Resto

Ένα Παρθεναγωγείο όλο σκέρτσα

Δε φταίνε τα κορίτσια, φταίει το πονηρό μυαλό σου!

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
109367-216868.jpg

Παραδοσιακό αλλά και λίγο άτακτο, το Παρθεναγωγείο είναι ένα εναλλακτικό μεζεδοπωλείο που απλώνει το λευκό σεμεδάκι του πάνω στο τραπέζι ενώ ταυτόχρονα σου κλείνει το μάτι.

Η Ράνια και η Κέλλη, δύο κορίτσια, φίλες εδώ και πολλά χρόνια, είχαν την ιδέα να ανοίξουν ένα μεζεδοπωλείο που δεν μοιάζει με κανένα. Εδώ, παντρεύουν την παράδοση με τις κολασμένες γεύσεις αλλά όχι για τα λεφτά...είναι καλά κορίτσια! Και οι τιμές απροσδόκητα χαμηλές.

Το Παρθεναγωγείο είναι ξεχωριστό γιατί ψιθυρίζει στα βασικά μας ένστικτα χωρίς να χάνει τις αξίες του. Έρωτας και φαγητό, μπλέκονται σε ένα παιχνίδι που καταλήγει στα τραπέζια του. Όταν φτάσεις, προσπέρνα το λουλουδιαστό του κήπο και προχώρα στο βάθος, μόνο και μόνο για να ρίξεις μια κλεφτή ματιά –και όχι από την κλειδαρότρυπα-, στο βάθος, όπου φιγουράρουν πικάντικες σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου. Είσαι στο μέρος όπου κάθε άντρας θέλει να μπει. Εννοώ, στο μυαλό των γυναικών.

image

Μετά διάλεξε ένα τραπέζι και κρύψου πίσω απ’ το μενού για να χασκογελάσεις ελεύθερα ενώ διαβάζεις τις ονομασίες των πιάτων. Μην ντρέπεσαι, το κάνουν όλοι. «Τα μάτια της Κουκουβάγιας» ντακάκια με κρέμα φέτας και καραμελωμένο ντοματίνι παρακολουθούν τις ύποπτες κινήσεις στο σκοτάδι, η «Σφακιανή στα Μέλια», στάζει γλύκα έτσι τηγανητή και περιχυμένη με μέλι και ταχίνι, ενώ τα τσουπωτά μανιτάρια με ελαιόλαδο, σκόρδο και μαϊντανό σε κάνουν να μη χορταίνεις τις πλούσιες καμπύλες τους. Όσο για την Πανσέτα Παρθεναγωγείο, αυτή είναι το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού – θα με θυμηθείτε...πώς να μην γίνει επιτυχία, αφού είναι μαριναρισμένη σε δέκα μυρωδικά, έχει κονιάκ, φρέσκο θυμάρι και καραμελωμένη σος μπάρμπεκιου; Κι όλα αυτά σε τιμές πολύ χαμηλότερες των περιστάσεων…

image

Σουξεδιάρικα είναι και το Απάκι με μανιτάρια πλευρώτους, σκόρδο και λευκό κρασί, αλλά και το «Ψηστήρι», η λουκούλλεια ποικιλία κρεατικών που έρχεται στη μικρή ή στη μεγάλη της εκδοχή, (12/18€ ευπειθώς αναφέρω) ανάλογα με την όρεξη και την παρέα σου.

image

«Σαν μερακλωθείς πολύ και σ’ αρέσει το κρασί» (ωραίο χύμα), πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις τις Τρεις Παρθένες και τον Σάτυρο. Μη χαίρεσαι, δεν πρόκειται για τίποτα πονηρό, αλλά για ρακόμελα με δική τους συνταγή (55 στο σύνολο δοκίμασαν τα κορίτσια μέχρι να καταλήξουν!), που έχουν γεύση νέκταρ και τιμές από 3,60€ έως 7€. Η πρώτη παρθένα ονομάζεται «Μελπομένη», είναι από ανθόμελο αρωματισμένο με μελισσόχορτο και έχει γλυκιά γεύση. Η δεύτερη είναι η Καλλίστη, όνομα και πράγμα αφού φτιάχνεται από θυμαρίσιο μέλι και γαρύφαλλο. Είναι να την πιεις στο ποτήρι. Τρίτη και καλύτερη η Πανδώρα, η πιο ξεπεταγμένη, από μέλι πεύκων που συναντά το κόκκινο πιπέρι με έντονη και πικάντικη γεύση. Τα βράδια με Πανσέληνο, όλες τους χορεύουν γύρω από το Σάτυρο, το παραδοσιακό ρακόμελο με κανέλα, παρακαλώντας για μια ματιά του.

image

Είναι γλυκές οι μέρες και οι νύχτες στο Παρθεναγωγείο. Κι όταν πετύχεις μουσική βραδιά, ρεμπέτικη, κρητική ή και λαϊκή (κάθε Παρασκευή και Σάββατο και σήμερα Πέμπτη 1/10), σήκωσε το ποτήρι σου και κέρνα ένα Σάτυρο την απέναντι παρέα (κάντο βρε, τα κεράσματα είναι στη μισή τιμή!). Πού ξέρεις;

image

Οι μουσικές βραδιές του Παρθεναγωγείου μένουν αξέχαστες

Ελβετίας 16, Πλατεία Αγίου Ιωάννου, Αγία Παρασκευή, 210 6090435, Fb: Parthenagogeio

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ