Αυτοκινηση

Ράλλυ Σαφάρι Κένυα, Ημέρα 1η: Μια πρώτη γεύση από το Shakedown

Πιθανές βροχές αγχώνουν πληρώματα

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλλυ Σαφάρι Κένυα, Ημέρα 1η: Πιθανές βροχές αγχώνουν πληρώματα
© RBCP

Ράλλυ Σαφάρι Κένυα: Τι έγινε την πρώτη ημέρα του αγώνα

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το δοκιμαστικό Shakedown του Ράλλυ Σαφάρι Κένυα, και οι τρεις ταχύτεροι οδηγοί ήταν οι Kalle Rovanpera (Toyota Yaris), Ott Tanak (Ford Puma), Sebastien Ogier (Toyota Yaris). Ο ομόσταυλος του Rovanpera και του Oger, Takamoto Katsuta ολοκλήρωσε επιτυχώς τα πρώτα δύο περάσματα του Shakedown χωρίς δράμα, αλλά έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και τούμπαρε στο τρίτο και τελευταίο πέρασμα. 

Rally Safari Kenya
©RBCP

Αναλογιζόμενος το περιστατικό, ο Katsuta μπόρεσε να εξηγήσει την αιτία, αλλά παραδέχτηκε ότι δεν περίμενε μία τόσο δραματική έκβαση και ένα τόσο σοβαρό ατύχημα: «Μετά από ένα μικρό άλμα φρενάραμε σε μια δεξιά φουρκέτα. Υπήρχε ένα μικρό ανάχωμα στο εσωτερικό της γωνίας και αμέσως το αυτοκίνητο άρχισε να τουμπάρει. Για να είμαι ειλικρινής, εξεπλάγην γιατί στα πρώτα δύο περάσματα του shakedown δεν συνέβη τίποτα, αλλά στο τρίτο συνέβη αυτό.» 

Rally Safari Kenya
©RBCP

Το Toyota Yaris του Katsuta μπόρεσε να επισκευαστεί από τους μηχανικούς της Toyota Gazoo Racing, και έτσι σήμερα, Πέμπτη, 22 Ιουνίου, μπόρεσε να τρέξει κανονικά στην 1 η Ε.Δ. (Ειδική Διαδρομή) του αγώνα, η οποία ήταν η Σούπερ Ειδική Kasarani, και να τερματίσει στην 7 η θέση. 

Rally Safari Kenya
©RBCP

Τις τρεις πρώτες θέσεις στην 1η Ε.Δ. πήραν οι Ott Tanak (1ος), Sebastien Ogier (2ος), Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) (3ος), με τις διαφορές όμως μεταξύ τους να είναι αμελητέες. Ο Ogier από τον Tanak απέχει μόνο 0,1 του δευτερολέπτου, ενώ ο Rovanpera 2,4 δευτερόλεπτα. 

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Thierry Neuville (Hyundai i20), στην 5η ο Elfyn Evans (Toyota Yaris), στην 6η ο Esapekka Lappi (Hyundai i20) ο οποίος διαγωνίζεται πρώτη φορά στο συγκεκριμένο ράλλυ, στην 7η ο Katsuta, στην 8η ο Pierre-Louis Loubet (Ford Puma), και στη 10η ο Jourdan Serderides (Ford Puma). 

Rally Safari Kenya
©RBCP

Τέλος, υπάρχει μια ανησυχία στο Service Park και ένας ενθουσιασμός ανάμεσα στους θεατές για το γεγονός ότι υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα, και σε έναν αγώνα όπως το Ράλλυ Σαφάρι Κένυα, οι μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες μπορούν να αλλάξουν εντελώς την πορεία του. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ