Αυτοκινηση

Volkswagen Tiguan: Mας πάει παντού με άνεση και ασφάλεια πιο εξελιγμένο από ποτέ

Το κορυφαίο σε πωλήσεις SUV στην Ευρώπη

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Volkswagen Tiguan: Mας πάει παντού με άνεση και ασφάλεια πιο εξελιγμένο από ποτέ.

VW Tiguan: Ένα από τα best-seller μοντέλα παγκοσμίως έρχεται με νέο design, νέες τεχνολογίες και ακόμα πιο πρακτικό.

Τι είναι

Το ανανεωμένο Volkswagen Tiguan, το κορυφαίο σε πωλήσεις SUV στην Ευρώπη και ένα από τα best-seller μοντέλα παγκοσμίως, με νέο design, νέες τεχνολογίες, ακόμα πιο πρακτικό, ακόμα πιο ευρύχωρο και με κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Volkswagen Tiguan: Mας πάει παντού με άνεση και ασφάλεια πιο εξελιγμένο από ποτέ

Με μια ματιά

Πλήρης γκάμα επιλογών, με κινητήρες βενζίνης, diesel, Plug-In Hybrid.

Εξοπλίζεται με μεγάλη γκάμα κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου με ισχύ από 122 έως 320 ίππους, αποτελώντας μία ολοκληρωμένη πρόταση.

Για πρώτη φορά το Tiguan προσφέρεται και σε plug-in υβριδική έκδοση με συνδυαστική ισχύ 245 PS και ηλεκτρική αυτονομία έως 50 χλμ. (WLTP).

Που το απολαύσαμε;

Στο στοιχείο του. Ναι, είμαστε απόλυτα ακριβείς στην αναφορά μας. Έχει γεμίσει η παγκόσμια και η πανελλήνια αγορά με SUV, στις παρουσιάσεις ρωτάμε όλοι για τις εκτός δρόμου δυνατότητες και σκεφτόμαστε μήνες και χρόνια αν θα το σκονίσουμε…

Volkswagen Tiguan: Mας πάει παντού με άνεση και ασφάλεια πιο εξελιγμένο από ποτέ

Τα κάθε είδους SUV δεν είναι μόνο να μας μετακινούν στις καθημερινές μας ανάγκες, αλλά και εκείνα που μπορούν να μας διδάξουν την χαρά της περιπέτειας!

Οπότε και εμείς βρήκαμε καλοκαιρινούς χωματόδρομους στην Αττικοβοιωτία  και του δώσαμε και κατάλαβε… Βουνά, λόφοι, παραλίες, παντού πήγε το Tiguan που είχαμε στην διάθεσή μας. Για αυτό και το βλέπετε λασπωμένο και σκονισμένο, αλλά αυτό δεν είναι μία γήινη συνύπαρξη με ένα SUV;

Ναι, τα κατάφερε μια χαρά, χωρίς να δυσκολευτούμε πουθενά. Δίδαγμα: αξιοποιείστε τα SUV σας με αυτά που σας προσφέρουν!

Info

Το Volkswagen Tiguan, με περισσότερες από 6 εκατομμύρια πωλήσεις είναι το SUV με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη και ένα από τα σημαντικότερα best-sellers στον κόσμο, ανεξάρτητα κατηγορίας. 

Volkswagen Tiguan: Mας πάει παντού με άνεση και ασφάλεια πιο εξελιγμένο από ποτέ

Εντυπωσιακοί αριθμοί: Το 2019, κατά μέσο όρο ένα ολοκαίνουργιο Tiguan έβγαινε από τη γραμμή παραγωγής, σε ένα από τα τέσσερα εργοστάσια κατασκευής του σε όλο τον κόσμο, κάθε 35 δευτερόλεπτα - συνολικά διατέθηκαν 910.926 μονάδες. 

Σχεδίαση

Εξωτερικά, το νέο Tiguan έχει επανασχεδιαστεί για ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

 Ένα από τα βασικά οπτικά χαρακτηριστικά του είναι η νέα, φαρδύτερη μάσκα με προβολείς LED, που παραπέμπει σε μεγάλο βαθμό στο μεγαλύτερο Touareg. Το καπό είναι ψηλότερο, οι προφυλακτήρες επανασχεδιασμένοι ενώ πίσω κυριαρχούν τα LED φωτιστικά σώματα, με το όνομα «Tiguan» τοποθετημένο σε κεντρική θέση κάτω από το σήμα Volkswagen. 

Νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου από 17 έως και 20 ίντσες.

Στο εσωτερικό, χαρακτηρίζεται για τους άνετους χώρους για πέντε άτομα, τη ρυθμιζόμενη μπρος-πίσω δεύτερη σειρά καθισμάτων, τον μεγάλο και ευμετάβλητο χώρο αποσκευών (615 - 1.655 λίτρα) και τα έξυπνα συστήματα λειτουργίας και ελέγχου.

Τα χειριστήρια και το προσανατολισμένο προς τον οδηγό ταμπλό, για οδηγοκεντρική σχεδίαση στο εσωτερικό και υψηλή εργονομία.

Το δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι ανήκει στο βασικό εξοπλισμό και συνδυάζεται με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων για τις εκδόσεις DSG, αλλά και τα νέα συστήματα ελέγχου και ψυχαγωγίας που διαθέτουν ψηφιακά πάνελ αφής αντί για κουμπιά και χειριστήρια. 

Volkswagen Tiguan: Mας πάει παντού με άνεση και ασφάλεια πιο εξελιγμένο από ποτέ

Το σύστημα αυτόματου κλιματισμού  «Air Care» Climatronic 3-ζωνών που εξοπλίζει όλες τις εκδόσεις διαθέσιμες στην Ελλάδα, ελέγχεται από τη μεγάλη οθόνη αφής. 

Ένα ακόμα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό στο νέο Tiguan είναι η νέα γκάμα συστημάτων Infotainment (We Connect και We Connect Plus), η οποία επιτρέπει στο χρήστη να απολαμβάνει μια ποικιλία διαδικτυακών υπηρεσιών, ανεβάζοντας την ψηφιοποίηση του αυτοκινήτου σε πολύ υψηλό επίπεδο. 

Παράλληλα, σε όλες τις εκδόσεις διατίθεται ασύρματη προβολή και χειρισμός εφαρμογών smartphone μέσω του App-Connect Wireless για Apple CarPlay και Android Auto.

Η Volkswagen συνεργάστηκε με τον ειδικό ήχου Harman Kardon για την ανάπτυξη ενός νέου, προαιρετικού premium ηχοσυστήματος για το Tiguan. Δέκα μεγάφωνα υψηλής απόδοσης και ενισχυτής 480 watt εξασφαλίζουν ήχο υψηλών προδιαγραφών. 

Tech

Το ανανεωμένο Tiguan  διαθέτει από τον βασικό εξοπλισμό όλες τις καινοτόμες τεχνολογίες IQ. DRIVE (Multi-collision Brake, Front Assist, lane Assist, adaptive Cruise Control, Park Pilot εμπρός -πίσω που στόχο έχουν την ασφάλεια και την άνεση του οδηγού και των επιβατών. 

Το Travel Assist που αποτελεί μία νέα προσθήκη στα συστήματα υποβοήθησης της μάρκας, εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την εξέλιξη των ημιαυτόνομων συστημάτων οδήγησης της Volkswagen. Το σύστημα προσφέρει υποβοήθηση στο τιμόνι, το φρενάρισμα και την επιτάχυνση σε ταχύτητες έως 210 χλμ./ώρα. Για το σκοπό αυτό, το σύστημα χρησιμοποιεί λειτουργίες όπως το Adaptive Cruise Control και το σύστημα διατήρησης λωρίδας Lane Assist. 

Δυνατότητα εξατομικεύσης ένος ευρέως φάσματος ρυθμίσεων και αποθήκευσης τους στο cloud μέσω του Volkswagen ID για χρήση σε άλλα οχήματα της Volkswagen.

Volkswagen Tiguan: Mας πάει παντού με άνεση και ασφάλεια πιο εξελιγμένο από ποτέ

Διαθέσιμο με το κορυφαίο σύστημα προβολέων IQ.LIGHT LED Matrix.

Έγχρωμος πίνακας οργάνων με οθόνη 10,25’’ και οθόνη αφής infotainment 8’’ ή 9,2’’.

Στον δρόμο

Το Tiguan της δοκιμής μας διατίθεται με τον Turbo βενζινοκινητήρα 1.5 TSI με ενεργή διαχείριση κυλίνδρων Active Cylinder Management (ACT), σε δύο εκδόσεις ισχύος – TSI 130 ίππων με μέγιστη ροπή 220 Nm και TSI 150 PS με μέγιστη ροπή 250 Nm που είχαμε στην διάθεσή μας και το οποίο χρησιμοποιούσε αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων το οποίο μετέφερε την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Tο Tiguan έχει τέσσερα διαφορετικά drive modes. Το Eco για οικονομική οδήγηση, το Normal για καθημερινή οδήγηση, και το Sport για οδηγική απόλαυση, ενώ υπάρχει και η επιλογή individual με την οποία ο οδηγός «το φέρνει στα μέτρα».

Volkswagen Tiguan: Mας πάει παντού με άνεση και ασφάλεια πιο εξελιγμένο από ποτέ

Τιμές

Η τιμή της γκάμας Tiguan αρχίζει από τις 30.900 ευρώ για την έκδοση Tiguan 1.5 TSI 130PS ACT EVO Life.

Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας Tiguan 1.5 TSI 150PS ACT EVO DSG R-Line ξεκινάει με τιμές από 40.200 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ