Αυτοκινηση

Ο Kalle Rovanpera κερδίζει το Ράλι Σαφάρι Κένυας

Ο Adrien Fourmaux κερδίζει το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο του

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Kalle Rovanpera κερδίζει το Ράλι Σαφάρι Κένυας
© RBCP

Ράλι Σαφάρι Κένυας - Τελευταία ημέρα: Νικητής ο Kalle Rovanpera

Ο Kalle Rovanperä (Toyota Yaris) έγινε δύο φορές νικητής του Safari Rally Κένυα το απόγευμα της Κυριακής, ολοκληρώνοντας τον εξαντλητικό αγώνα στην Αφρική με πλεονέκτημα 1 λεπτού και 37,8 δευτερολέπτων έχοντας πάρει τα ηνία του αγώνα από το πρωί της Παρασκευής.

Ράλι Σαφάρι Κένυας
© RBCP

Στον μακράν πιο κουραστικό αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, η ισορροπία ταχύτητας και ωριμότητας του Rovanperä που εξασφάλισε τελικά τη 12η νίκη στην καριέρα του ήταν εκπληκτική. Στην 2η θέση τερμάτισε ο ομόσταυλός του Takamoto Katsuta, και στην 3η ο Adrien Fourmaux (Ford Puma) ο οποίος κέρδισε το δεύτερο πόντιουμ της καριέρας του, και δη συνεχόμενο.

Με το 1-2 η Toyota Gazoo Racing αύξησε το προβάδισμά της στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών και βρίσκεται τέσσερις βαθμούς μπροστά από την Motorsport, ενώ στην 3η θέση βρίσκεται η M-Sport Ford.

Ράλι Σαφάρι Κένυας
© RBCP

«Είναι πάντα ιδιαίτερο να κερδίζεις εδώ», είπε ο Rovanperä μετά τη νίκη του. «Επίσης, είναι ένα θρυλικό γεγονός για την Toyota. Ήμασταν πάντα τόσο καλοί εδώ και αυτό συνεχίζεται. Όπως λένε στην Αφρική: το αυτοκίνητο μπροστά είναι πάντα Toyota! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα, καθότι όλοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να κάνουν το αυτοκίνητο να λειτουργεί τόσο καλά. Νομίζω ότι εγώ και ο Jonne κάναμε καλή δουλειά, δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε ένα καλύτερο Safari Rally από αυτό. Χωρίς προβλήματα, με έξυπνη οδήγηση και γενικά ήταν μια καλή προσπάθεια».

Ράλι Σαφάρι Κένυας
© RBCP

Το τρίτο Yaris του Elfyn Evans βρισκόταν στην πρώτη τριάδα μέχρι το Σάββατο το πρωί όπου ο Ουαλός  οδηγός σταμάτησε δύο φορές για να αλλάξει τροχό μέσα στις Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.), κάτι το οποίο του κόστισε πάνω από τέσσερα λεπτά. Παραμένει δεύτερος στο πρωτάθλημα οδηγών πίσω από τον ηγέτη Thierry Neuville (Hyundai i20), ο οποίος τερμάτισε στον αγώνα αυτό στην 5η θέση, αλλά πάνω από 6 λεπτά πίσω του. Ο Neuville τώρα προηγείται του Evans με έξι πόντους.

Η Hyundai είχε έναν καταστροφικό αγώνα γενικά με αμέτρητα προβλήματα να «θερίζουν» τα Hyundai i20 N, όπως θέματα καυσίμου, ζημιές στις αναρτήσεις, και σπασμένα κιβώτια. Ο Esapekka Lappi τερμάτισε στην 12η θέση, ενώ ο Ott Tanak στην 8η.

Ράλι Σαφάρι Κένυας
© RBCP

Στην κατηγορία WRC2 1ος ήταν ο Gus Greensmith (Skoda Fabia RS Rally2), 2ος ο Oliver Solberg (Skoda Fabia RS Rally2) και 3ος ο Kajetan Kajetanowicz (Skoda Fabia RS Rally2).

Το WRC επιστρέφει στην άσφαλτο στο Ράλι Κροατίας τον επόμενο μήνα από τις 18 έως τις 21 Απριλίου.

Ράλι Σαφάρι Κένυας
© RBCP

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ