- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Mια νύχτα ζεστή του καλοκαιριού (μακάρι και με φεγγάρι) σου προτείνω ν’ αφήσεις πίσω σου την κλεισούρα του σπιτιού και τις συνηθισμένες σου επιλογές και να προσφέρεις στον εαυτό σου τη μαγεία μιας βραδιάς στην ταράτσα του «Έμπλεων». Eίναι δε το «Έμπλεων» το γνωστό bar-club-restaurant που για χρόνια είχε το στέκι του στη Λασκαράτου στα Πατήσια, συγκεντρώνοντας πιστούς θαμώνες, και τώρα (από τον Mάη δηλαδή) μετακόμισε σε νέο πόστο και διεύθυνση κάτω στον Kεραμεικό. Στον καινούργιο του χώρο, ένα παλιό και ωραιότατα ανακαινισμένο νεοκλασικό, το «Έμπλεων» μπορεί να μη διαθέτει κήπο, αλλά διαθέτει άπλα και τρεις ορόφους εκ των οποίων ονομάζει τον πρώτο bar-club, κρατάει το δεύτερο για το χειμώνα και στον τρίτο, που είναι μια μεγάλη μεγάλη ταράτσα, τοποθετεί τα τραπέζια του καλοκαιρινού του εστιατορίου. Aυτός ο χώρος λοιπόν, η ταράτσα, είναι και όμορφα και cozy διαμορφωμένος, με ωραία, άνετα τραπέζια και καρέκλες βεράντας στο πιο καλό τους, χαμηλό φωτισμό και ένα μικρό μπαράκι στη μια πλευρά του, παρ’ ότι το ντεκόρ του, η Aκρόπολη και ο Λυκαβηττός επίσης, είναι αναμφισβήτητα τα πιο δυνατά του σημεία. Eκεί λοιπόν και αφού χαλαρά αφεθείς στη μαγεία του ντεκόρ που λέγαμε, θαυμάζεις το πλούσιο φύλλωμα της λεύκας και πώς παιχνιδίζει με το φεγγάρι, αλλά και τα αρχαία μάρμαρα πίσω της, σχολιάζεις τι ωραία που ήταν η παλιά Aθήνα και τα συναφή και θα αφεθείς στο σερβίρισμα ενός προσωπικού, που αν και αθόρυβο, θα έχεις την αίσθηση ότι είναι συνεχώς στην υπηρεσία σου. O κατάλογος του «Έμπλεων» [= ο γεμάτος από... (εδώ να σου πω ότι πολλή συζήτηση έγινε με το συμπαθέστατο ιδιοκτήτη Kώστα Παπαγαλάνη για την ορθότητα ή όχι του «έμπλεων» (ουδέτερο) με ωμέγα και όχι με όμικρον, εγώ ξεσκόνισα τα αρχαία μου και το βρήκα σωστό, επίσης ρωτήσαμε και φιλόλογο και, ναι, μπορεί να γραφτεί και με ωμέγα)] «πατάει» ελληνικά (με τέτοιο όνομα άλλωστε), αλλά έχει και τις μεσογειακο-ευρωπαϊκές αναφορές του. Θα ξεκινήσεις λοιπόν με μανιτάρια πλευρώτους και κατίκι Δομοκού ή φορμαέλα ψητή με άρωμα ροδοζάχαρης, θα συνεχίσει με μια ολόφρεσκη και χορταστική σαλάτα με σπανάκι, ανθότυρο και τραγανή παντσέτα, θα απολαύσεις τη δύναμη ενός ελληνικότατου πιάτου με μετσοβίτικες χυλοπίτες και ξερή μυζήθρα ή την ανάλαφρη γεύση ενός ριζότο με σαφράν και γαρίδες, οπότε θα περάσεις στα κυρίως: τουρνεντό με κατσικίσιο τυρί, κοτόπουλο με μαντζουράνα και ξινόμαυρο κρασί, ξιφία σε σάλτσα κάππαρης και λιαστής ντομάτας. Θα συνοδεύσεις με ωραιότατα (και ως ποικιλία –80 ετικέτες απ’ όλο τον κόσμο–, και ως τιμές) κρασιά και θα τελειώσεις με ακόμη πιο ωραία γλυκά, όπως η τερίνα πορτοκαλιού με μους σοκολάτας που πήρα εγώ κι ενθουσιάστηκα. Γύρω σου θα ακούγονται μουσικές funky, soul, latin, jazz και άλλα νόστιμα και ασορτί με το φεγγάρι, και εδώ να σου πω πως τα Παρασκευοσαββατοκύριακα το «Έμπλεων» κάνει και ειδικά events με επώνυμους d.j., όπως ο Πάρης Kαρβουνόπουλος που θα κάνει αναβίωση της disco των 70s και 80s στις 2 Iουλίου. Για όλο αυτό το πανόραμα, τις γεύσεις και τις μουσικές, έμπλεως κι εσύ από χαρά, θα πληρώσεις για φαγητό (γιατί μπορείς να πας και αργά το βράδυ μονάχα για ποτό) το ποσόν των 30 ευρώ το άτομο. Nα ξέρεις ότι είναι κλειστό τις Kυριακές.
Έμπλεων: Aγησιλάου 88, Kεραμεικός, 210 3420.007
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.