- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ράλλυ Σαφάρι Κένυα - Ημέρα 2η: Ο Sebastien Ogier στην 1η θέση με προβάδισμα 22,8 δευτερολέπτων
«Ήταν μια καλή μέρα» είπε ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής
Ράλλυ Σαφάρι Κένυα: Τι έγινε τη δεύτερη ημέρα του αγώνα
O Sebastien Ogier (Toyota Yaris) κατείχε την 1η θέση στη γενική κατάταξη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σήμερα, και παρόλο που στην 3η Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) της ημέρας, πριν το μεσημεριανό σέρβις, ο ομόσταυλός του, Kalle Rovanpera, έφτασε σε απόσταση αναπνοής 2,5 δευτερολέπτων καθότι ο Ogier αντιμετώπισε πρόβλημα στο υβριδικό του σύστημα, στο μεσημεριανό σκέλος ο Γάλλος κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά παίρνοντας μεγάλο ρίσκο και κουβαλώντας μόνο ένα επιπλέον ελαστικό έχοντας έτσι λιγότερο βάρος, και να τους αφήσει όλους πίσω του. Μετά από 6 σκληρές Ε.Δ., ο Ogier βρισκόταν στην πρώτη θέση με 22,8 δευτερόλεπτα διαφορά από τον 2ο στην κατάταξη Kalle Rovanpera, και 43,5 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Elfyn Evans (Toyota Yaris), κάτι που προσέφερε στην Toyota Gazoo Racing to 1-2-3.
«Ήταν μια καλή μέρα. Εκτός από το υβριδικό ζήτημα σήμερα το πρωί, είχαμε μια τέλεια μέρα, ώστε να είμαστε χαρούμενοι», είπε ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.
Ο αρχηγός του πρωταθλήματος Rovanperä αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υποστροφής, ιδιαίτερα στο μεσημεριανό σκέλος, και δυσκολεύτηκε από το γεγονός ότι έπρεπε να «ανοίγει» το δρόμο όλη μέρα μπαίνοντας πρώτος στις Ε.Δ.
Ο Thierry Neuville (Hyundai i20) κατείχε την 4η θέση για το μεγαλύτερο μέρος της Παρασκευής αλλά βγήκε εκτός αγώνα στην προτελευταία Ε.Δ. όταν κατέστρεψε την μπροστινή αριστερή ανάρτηση στο i20 του. Ο ομόσταυλός του Esapekka Lappi πήρε τη θέση του και βρίσκεται τώρα στην 4η θέση προσπερνώντας τον Takamoto Katsuta (Toyota Yaris) ο οποίος βρίσκεται στην 5η γενικής. Ο Katsuta αντιμετώπισε πρόβλημα μετά τη 2η Ε.Δ. της ημέρας και έβαλε τα γάντια του στην απλή διαδρομή για να αντικαταστήσει έναν κατεστραμμένο βραχίονα τιμονιού στο Toyota του.
Στην 6η θέση βρίσκεται ο Dani Sordo (Hyundai i20), μόλις 9,0 δευτερόλεπτα πίσω από τον Katsuta, ο οποίος είχε ένα δραματικό φινάλε στην ημέρα του καθότι «πήρε» μαζί του ένα κλαδί δέντρου και υπέστη ζημιά στα ελαστικά του.
Οι οδηγοί της M-Sport Ford Ott Tänak και Pierre-Louis Loubet (Ford Puma) είχαν μια πολύ άσχημη ημέρα την οποία σίγουρα θα θέλουν να ξεχάσουν. Και οι δύο έμειναν αρκετά λεπτά πίσω από το προβάδισμα στην έβδομη και στην όγδοη θέση γενικής μετά από κλαταρίσματα και αλλαγές τροχών μέσα σε Ε.Δ. Το μόνο καλό για την ομάδα της M-Sport Ford ήταν ότι ο Grégoire Munster (Ford Fiesta Rally2) υπήρξε ταχύτερος στην κατηγορία WRC2, και άφησε τον Kajetan Kajetanowicz (Skoda Fabia Rally2 evo) στη 2η θέση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τιμή του ξεκινάει από τα 22.990 ευρώ
Με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του είναι πρώτος στο Πρωτάθλημα Οδηγών
Προσαρμοσμένο στις ανάγκες μιας οικογένειας και με αρμονική ενσωμάτωση του νέου λογότυπου
Ξεχώρισαν τα Juke & Qashqai
Μικρά μυστικά και απαραίτητοι έλεγχοι για να ταξιδέψετε με ασφάλεια, αποφεύγοντας τις δυσάρεστες εκπλήξεις στον δρόμο
Ξεχωρίζει για τον μοντέρνο σχεδιασμό, την τεχνολογία και την αποδοτικότητά του.
Με αναβαθμισμένο εξοπλισμό και μέγιση ισχύ ηλεκτροκινητήρα στους 14 ίππους
Φθηνά αλκοτέστ γίνονται τάση - Αμφισβητείται η αξιοπιστία και αυξάνεται ο κίνδυνος
Νέες τεχνολογίες και εντυπωσιακό πλαίσιο
Με αμετάβλητη αισθητική από το 2015
Πρώτος ο 19χρονος Ιταλός με Mercedes, δεύτερος ο Πιάστρι με ΜcLaren, τρίτος ο Λεκλέρ με Ferrari
Παρακολουθήσαμε την πανελλήνια «πρώτη» παρουσίαση του 7GT, του αμιγώς ηλεκτρικού Grand Tourer της Zeekr στην Ελλάδα.
Πόσο εφικτή είναι η καθημερινή χρήση των ηλεκτροκίνητων ΙΧ και ταξί;
Η υβριδική τεχνολογία SHS και η ειδικά σχεδιασμένη μπαταρία υψηλών επιδόσεων
Υβριδική τεχνολογία και πρακτικότητα σε ένα σύγχρονο οικογενειακό SUV
Ο Φερστάπεν εγκαταλείπει λόγω τεχνικού προβλήματος, με τον 20χρονο Αντονέλι πρώτο και τον Τζορτζ Ράσελ στη δεύτερη θέση
Είναι ο πρώτος Ιάπωνας οδηγός που κερδίζει αγώνα ράλι από το 1992
Αναφορές από SkyNews και Telegraph κάνουν λόγο για ακύρωση των δύο αγώνων του Απριλίου λόγω αστάθειας
Σημείο αναφοράς για το αυτοκίνητο από το 2017
Δύο νίκες για τη Mercedes, τρίτη η Ferrari με τον Λεκλέρ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.