- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
La Liste Mediterranean: Βραβείο «New Arrival of the Year» για το wine restaurant «Pharaoh»
O παγκόσμιος οδηγός εστιατορίων τίμησε τη μεσογειακή γαστρονομία στο Μόντε Κάρλο
La Liste Mediterranean 2023: Τα ελληνικά εστιατόρια που ξεχώρισαν - Με το βραβείο «New Arrival Of The Year» βραβεύτηκε το wine restaurant «Pharaoh» - Με ειδικά βραβεία τιμήθηκαν το «Delta» και το «Ergon»
Στις 23 Μαρτίου 2023, σε ένα επίσημο δείπνο στο Μόντε Κάρλο και με την παρουσία του πρίγκιπα Αλβέρτου Β’, το LA LISTE αποκάλυψε τα Mediterranean Special Awards 2023. Το αθηναϊκό wine restaurant «Pharaoh» απέσπασε το βραβείο «New Arrival Of The Year», ενώ με ειδικά βραβεία τιμήθηκαν τα ελληνικά εστιατόρια «Delta» και «Ergon».
Ο παγκόσμιος οδηγός εστιατορίων συγκέντρωσε σεφ και περιοχές από την περιοχή της Μεσογείου, που διακρίνονται για την πρωτοπορία και την αυθεντικότητα, εγκαινιάζοντας ένα νέο γαστρονομικό γεγονός του κλάδου.
Το Pharaoh - το δημιούργημα του σεφ Μανώλη Παπουτσάκη, του δημοσιογράφου Φώτη Βαλλάτου, του wine expert Πέρι Παναγιωτακόπουλου και του βαρύτονου Δημήτρη Πλατανιά - αποτελεί έναν χώρο συνάντησης με ιδιαίτερο φαγητό και ενημερωμένες λίστες κρασιών.
«Δεν προτίθεμαι να κάνω ένα ακόμη μπιστρό ή ένα ακόμη fine dining, νομίζω η Αθήνα έχει πολλά και καλά από αυτά [...] Θα κάνω λοιπόν ελληνική λαϊκή κουζίνα, αυτήν που όλοι αγαπάμε και έχουμε ξεχάσει να τρώμε, τα μαγειρευτά μας. Φυσικά δεν θα περιοριστώ στον μουσακά και το παστίτσιο... θα δείτε πολλά» είχε αναφέρει ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης σε συνέντευξή του στην ATHENS VOICE και τη Νενέλα Γεωργελέ.
Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν και το Delta Restaurant, με επικεφαλής το δίδυμο Γιώργος Παπαζαχαρίας – Θάνος Φέσκος, που ξεχώρισαν για τις πρωτοποριακές τους τεχνικές, το σεβασμό τους προς την πρώτη ύλη αλλά και τη zero waste νοοτροπία που διέπει τη λειτουργία του εστιατορίου.
Με βασικό αξίωμα «καμία απώλεια - καμία σπατάλη», το Delta Restaurant υιοθετεί ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας που σέβεται τους πόρους της φύσης, αναδεικνύοντας, παράλληλα, στη συνείδηση του κοινού, τη σημασία της αειφορίας στη γαστρονομία.
Τα νέα βραβεία LA LISTE υπερασπίζονται το μαγειρικό ταλέντο και την καινοτομία και, πάνω απ' όλα, τη δέσμευση για τη διατήρηση του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας σε ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου.
Οι 30 νικητές από 14 χώρες της Μεσογειακής λεκάνης που βραβεύτηκαν, συνθέτουν το στιγμιότυπο της διατροφικής κληρονομιάς και του πολιτισμού αυτής της διαφορετικής ακτογραμμής, καθώς και μια πλατφόρμα σε μια νέα κοινότητα δυναμικών σεφ, σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από την αφθονία και τον πλούτο των πρώτων υλών. Το βραβείο παρέλαβε η Restaurant Manager, Jana Cechova.
Το Delta είναι ένα εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας που λειτουργεί από το Δειπνοσοφιστήριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τον Ιούλιο του 2021. Το Delta δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με στόχο να αποφέρει γαστρονομικό προορισμό αντί των υψηλών προδιαγραφών του ΚΠΙΣΝ.
Σημαντική διάκριση απέσπασε και το εστιατόριο Ergon, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της ελληνικής πρωτεύουσας και περιμένει να χαρίσει μοναδικές στιγμές στους λάτρεις του καλού φαγητού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με σεφ την Κυριακή Φωτοπούλου και πιάτα ελληνικά
Η πιο ζεστή γωνιά των γιορτών βρίσκεται στο Βραστό
Κοίτα να δεις που η Βενιζέλου έγινε Τραστέβερε
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.