Αυτοκινηση

Ράλι Εσθονίας: Πρώτος ο Elfyn Evans

Ο Ott Tanak ξεκινά το ράλι με ποινή 5 λεπτών

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλι Εσθονίας: Πρώτος ο Elfyn Evans
© RBCP

WRC Ράλι Εσθονίας: Η πρώτη μέρα του αγώνα

Ο Tänak βρίσκεται αυτή τη στιγμή 4ος στην κατάταξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA και είχε δει τον εντός έδρας αγώνα αυτή την εβδομάδα -ένα ράλι το οποίο έχει κερδίσει τέσσερις φορές- ως την τέλεια ευκαιρία να επιστρέψει δριμύτερος.

Ο 35χρονος δήλωσε τον χρόνο του στο δοκιμαστικό Shakedown το πρωί της Πέμπτης, αλλά το αυτοκίνητό του παρουσίασε προβλήματα στον κινητήρα στο τέλος της διαδρομής. Μετά από περαιτέρω έρευνα, η M-Sport Ford επιβεβαίωσε ότι θα χρειαστεί να τοποθετηθεί καινούργιος κινητήρας πριν ξεκινήσει ο αγώνας το βράδυ της Πέμπτης με την 1η Ειδική Διαδρομή.

Οι κανονισμοί της FIA αναφέρουν ότι, σε περίπτωση βλάβης του κινητήρα μεταξύ του τεχνικού ελέγχου και του πρώτου time control, επιτρέπεται η αντικατάσταση του κινητήρα. Ωστόσο, θα επιβληθεί ποινή πέντε λεπτών από τον Αλυτάρχη.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αλλάξουμε τον κινητήρα, κάτι που μπορούμε να κάνουμε βάσει κανονισμών, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα λάβουμε ποινή πριν καν ξεκινήσουμε το ράλι», εξήγησε ο επικεφαλής της ομάδας Richard Millener. «Είναι ένα πραγματικά απογοητευτικό ξεκίνημα του ράλι, ίσως το χειρότερο ξεκίνημα που θα μπορούσαμε να έχουμε, αλλά αυτή είναι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.»

Ράλι Εσθονίας
© RBCP

Ο Ott Tanak (Ford Puma) σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην 1η Ειδική Διαδρομή 3,35 χιλιομέτρων, τη μοναδική της Πέμπτης, περνώντας τον Elfyn Evans (Toyota Yaris) και τον Esapekka Lappi (Hyundai i20) κατά έξι δέκατα του δευτερολέπτου στο Tartu. Αυτό όμως ήταν μικρή παρηγοριά για τον Tänak.

Ο Tanak είπε ότι «όσο περνάει η μέρα, τόσο περισσότερο πονάει. Οι πιθανότητές μας για το πρωτάθλημα ήταν πολύ μικρές λαμβάνοντας υπόψη τις φετινές μας επιδόσεις και δουλέψαμε σκληρά για αυτούς τους επόμενους δύο αγώνες. Αυτό ήταν ένα χτύπημα κάτω από τη μέση».

Ράλι Εσθονίας
© RBCP

Ο Kalle Rovanperä (Toyota Yaris) βρίσκεται στην 3η θέση γενικής ένα κλάσμα του δευτερολέπτου πίσω από τον Lappi, και το Thierry Neuville (Hyundai i20) είναι στην 4η θέση, 1,6 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Takamoto Katsuta που βρίσκεται στην 5η. Πίσω από τον Ιάπωνα είναι ο Teemu Suninen (Hyundai i20) , ενώ ο δεύτερος οδηγός της M-Sport Ford, Pierre-Louis Loubet βρίσκεται στην 7η.

Ράλι Εσθονίας
© RBCP

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ