία» αποτελεί την νέα και ωραία συνέχεια των πραγμάτων.

Βυζαντίου 20, Νέα Ιωνία, 2102770622
Φωτοφραφίες: Γιώργος Φάκαρος
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα εστιατόριο που συνδυάζει υψηλή γαστρονομία, προσεγμένη αισθητική και την αυθεντική ομορφιά του κυκλαδίτικου τοπίου
Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα γαστρονομικά σημεία του νησιού
Ο κατάλογος δεν επιδιώκει εντυπωσιασμό, αλλά ισορροπία, συνέπεια και καθαρό γευστικό αποτύπωμα, με πιάτα που στηρίζονται στην απλότητα της καλής πρώτης ύλης.
Ένα must-visit spot, αφιερωμένο στην κουλτούρα του ποιοτικού καφέ
Ένα νόστιμο στέκι για φίλους στον Πύργο της Τήνου
Ένα εστιατόριο που εκφράζει τη νέα γαστρονομική ταυτότητα της Τήνου
Ο ιδιοκτήτης και σεφ Βαγγέλης Δαμίγος, έχει διαμορφώσει τη μαγειρική του φιλοσοφία μέσα από πολυετή πορεία σε απαιτητικές κουζίνες της Ισπανίας, της Δανίας, της Αγγλίας και της Αθήνας
Ένα σημείο με σταθερή γευστική ταυτότητα και χαρακτήρα κάθε φορά
Κορυφαία γεύση και ζουμερό αποτέλεσμα σε κάθε μπουκιά.
Συνδυάζει την ανεπιτήδευτη νησιώτικη αισθητική με μια ιδιαίτερα προσεγμένη cocktail εμπειρία
Η θάλασσα πρωταγωνιστεί στις επιλογές του καταλόγου
Ένα στέκι που οι ντόπιοι εμπιστεύονται σταθερά και οι επισκέπτες ανακαλύπτουν ξανά και ξανά
Δεν λειτουργεί απλώς ως το εστιατόριο ενός πολυτελούς ξενοδοχείου αλλά ως αυτόνομος γαστρονομικός προορισμός
Η εμπειρία ξεκινά από νωρίς το πρωί ενώ, όταν ο ήλιος δύει, το Ciel μεταμορφώνεται
Συνδυάζει τη μοναδική θέα στη θάλασσα με ένα concept που φέρνει στο προσκήνιο τις γεύσεις και τη φιλοσοφία της Ιταλίας.
Χαλαρή ατμόσφαιρα, όμορφη θέα και γεύσεις που συνοδεύουν κάθε στιγμή της ημέρας
Από το πρωί ως το βράδυ, στα στενά της Ερμούπολης
Ψαράκι, θαλασσινά, λαχανικά, ντόπια τυράκια, αλλαντικά, κρεατικά, όλα φρέσκα
Μια οικογενειακή υπόθεση ρώσικης νοστιμιάς, στην Καλλιθέα
To νέο μεζεδοπωλείο έρχεται να κάνει τη διαφορά στο γαστρονομικό τοπίο των Κυκλάδων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.