- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
O ελληνικός Freddo στους δημοφιλέστερους καφέδες του κόσμου
Καλύτερος από τον Ιταλικό Cappuccino
Taste Atlas: Τρεις ελληνικοί καφέδες στο top 10 παγκοσμίως - Πώς εκτοπίσαμε τους Ιταλούς;
Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται ο Freddo Espresso έχει ελληνική καταγωγή και αποτελεί, σύμφωνα με την έρευνα του Taste Atlas έναν από τους πιο δημοφιλείς καφέδες στον κόσμο.
Freddo Espresso, Freddo Cappuccino και Φραπέ στη δεκάδα του Taste Atlas
Αν και στη λίστα με τους 56 καλύτερους καφέδες του κόσμου η Ιταλία καταλαμβάνει 10 θέσεις η Ελλάδα έρχεται στην τρίτη θέση σε προτίμηση μετά την Κούβα και την Ινδία. Η μεθοδολογία του Taste Atlas είναι απλή. Οι επισκέπτες ψηφίζουν και το Taste Atlas μετρά τις ψήφους και δημοσιεύει την κατάταξη.
Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο επίσης ελληνικός καφές Freddo Cappuccino. Η Ισπανία έρχεται πέμπτη με τον καφέ Bombon και η Ιταλία έκτη με τον κλασικό Cappuccino. Στην πρώτη δεκάδα μπαίνει και ο ελληνικός Φραπέ στην ένατη θέση που σύμφωνα με το Taste Atlas, αν και η λέξη φραπέ πρωτοεμφανίστηκε τον 19ο αιώνα, αυτή η ελληνική ποικιλία καφέ εφευρέθηκε το 1957.
Η πρώτη εμφάνιση του Φραπέ
Η εφεύρεση του καφέ Φραπέ συνδέεται συνήθως με τον πρώην εργοδότη του Nescafé, Δημήτρη Βακόνδιο. Δημιούργησε το ποτό τυχαία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όταν ήθελε να φτιάξει στιγμιαίο καφέ, αλλά δεν υπήρχε ζεστό νερό. Ο καφές Φραπέ είναι ένα βασικό ελληνικό προϊόν, αλλά είναι επίσης δημοφιλής στην Κύπρο. Το ποτό προωθήθηκε αρχικά από τη Nescafé.
Ο Έλληνας θέλει να κάθεται και να απολαμβάνει τον καφέ του
Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ και τον Ηλία Κούκο, ο κ. Μάκης Μικές ανέφερε ότι ο Freddo «γεννήθηκε» την δεκαετία του ’90. Είναι καθαρά προϊόν της ελληνικής κουλτούρας όπως είπε γιατί «ο Έλληνας θέλει να κάθεται και να απολαμβάνει τον καφέ του, σε αντίθεση με τους Ιταλούς που πίνουν στα όρθια τον καφέ τους».
Ο Freddo Espresso (και ο Cappuccino αντίστοιχα) κέρδισαν την δημοφιλία τους ένεκα τουρισμού αλλά και από τους φοιτητές μας στο εξωτερικό που τον ζητούσαν στα καταστήματα εστίασης, λέει ο κ. Μικές.
Μπορεί ο Freddo Espresso και Cappuccino με την 3η και 4η θέση αντίστοιχα στην παγκόσμια κατάταξη να έχουν «εκθρονίσει» τον Φραπέ από την προτίμηση των Ελλήνων καταναλωτών αλλά αυτό δεν του στερεί μια καλή θέση στις γευστικές προτιμήσεις παγκοσμίως.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Καλά πιάτα και πλούσια κάβα με 300 ελληνικές ετικέτες
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.