- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ninnolo, ένα στέκι για όλους
Τέλειο παγωτό, ιταλικές γεύσεις και πληθωρικά brunch τις Κυριακές
Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτό το μαγαζάκι που έχει αποκτήσει θερμούς οπαδούς σε όλη την πόλη; Για αρχή, μας έμαθε τα μυστικά του παγωτού που μόνο οι Ιταλοί παγωτατζήδες γνωρίζουν. Χειροποίητο και κρεμώδες, φτιάχνεται μόνο με φρέσκο γάλα (που παστεριώνουν οι ίδιοι), ενώ δεν χρησιμοποιείται καθόλου κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. Έτσι καταφέρνουν να δημιουργήσουν το τέλειο παγωτό με λιγότερα λιπαρά.

Δεν είναι μόνο αυτό όμως το μυστικό που έχει ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Μεγάλο μερίδιο στη γεύση έχουν και τα υλικά τους, που είναι (χωρίς υπερβολές) ό,τι καλύτερο έχει να δώσει ο πλανήτης μας. Εξωτικά φρούτα από τη Βραζιλία (passion fruit, guava, acay berry) φτιάχνουν δροσιστικά sorbet, το φουντούκι έρχεται από το Πιεμόντε της Ιταλίας και η καλύτερη σοκολάτα του κόσμου από την Αφρική, ενώ το αλεύρι από τη Νάπολη χρησιμοποιείται στις πίτσες που αργότερα θα ψηθούν στο φούρνο από πέτρα και θα έχουν την ίδια γεύση με εκείνες τις Ιταλίας.

Ναι, σωστά μάντεψες. Το Ninnolo δεν φτιάχνει μόνο τα καλύτερα παγωτά που έχεις φάει ποτέ, αλλά και κάποια από τα νοστιμότερα πιάτα της ιταλικής κουζίνας. Και μάλιστα ακριβώς όπως θα τα έφτιαχνε μια Iταλίδα μαμά.

Η ίδια «μαμά» φτιάχνει χειροποίητα γλυκά ημέρας και κάθε Κυριακή σε περιμένει να δοκιμάσεις τις λιχουδιές του λαχταριστού, τεράστιου μπουφέ της. Τα κυριακάτικα brunch (11.00-16.00) του Ninnolo, πληθωρικά, υπέροχα και με αναφορές στις κουζίνες όλου του κόσμου, έχουν γίνει ανάρπαστα. Διαλέγεις ό,τι και όσο θες και μετά πληρώνεις με το ζύγι, μόλις €20/kg!
Αγίου Δημητρίου 8, Κηφισιά, 210 8012765
INFO
Νοστιμότατα πιάτα ιταλικής κουζίνας όπως θα τα έφτιαχνε μια Ιταλίδα μαμά. Η οποία συνεχίζει και με πολύ ωραία γλυκά αλλά το καλύτερό της εαυτό τον βγάζει στα άπαιχτα παγωτά, όλα τους χειροποίητα, κρεμώδη και πολύ πολύ υγιεινά. Κάθε Κυριακή πληθωρικός μπουφές με αναφορές στις κουζίνες όλου του κόσμου όπου πληρώνεις με το…ζύγι, δηλαδή ότι πάρεις 20€/1 κιλό!
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.