- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Θυμάμαι όταν είχε πρωτανοίξει. Κινέζικο στη γειτονιά μας; Ουάου! Όταν καμιά φορά μας έπιανε λιγούρα για noodles και θέλαμε να παραγγείλουμε δεν βρισκόταν κανένας Χριστιανός, (Βουδιστής έστω), που να κάνει delivery κινέζικο μέχρι τα Εξάρχεια. Άχτι το είχαμε. Όταν λοιπόν άνοιξε στη γειτονιά μας, πήραμε μεγάλη χαρά.
Την πρώτη μέρα, μπήκαμε μέσα, παραγγείλαμε, φευγαλέα κοιτάξαμε την ταμπέλα. Τη δεύτερη μέρα είχε ήδη ουρά, περιμέναμε λίγο, ο εγκέφαλος άρχισε νωχελικά να επεξεργάζεται την πληροφορία: τούτη η ονομασία μοιάζει κινέζικη, αλλά για δες, δεν είναι! «Αααα!» ξεστόμισα, και έκανα τη φίλη μου να τιναχτεί. «Τι έπαθες;», «Κοίτα πώς το λένε! Microulee!». Μα Microulee; Microu-Lee; Είχα ενθουσιαστεί! Ποιος το σκέφτηκε;
Ο Βασίλης. Η διάνοια πίσω από το λιλιπούτειο μαγαζάκι, που μας είχε τρελάνει όλους. Η ιδέα του είναι βασισμένη στα μικρά κινέζικα στο Soho του Λονδίνου. Από εκεί το πήρε και έφτιαξε ένα φτηνό κινέζικο στην Ελλάδα. Δηλαδή τι φτηνό, πάμφθηνο! Με €3,50 τρως noodles με λαχανικά και ξερογλείφεσαι. Άκρως χορταστική μερίδα, μπαίνει σε κομψή συσκευασία, μαζί παίρνεις και chopsticks (στην τελευταία σελίδα του μενού έχει οδηγίες προς ναυτιλλόμενους). Μετά κάθεσαι στα ξύλινα stands με θέα την πλατεία, παίρνεις και μια κινέζικη μπίρα Tsingtao (€1,70) και κάνεις χάζι. Είναι ωραία. Για αυτό γρήγορα η Στουρνάρη έγινε περατζάδα. Με το που έστριβες στη γωνία, έβλεπες τόσο πολύ κόσμο που νόμιζες ότι γίνεται πάρτι. Στην αρχή δεν είχε delivery, αλλά καθόλου δεν μας πείραζε, άλλωστε ήταν πολύ κοντά, πεταγόμασταν όποτε μας έκανε κέφι.
Κάπως έτσι, έφτασα στο σημείο να έχω τεστάρει όλο τον κατάλογο, δυο και τρεις φορές.Τα springs rolls με λαχανικά (€3,40) τα wonton με κοτόπουλο (€3,10) ή τυρί (€2,90), το πεντανόστιμο τηγανιτό ρύζι με κοτόπουλο (€2,90), τα noodles με μοσχάρι (€4,40) που είναι και το best seller, την απίστευτη κινέζικη ομελέτα με μανιτάρια, πιπεριές και cranberries (€3,90) που συνήθως τρώω για πρωινό και τα αγαπημένα μου noodles με κοτόπουλο, λαχανικά και chili sauce (€3,50).
Αυτά μέχρι χθες. Γιατί από σήμερα ο κατάλογος μεγαλώνει και κάνουν πασαρέλα πιάτα όπως γαρίδες σε τραγανό φύλλο (€2,90) τηγανιτό ρύζι με λαχανικά και αυγό (€3,40), noodles με λαχανικά και κάρυ (€3,90), noodles με γαρίδες, καρότο, πιπεριές και ζωμό καραβίδας ή oyster sauce (€4.90), μοσχαράκι Σαγκάης (€4,50), γλυκόξινο κοτόπουλο (€4,20) και (κρατήσου) κινέζικα σάντουιτς!
Χαμηλές τιμές, νέες γεύσεις, παλιές αγαπημένες, πάντα ποιοτικό, πάντα νόστιμο. Noodles που στροβιλίζονται στον αέρα, τηγάνια που παίρνουν φωτιά, μια καρτέλα με φρέσκα αυγά είναι πάντα εκεί για τις ομελέτες και όλα τα άλλα που φτιάχνονται κάτω από το άγρυπνο βλέμμα σου. Αυτά θα ήταν ήδη αρκετά για να με κάνουν να κατατάξω το Microulee στα αγαπημένα μου. Όμως είναι και άλλα, που εκτιμώ. Είναι τα παιδιά που έχουν πάντα χαμόγελο, ο Βασίλης που θα σου πιάσει την κουβέντα. «Ξέρεις», μου λέει «αυτό που με εντυπωσιάζει είναι ότι έρχονται άνθρωποι και μου λένε πως δεν έχουν ξαναφάει κινέζικο, λόγω κόστους. Πως το Microulee έκανε το κινέζικο προσιτό. Έχουμε πελάτες από όλη την Αθήνα. Για να έρθουν από την Κηφισιά μέχρι εδώ, σημαίνει ότι έχουν περάσει από τόσα κινέζικα. Αλλά κανένα δεν είναι το ίδιο στιλ με εμάς. Δεν το περίμενα όλο αυτό που έγινε. Είπα “το κάνω και αν πιάσει, έπιασε!”. Και δόξα τον…Βούδα, πάει καλά!».
Είναι ωραίος τύπος ο Βασίλης, έχει χιούμορ. Μου λέει και μια ιστορία από τότε που είχαν πρωτοανοίξει, ένα χρόνο πριν. Μπαίνει, λέει, μέσα ένας τύπος και ρωτάει «πού είναι ο δάσκαλος;», «ποιος δάσκαλος;», του λένε. «Του Kung Fu!». Μετά κάνει παύση, κοιτάει ένα γύρω και λέει: «Σχολή καράτε δεν είναι εδώ;»
Όχι παιδιά, δεν είναι σχολή καράτε εδώ, μην μπερδεύεστε. Αλλά λίγο ξύλο για την τελευταία μερίδα noodles με κοτόπουλο, το παίζω.
Στουρνάρη 14, Εξάρχεια, 210 3800672, Fb: Micrοulee, Δευτέρα έως Σάββατο: 13.00-21.00
*Μέχρι το τέλος Ιουλίου, με κάθε παραγγελία €10 παίρνεις ένα κουπόνι για την κλήρωση που θα στείλει τρία τυχερά ζευγάρια σε τρία ελληνικά νησιά. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις αρχές Αυγούστου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το εστιατόριο της σεφ Ελένης Σαράντη είναι αφιερωμένο στην ιταλική κουζίνα και στην οικογένειά της
4 διαφορετικά εστιατόρια σε έναν όροφο
Μόλις άνοιξε και είναι απίστευτα νόστιμο
Ένα μεζεδοπωλείο για σένα που τον μεζέ τον θες παραδοσιακό αλλά σε νέο, γκλάμουρ περιτύλιγμα
Ο Αορίτης αποχαιρετά την κρητική του κατεύθυνση και βάζει πλώρη για όλη την Ελλάδα. Όμως, ό,τι και να δοκιμάσεις θα σου θυμίσει Κρήτη!
Μέσα στη στοά Καΐρη σε περιμένει ένας ολόκληρος, νόστιμος κόσμος
Νέο στέκι στο Παγκράτι
Φοβερά σουβλάκια στην Πλατεία Εξαρχείων!
Το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε street food εκδοχή!
Από τα πιο αγαπητά στέκια της Αθήνας, με φανατικό κοινό από την πρώτη μέρα που άνοιξε μέχρι σήμερα
Αποστολή των Pax, να προσφέρουν την αυθεντική street food εµπειρία
Απίθανα τυλιχτά, ζουμερά burgers, οι πιο τραγανές πατάτες. Το Nom πάει το street food σε άλλο επίπεδο.
Εδώ θα δοκιμάσεις μερικά από τα πιο νόστιμα burgers της ζωής σου!
Αγάπη, τέχνη και μεράκι είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτού του αγαπημένου μαγαζιού
Το μαγαζί-φαινόμενο στον χώρο του street food
Εδώ θα βρεις από πεντανόστιμα sushi rolls, μέχρι χορταστικά poke bowls
O σεφ Giovanni Scaraggi και η ομάδα του δημιουργούν μερικά πραγματικά αξέχαστα πιάτα
Δεν προσφέρει απλώς νοστιμιά, αλλά μια ολόκληρη εμπειρία!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.