Οι μεγάλοι νικητές των Best Chef Awards 2025 στο Μιλάνο - Ποιοι Έλληνες ξεχώρισαν
Mεγάλος νικητής ο Δανός Rasmus Munk
O Rasmus Munk ξανά κορυφαίος σεφ στον κόσμο – Οι μεγάλοι νικητές των Best Chef Awards 2025 στο Μιλάνο
Η παγκόσμια γαστρονομία γιόρτασε στο Μιλάνο με τα Best Chef Awards 2025, όπου ο Δανός Rasmus Munk από το εστιατόριο Alchemist στην Κοπεγχάγη αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο καλύτερος σεφ στον κόσμο.
Ο σεφ Munk, γνωστός για την εμπειρία fine dining που συνδυάζει επιστήμη, τέχνη και θέατρο, δήλωσε ότι η διάκριση είναι αναγνώριση «όχι μόνο προσωπική αλλά ολόκληρης της ομάδας», υπογραμμίζοντας πως «η γαστρονομία μπορεί να αποτελέσει ισχυρό μέσο για διάλογο και αλλαγή».
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Ana Roš του Hiša Franko στη Σλοβενία, η οποία με τις τολμηρές γεύσεις της έχει βάλει τη χώρα της στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Himanshu Saini από το Trèsind Studio στο Ντουμπάι, που επαναπροσδιορίζει την ινδική κουζίνα με σύγχρονη προσέγγιση και κέρδισε επίσης το βραβείο «Best Voted by Professionals».
Η φετινή διοργάνωση ξεχώρισε και για τις ειδικές διακρίσεις, που ανέδειξαν προσωπικότητες με ιδιαίτερο αποτύπωμα:
Ο Massimo Bottura (Osteria Francescana, Μόντενα) τιμήθηκε ως «Best Visionary».
Η Pía Salazar από το Κίτο του Ισημερινού απέσπασε το «Best Pastry Award».
Το «Best Humanity» δόθηκε στους σεφ της οργάνωσης World Central Kitchen του José Andrés, για την ανθρωπιστική τους δράση.
Η τελετή συνοδεύτηκε από το καινοτόμο σύστημα Knife Recognition, που αντί για παραδοσιακή κατάταξη απονέμει διακρίσεις σε τρία επίπεδα – Three Knives, Two Knives, One Knife – με φετινό ρεκόρ 783 σεφ από 69 χώρες.
Ο συνιδρυτής των βραβείων, Cristian Gadau, τόνισε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί «μια πλατφόρμα που τιμά όχι μόνο τη δεξιοτεχνία αλλά και το όραμα και τον αντίκτυπο», κάνοντας τη λίστα «πιο ανοιχτή και λιγότερο ελιτίστικη».
Φέτος στα Best Chef Awards 2025, η Ελλάδα είχε αξιοσημείωτη παρουσία στην κατηγορία One Knife (Excellent), με τέσσερις σεφ να διακρίνονται: ο Γιώργος Παπαζαχαρίας από το DELTA, ο Σταμάτης Μισομίκης από το Nyn Esti, ο Τάσος Μάντης από το Soil και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης από το CTC, όλα εστιατόρια της Αθήνας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για το εμβληματικό προϊόν των Κυκλάδων
Μια τάση που ξεκίνησε κατά την πανδημία
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.