Αυτοκινηση

Ράλλυ Φινλανδίας: Ο Elfyn Evans στην πρώτη θέση χωρίς ανταγωνισμό

Αποδεκατισμένες οι ομάδες

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
WRC - Ράλλυ Φινλανδίας: Ο Elfyn Evans διατηρεί την πρώτη θέση μετά την τρίτη μέρα του αγώνα
© RBCP

WRC - Ράλλυ Φινλανδίας: Ο Elfyn Evans διατηρεί την πρώτη θέση μετά την τρίτη μέρα του αγώνα

Σήμερα, Σάββατο 5 Αυγούστου, ήταν μια ομολογουμένως παράξενη ημέρα στον κόσμο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ στην 3η ημέρα αγώνα του Secto Rally Finland. Οκτώ Ειδικές Διαδρομές (Ε.Δ.) διεξήχθησαν με αποδεκατισμένες ομάδες και λίγα πληρώματα. Χωρίς την παρουσία των Ott Tanak (Ford Puma), Kalle Rovanpera (Toyota Yaris), και Esapekka Lappi (Hyundai i20) που βγήκαν εκτός αγώνα χθες, και με τον Pierre-Louis Loubet (Ford Puma) να τρέχει μεν αλλά να είναι ουσιαστικά εκτός συναγωνισμού στην 58η και τελευταία θέση, ο αγώνας φαίνεται κατ’ ελάχιστον περίεργος.

WRC - Ράλλυ Φινλανδίας: Ο Elfyn Evans διατηρεί την πρώτη θέση μετά την τρίτη μέρα του αγώνα
© RBCP

Πέντε αυτοκίνητα της κορυφαίας κατηγορίας WRC βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα γενικής, εκ των οποίων ο ένας είναι ο επικεφαλής ομάδας της Toyota Gazoo Racing, Jari-Mati Latvala (στην 5η θέση), και ο άλλος είναι ο Teemu Suninen (Hyundai i20) στην 4η θέση, ο οποίος μπήκε στην ομάδα εμβόλιμα μετά τον χαμό του Craig Breen.

Τις τρεις πρώτες θέσεις κατέχουν ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris) στην 3η θέση σχεδόν ένα λεπτό και 28 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή, ο Thierry Neuville (Hyundai i20) στη 2η με 32,1 δευτερόλεπτα από τον 1ο γενικής Elfyn Evans (Toyota Yaris).

WRC - Ράλλυ Φινλανδίας: Ο Elfyn Evans διατηρεί την πρώτη θέση μετά την τρίτη μέρα του αγώνα
© RBCP

O Evans έκανε τον ταχύτερο χρόνο σε επτά από τις οκτώ Ε.Δ. του Σαββάτου και μετέτρεψε τα 6,9 δευτερόλεπτα διαφορά που είχε στην αρχή της ημέρας από τον Neuville σε 32,1. Οι βροχοπτώσεις νωρίς το πρωί ήταν υπέρ του Ουαλού και, ενώ ο Neuville πάλευε με τα ελαστικά του στις υγρές αυτές συνθήκες, ο Evans διέπρεψε. Επέδειξε επίσης καλές επιδόσεις στο απογευματινό σκέλος όπου το έδαφος είχε αρχίσει να στεγνώνει αλλά είχε ταυτόχρονα γίνει και πιο «βρώμικο».

Με τον Kalle Rovanperä να είναι εκτός λόγω του ατυχήματός του την Παρασκευή, η νίκη σε αυτόν τον ένατο γύρο του WRC είναι απαραίτητη για τον Evans - αυτή τη στιγμή είναι 2ος γενικής στο πρωτάθλημα οδηγών - για να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του για έναν τίτλο (για πολλοστή φορά). Ήταν ενθουσιασμένος με την απόδοσή του σε μια απαιτητική μέρα που συμπεριλάμβανε περισσότερο από τα μισά αγωνιστικά χιλιόμετρα του ράλλυ.

«Προφανώς είναι μια ωραία θέση να βρίσκεσαι, αλλά φυσικά υπάρχουν ακόμα και άλλες Ε.Δ. που έρχονται αύριο», είπε ο Evans. «Τώρα εστιάζουμε σε αυτό τώρα και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο».

Παρόλο που ο Neuville δυσκολεύτηκε να φτιάξει το set-up του i20 του ώστε να ανταποκρίνεται σωστά στις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες, ο Βέλγος ήταν σταθερά πιο γρήγορος από τα υπόλοιπα πληρώματα.

Ο Oliver Solberg δεν έχει εγγραφεί για να κερδίσει πόντους στην κατηγορία WRC2 αυτή την εβδομάδα, αλλά ανέβηκε στην 6η θέση συνολικά σε ένα Fabia RS Rally2. Στην κατηγορία αυτή 1ος είναι ο Sami Pajari (Skoda Fabia RS Rally2), 2ος ο Adrien Fourmaux (Ford Fiesta Rally2), και 3ος ο Nikolay Gryazin (Skoda Fabia Rally2).

Suninen Soars to Third - WRC Rally Finland 2023 Saturday Morning Highlights

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ