- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η Τήνος είναι γνωστή σε όλη την (ορθόδοξη) οικουμένη για τις εκατοντάδες ασπροβαμμένες εκκλησιές της. Λίγοι όμως την ξέρουν σαν πατρίδα με μεγάλη παράδοση στην τέχνη της γλυπτικής. Δεκάδες οι γλύπτες που έβγαλε τούτη η γη, ανάμεσά τους και ο διάσημος Γιαννούλης Χαλεπάς.
Στα μέρη που μεγάλωσε εκείνος, στον πανέμορφο Πύργο της Τήνου, δεν έχει πολύς καιρός που μυρωδιές φρεσκοψημμένης πίτσας άρχισαν να απλώνονται πάνω από όλο το χωριό. Το Dough & Shaker βάζει μαγιά την πολυετή εμπειρία του (οι ιδιοκτήτες του έχουν από το 1972 πιτσαρία στην Αθήνα) και φτιάχνει χειροποίητα ζυμάρια και ζυμαρικά νυχθημερόν!
Στον ωραίο του χώρο, απόλυτα εναρμονισμένο με το μπλε του Αιγαίου και το λευκό του μαρμαρόχτιστου χωριού, θα βρεις όλες τις αγαπημένες σου ιταλικές γεύσεις, αλλά πιο νόστιμες, γιατί τούτες εδώ φτιάχνονται με αγνά υλικά της νησιώτικης γης. Λαχανικά από τα τηνιακά μποστάνια, πρώτες ύλες από τους παραγωγούς του νησιού. Τι πιο νόστιμο;
Η πίτσα είναι αφράτη, φλερτάρει με εκείνη της Νέας Υόρκης ή με εκείνη τη ρετρό πίτσα της παλιάς αθηναϊκής γειτονιάς. Αν όμως προτιμάς το λεπτό και ντελικάτο ζυμάρι της Ιταλίας, αρκεί να το πεις και τα επιδέξια χέρια θα ρολάρουν λίγο παραπάνω με τον πλάστη τη ζύμη, να τη φτιάξουν όσο λεπτή θες. Κι αν πάλι λαχτάρισες κάτι γλυκό, ζήτα τη γλυκιά πίτσα με τις ψιλοκομμένες φράουλες, την ινδική καρύδα και το τριμμένο μπισκότο! Παράδεισος…

Όσο για το πεϊνιρλί, ξέχνα αυτά που ήξερες. Εδώ το φτιάχνουν σαν καραμέλα, με τη ζύμη να είναι κλειστή και μέσα της να κρύβει την τυρένια γέμιση που ονειρεύεσαι. Ούτε τα πιάτα με ζυμαρικά όμως είναι συνηθισμένα. Φτιάχνονται εδώ καθημερινά, με φρέσκια πάστα. Το πρωί πλάθονται, το μεσημέρι είναι στο πιάτο σου.


Το βράδυ είναι η αληθινή μαγεία. Ένα cocktail στο Αιγαίο. Να τι θες για το καλοκαίρι σου. Τη λίστα των cocktails την έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος mixologist Γιώργος Τσιρίκος. Δοκίμασε την ανατροπή με το Raspberry Muse, μείνε στα κλασικά και δοκιμασμένα με το Mai Tai, γνώρισε οπωσδήποτε τη signature επιλογή, το ομώνυμο Dough and Shaker. Τώρα ξέρεις και τον λόγο που το shaker μπήκε στην ταμπέλα.

Πύργος, Τήνος, 22830 31119, Fb: Dough& Shaker
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.