- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Με το που άνοιξε, το καλοκαίρι του 2015, έκανε αίσθηση. Όχι μόνο γιατί έφερε έναν καινούργιο αέρα στη μικρή χαριτωμένη, (πλην παραδομένη στα τουριστικά λεφούσια), πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας αλλά και γιατί η ομάδα που κινούσε το 7 Food Sins, -όλοι τους νέα παιδιά-, είχε ενθουσιασμό, φρέσκες προτάσεις και πολύ καλή κουζίνα.
Μετά, ήρθαν κάποια προβλήματα που αφορούσαν περισσότερο την τουριστική περιοχή παρά τους ίδιους και η gastropub έκλεισε για 9 ολόκληρους μήνες! Εδώ και λίγες μέρες όμως είναι και πάλι στις επάλξεις, το υπέροχο κτίριο λειτουργεί σε όλους τους ορόφους, οι 2 πριβέ σάλες παραμένουν, σε λειτουργία βρίσκεται το μπαρ με τα προχωρημένα κοκτέιλ αλλά και η όμορφη αυλή που μπορεί ακόμη και τώρα κάποιος να τη χαρεί χάρη στις θερμαντικές σόμπες.

Η αδυναμία στις μπίρες είναι και πάλι εμφανής-8 βαρέλια και 30 μπουκάλια απ’ όλον τον κόσμο-, έμφαση όμως τώρα έχει δοθεί και στη λίστα των κρασιών -70 ετικέτες, ελληνικές και διεθνείς. Ο πολύ καλός Τάσος Στεφάτος είναι ο consulting chef που επιμελείται και την κάρτα ενώ ο νεαρός Βασίλης Φώτος με θητεία σε πολύ γνωστά εστιατόρια «εκτελεί». Νέα πιάτα έχουν προστεθεί αλλά υπάρχουν και όλα τα παλιά και δοκιμασμένα-ναι εδώ είναι και ο περίφημος Crunchy Moussakas! Ευχάριστα νέα και μια καλή αφορμή για βόλτα στην πλατεία με την ωραία, νοσταλγική, old Athens αύρα…
Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας 1, Πλάκα, 210 7011108
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.