- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Το Hug έχει ανοίξει κάνα χρόνο τώρα μέσα στο Εμπορικό Κέντρο Λαιμού στο Κολωνάκι και είναι ήδη στέκι για πολλούς. Μέσα στην καρδιά της πολυσύχναστης περιοχής αυτό προτιμάει να είναι ήσυχο, έχει χαλαρό mood και απευθύνεται σε όσους θέλουν να ηρεμήσουν στη μέση ή και στην άκρη μιας μέρας με έντονους ρυθμούς. Ο χώρος δεν θυμίζει τυπική ιταλική τρατορία, έχει πέτρα και γερές δόσεις ζεστού ξύλου, έχει έθνικ υφάσματα σε πορτοκαλί αποχρώσεις, έργα τέχνης, καναπεδάκια και ψηλά stands, κρυφούς φωτισμούς που αφήνουν ασημένιες και χρυσαφιές πινελιές πάνω στην άγρια πέτρα δίνοντας την εντύπωση της νεραϊδόσκονης! Έχει και μια κουζίνα ανοιχτή, το φαγητό εδώ είναι ο πρωταγωνιστής.
Στόχος του είναι να προσφέρει μια δημιουργική κουζίνα με εξαιρετικές πρώτες ύλες από Ιταλία αλλά και Ελλάδα. Έτσι παραλαμβάνουν κάθε βδομάδα από Ιταλία βουβαλίσια μοτσαρέλα, μοτσαρέλα cubetti για τις πίτσες, προσούτο, πέστο, bresaola, παρμεζάνα, αυθεντικό ρύζι για ριζότο. Σ’ αυτά προσθέστε μανιτάρια και λάδι τρούφας από τη Δίρφη, γραβιέρα Νάξου, απάκι από την Κρήτη, καβουρμά από τη Δράμα και τόσα άλλα. Όλα συνθέτουν πιάτα με ιταλική έμπνευση και μαεστρία που κερδίζουν παραπάνω πόντους με την προσθήκη μερικών από τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα. Στην αρχή σε υποδέχονται με ένα «welcome», ένα ντιπ, ας πούμε, για να αλείψεις στο ζεστό χειροποίητο ψωμάκι (τα φτιάχνουν καθημερινά και είναι πραγματικός πειρασμός), ή κάτι τοσοδούλικες πιπερίτσες γεμιστές με μαλακό τυρί που πέτυχα τη βραδιά που πήγα. Μετά έρχονται τα ορεκτικά, μπρουσκέτες δηλαδή αλλά και φοκάτσιες, μανιτάρια με χαλούμι, χοιρινά φιλετάκια με sambucca και λιαστή ντομάτα, speck σε «φακελλάκι» στο τηγάνι με γέμιση από κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένο μπαλσάμικο που στο τραπέζι μας τουλάχιστον έγινε ανάρπαστο. Υπάρχουν σαλάτες, από την ελληνική bio με τα κρίθινα παξιμάδια μέχρι την ομώνυμη Hug με αυγό ποσέ, μπισκότο παρμεζάνας και τραγανό προσούτο, φυσικά και ριζότα και κριθαρότα. Όλοι πέφτουν ηρωικά πάνω στις πίτσες (τέλεια η Cipolle με κρεμμύδια καραμελωμένα, κοπανιστή, σύκα, καρύδια και ρόκα), αλλά και σε μακαρονάδες, εμείς πήραμε μια φινετσάτη με φρέσκο σολομό, αβοκάντο, κόλιανδρο και ωραία κρέμα λεμονιού και μια έξτρα πληθωρική με καβουρμά και μανιτάρια πορτσίνι.
Αξίζει να κρατήσει κανείς λίγο χώρο και για τα κυρίως, πράγμα που εμείς δεν καταφέραμε οπότε έχουμε στα υπ’ όψιν το κοτόπουλο με τις λιαστές ντομάτες και το ζεστό μανούρι αλλά και την saltibocca, το μοσχαρίσιο εσκαλόπ με προσούτο, φασκόμηλο και σος κρασιού. Να πάτε, το Hug, όπως το όνομά του δηλώνει, είναι μια πραγματικά ζεστή αγκαλιά με εντελώς value for money τιμές (€20-25 το άτομο και με κρασί). Εμείς μέσα σε ωραίες μουσικές και με καλό κρασί (σωστή λίστα, και χύμα, και ποτήρι), μ’ ένα απίθανο choco cake και κερασμένα τα λικέρ, το φτάσαμε μέχρι πολύ αργά...
Καρνεάδου 25-29, Κολωνάκι, 2107248916, από το μεσημέρι, σερβίρει μέχρι τις 12.00, κλειστά Κυριακή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Τραγανοί απ' έξω, αφράτοι μέσα και με απίστευτους συνδυασμούς επικαλύψεων και γεμίσεων
Εκεί που θα βρεις την «Παιδική ανάμνηση» με πτι-μπερ, διπλή σοκολάτα, φουντούκι και πραλίνα
Μια τρατορία με οικογενειακό κλίμα, χειροποίητα ζυμαρικά και φρέσκες πρώτες ύλες
26 χρόνια ιστορίας και μια κουζίνα που αγαπάει τις παραδοσιακές, ανατολίτικες γεύσεις
Aρωματικός καφές και λαχταριστές επιλογές, ιδανικές για το ξεκίνημα της ημέρας
Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, με έμπνευση από την ελληνική, τη μεσογειακή και την ανατολίτικη κουζίνα
Αν έχεις δοκιμάσει έστω μία φορά το brunch του The Caravan, ξέρεις πως μιλάμε για εμπειρία
Αγαπημένη συνήθεια για όσους αναζητούν ποιοτικό καφέ, γεύσεις με χαρακτήρα και τη ζωντάνια της πόλης
Tο ιταλικό όπως πρέπει στη Θεσσαλονίκη
Ο executive chef Δημήτρης Τασιούλας επαναπροσδιορίζει τη νεοελληνική γαστρονομία
Ένας χώρος όπου το σύγχρονο στιλ και η δημιουργική γαστρονομία συνθέτουν μία ξεχωριστή εμπειρία
Για τους λάτρεις του κρέατος, η ποικιλία κρεατικών ΧΧL ενός μέτρου είναι must
Μια νέα εκδοχή της ταβέρνας που αξίζει να δοκιμάσεις
Για τίμιους και πεντανόστιμους μεζέδες στον πεζόδρομο της Αγίας Ζώνης
Εδώ θα απολαύσετε ουζάκι από το νησί και αυθεντικές νησιώτικες γεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.