Αυτοκινηση

Ράλλυ Σαφάρι Κένυα - Ημέρα 2η: Ο Sebastien Ogier στην 1η θέση με προβάδισμα 22,8 δευτερολέπτων

«Ήταν μια καλή μέρα» είπε ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλλυ Σαφάρι Κένυα - Ημέρα 2η
© RBCP

Ράλλυ Σαφάρι Κένυα: Τι έγινε τη δεύτερη ημέρα του αγώνα

O Sebastien Ogier (Toyota Yaris) κατείχε την 1η θέση στη γενική κατάταξη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σήμερα, και παρόλο που στην 3η Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) της ημέρας, πριν το μεσημεριανό σέρβις, ο ομόσταυλός του, Kalle Rovanpera, έφτασε σε απόσταση αναπνοής 2,5 δευτερολέπτων καθότι ο Ogier αντιμετώπισε πρόβλημα στο υβριδικό του σύστημα, στο μεσημεριανό σκέλος ο Γάλλος κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά παίρνοντας μεγάλο ρίσκο και κουβαλώντας μόνο ένα επιπλέον ελαστικό έχοντας έτσι λιγότερο βάρος, και να τους αφήσει όλους πίσω του. Μετά από 6 σκληρές Ε.Δ., ο Ogier βρισκόταν στην πρώτη θέση με 22,8 δευτερόλεπτα διαφορά από τον 2ο στην κατάταξη Kalle Rovanpera, και 43,5 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Elfyn Evans (Toyota Yaris), κάτι που προσέφερε στην Toyota Gazoo Racing to 1-2-3.

«Ήταν μια καλή μέρα. Εκτός από το υβριδικό ζήτημα σήμερα το πρωί, είχαμε μια τέλεια μέρα, ώστε να είμαστε χαρούμενοι», είπε ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ράλλυ Σαφάρι Κένυα - Ημέρα 2η
© RBCP

Ο αρχηγός του πρωταθλήματος Rovanperä αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υποστροφής, ιδιαίτερα στο μεσημεριανό σκέλος, και δυσκολεύτηκε από το γεγονός ότι έπρεπε να «ανοίγει» το δρόμο όλη μέρα μπαίνοντας πρώτος στις Ε.Δ.

Ο Thierry Neuville (Hyundai i20) κατείχε την 4η θέση για το μεγαλύτερο μέρος της Παρασκευής αλλά βγήκε εκτός αγώνα στην προτελευταία Ε.Δ. όταν κατέστρεψε την μπροστινή αριστερή ανάρτηση στο i20 του. Ο ομόσταυλός του Esapekka Lappi πήρε τη θέση του και βρίσκεται τώρα στην 4η θέση προσπερνώντας τον Takamoto Katsuta (Toyota Yaris) ο οποίος βρίσκεται στην 5η γενικής. Ο Katsuta αντιμετώπισε πρόβλημα μετά τη 2η Ε.Δ. της ημέρας και έβαλε τα γάντια του στην απλή διαδρομή για να αντικαταστήσει έναν κατεστραμμένο βραχίονα τιμονιού στο Toyota του.

Ράλλυ Σαφάρι Κένυα - Ημέρα 2η
© RBCP

Στην 6η θέση βρίσκεται ο Dani Sordo (Hyundai i20), μόλις 9,0 δευτερόλεπτα πίσω από τον Katsuta, ο οποίος είχε ένα δραματικό φινάλε στην ημέρα του καθότι «πήρε» μαζί του ένα κλαδί δέντρου και υπέστη ζημιά στα ελαστικά του.

Ράλλυ Σαφάρι Κένυα - Ημέρα 2η
© RBCP

Οι οδηγοί της M-Sport Ford Ott Tänak και Pierre-Louis Loubet (Ford Puma) είχαν μια πολύ άσχημη ημέρα την οποία σίγουρα θα θέλουν να ξεχάσουν. Και οι δύο έμειναν αρκετά λεπτά πίσω από το προβάδισμα στην έβδομη και στην όγδοη θέση γενικής μετά από κλαταρίσματα και αλλαγές τροχών μέσα σε Ε.Δ. Το μόνο καλό για την ομάδα της M-Sport Ford ήταν ότι ο Grégoire Munster (Ford Fiesta Rally2) υπήρξε ταχύτερος στην κατηγορία WRC2, και άφησε τον Kajetan Kajetanowicz (Skoda Fabia Rally2 evo) στη 2η θέση.

Ράλλυ Σαφάρι Κένυα - Ημέρα 2η
© RBCP

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ