- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Ο Σεμπαστιάν Οζιέ μπροστά
Ξεκίνησε εντυπωσιακά με μια ζωντανή τελετή εκκίνησης στο Κάστρο της Πράγας
Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης: Θα καταφέρει ο Τιερί Νιουβίλ να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα οδηγών;
To Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης ξεκίνησε χθες, Πέμπτη, με το δοκιμαστικό shakedown και δύο Ειδικές Διαδρομές στην Τσεχία και ο Σεμπαστιάν Οζιέ (Toyota Yaris) ηγήθηκε κατά εννέα δέκατα του δευτερολέπτου από τον Τιερί Νιουβίλ (Hyundai i20).
Ο προτελευταίος αγώνας του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA ξεκίνησε εντυπωσιακά με μια ζωντανή τελετή εκκίνησης στο Κάστρο της Πράγας, όπου παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Τσεχίας Πετρ Πάβελ. Στη συνέχεια, οι αγωνιζόμενοι ανταγωνίστηκαν σε δύο απαιτητικές ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές νότια της πρωτεύουσας, με μόλις 2,1 δευτερόλεπτα να χωρίζουν συνολικά τους πέντε κορυφαίους οδηγούς στο τέλος της ημέρας.
Ο Σεμπαστιάν Οζιέ σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη Σούπερ Ειδική Velká Chuchle στα περίχωρα της Πράγας. Ένας τρίτος καλύτερος χρόνος στη νυχτερινή Διαδρομή του Klatovy ήταν αρκετός για να τον κρατήσει μπροστά από τον ηγέτη του πρωταθλήματος της Hyundai, Τιερί Νιουβίλ, καθώς ο Αντρέας Μίκελσεν (Hyundai i20) έβαλε ένα δεύτερο i20 N Rally1 HYBRID στην πρώτη τριάδα, υστερώντας από τον ομόσταυλό του κατά 0,8 δευτερόλεπτα.
«Ήταν αρκετά ολισθηρό», είπε ο Σεμπαστιάν Οζιέ. «Όλα καλά, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Συχνά είναι έτσι την Πέμπτη – αύριο θα υπάρξει περισσότερη δράση».
Ο Τιερί Νιουβίλ, ο οποίος μπορεί να εξασφαλίσει τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο αυτή την εβδομάδα, έμεινε απογοητευμένος αφού είχε επαφή με μια αχυρόμπαλα στην πρώτη ΕΔ., προκαλώντας ζημιά στο αμάξωμα του Hyundai του. Για να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, ο Βέλγος πρέπει να ξεπεράσει τον Οτ Τάνακ (Hyundai i20) με δύο βαθμούς, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν θα χάσει πάνω από 10 από τον Σεμπαστιάν Οζιέ και 15 από τον Έλφιν Έβανς.
Το σκέλος της Παρασκευής περιλαμβάνει δύο απομακρυσμένες στάσεις για σέρβις στην τσεχική πόλη Janovice nad Úhlavou, αλλά οι κανονισμοί ορίζουν ότι το αμάξωμα δεν επιτρέπεται να αλλάξει κατά τη διάρκεια αυτών των στάσεων.
Ο Τακαμότο Κατσούτα (Toyota Yaris) σηματοδότησε την επιστροφή του στην ομάδα της Toyota αφού δεν έλαβε μέρος στον αγώνα στη Χιλή με έναν εντυπωσιακό δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην 1η Ε.Δ. Έπεσε πίσω στην τέταρτη θέση μετά τη 2η, αλλά τελείωσε την ημέρα μόλις 0,3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Αντρέας Μίκελσεν. Ο Οτ Τάνακ, εν τω μεταξύ, έμεινε άλλο ένα δέκατο του δευτερολέπτου πίσω στην πέμπτη θέση, με τον Αντριέν Φουρμό (Ford Puma) να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα με το M-Sport Ford Puma Rally1 HYBRID.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ναυαρχίδα της γκάμας Chery προσαρμόζει αυτόματα τις λειτουργίες οδήγησης για διαφορετικές συνθήκες
Με 579 Ι.Χ. ανά 1.000 κατοίκους και στόλος 17 ετών επιβαρύνουν την καθημερινότητα
Καινοτομία και στιλ στο 6ης γενιάς best seller supermini
Με στάνταρ προβολείς LED που περιλαμβάνουν κάθετα στοιχεία για τα φώτα ημέρας και τα φλας
Συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός παντός εδάφους SUV, με τη σπορ ουσία ενός hatchback, σε ένα coupé αμάξωμα.
Με ενσωμάτωση της καινοτόμου μπαταρίας τύπου Blade Battery, σήμα κατατεθέν της BYD
Γίνεται ο νεότερος νικητής του αγώνα αυτού στην ιστορία της διοργάνωσης
Στα 17,8 έτη η μέση ηλικία των ΙΧ στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ACEA
«Το αυτοκίνητο που κάνει την καθημερινότητά σας Pandastic»
Με πολυτελές εσωτερικό και πρακτικό αποθηκευτικό χώρο 17 λίτρων
Η ΕΕ καλείται να επιμείνει στην πλήρη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα ή να υποχωρήσει στις πιέσεις της βιομηχανίας και των λόμπι
Αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και diesel με κορυφαία τεχνολογία και αποδοτικότητα
Oδηγήσαμε ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στη χώρα μας. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του
Αποστολή στην Ιταλία για το νέο μοντέλο της Toyota
Με σπορ premium περιβάλλον και ανανεωμένη σχεδίαση του εσωτερικού
To compact SUV είναι διαθέσιμο σε βενζινοκίνητη, υβριδική και σε πλήρως ηλεκτρική έκδοση
Αλλάζει ο στόχος του 2035 μετά τις πιέσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας
Πρώτος τερμάτισε ο Φερστάπεν, δεύτερος ο Πιάστρι, τρίτος ο Νόρις, με τη McLaren να εξασφαλίζει τον τίτλο των κατασκευαστών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.